PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=575916}

Szpieg

Tinker Tailor Soldier Spy
2011
7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 75184
7,4 59 krytyków
Szpieg
powrót do forum filmu Szpieg

czekam

ocenił(a) film na 7

Na zajawce siedziałam z otwartą buzią i strużką śliny ściekającą po brodzie:) Nigdy jeszcze, pomijając "9", po zwiastunie nie miałam takiego apetytu na film. Mam nadzieję, że tym razem nie zostanie mi zaserwowana mdła pulpa.

annawanna

Trailer do "9" był genialny ale już sam film okazał się gniotem. Oby "Szpieg" spełnił pokładane w nim nadzieje.

ocenił(a) film na 7
Mr_Grimm

Amen:)

ocenił(a) film na 7
annawanna

Przyłączam się do oczekiwań, w końcu jakiś film, mam przynajmniej taką nadzieję, który przyciągnie moją uwagę ;) Oczekiwania spore, no i w końcu będę mogła zobaczyć po raz kolejny kunszt gry aktorskiej Oldmana .

annawanna

No zwiastun jest jednym z najlepszych w ostatnich latach. Zobaczymy jak z filmem.

ocenił(a) film na 8
annawanna

9 - tu chodzi ci o ten musical czy film animowany?

ocenił(a) film na 7
_guchy_

Rany, no pewnie że film animowany:)

ocenił(a) film na 9
annawanna

No, trailer to stuprocentowa bomba!

annawanna

niestety oczekiwania nie odzwierciedlają rzeczywistości:
http://www.filmweb.pl/film/Szpieg-2011-575916/discussion/niedosyt%2C+czyli+mia%C 5%82kie+zako%C5%84czenie,1780475

ocenił(a) film na 7
oklahoma

przeczytałam opinię; rozumiem, że doskwiera brak domknięcia, kropki nad i, która czyni kroki bohatera logicznymi, czy tak? mi bardziej chodzi o emocjonalną gęstość filmu, zwiastun pod tym względem aż kipi, zwiastun jest skondensowany, więc zakładam, że w filmie będzie tego mniej, ale czy dużo mniej?

annawanna

niestety film nie jest aż tak gęsty emocjonalnie, a mnie chodzi właśnie o zgubienie logiczności postępowania bohaterów, przynajmniej w mojej ocenie...tym nie mniej ogląda się przyjemnie:)