7,1 28 tys. ocen
7,1 10 1 28368
6,6 23 krytyków
Sztuczki
powrót do forum filmu Sztuczki

Pytam się bo mam mieszane uczucia; z jednej strony wiele nagród na festiwalach, pochwały od krytyków, ale z drugiej strony dziwią mnie opisy fabuły: Chłopak który przez cały film próbuje sztuczek, żeby ojciec wrócił do rodziny? Nie wiem. A co wy o tym myślicie?
Podobał wam się?

ocenił(a) film na 7
michal_fracz

to jest dość specyficzny film, taki w którym trzeba troszkę czytać między wierszami. nie każdemu się spodoba, wielu się pewnie wynudzi. nie mówie tutaj, że to jakieś super ambitne kino i trzeba być geniuszem, żeby pojąć ten obraz, bo to jest po prostu kwestia tego co kto lubi. ja uważam, że był świetny i polecam w każdym razie a co do opisu filmu jest fatalny ;p

ocenił(a) film na 8
ja_tu_tylko_sprzatam

Ja uważam że film jest wspaniały. Powiem więcej, to najlepszy polski film od.. od.. od dawna:D I pomyślec że taka kupa robiona pod amerykańskich głąbów jak Katyń ma nominacje do oskara. Wstyd i tyle. Wracając do Sztuczek. Czekam na koleną polską produkcję tej klasy i... pewnie sobie długo poczekam;) Co tu dużo pisać, 9/10 re-we-la-cja!

ocenił(a) film na 7
michal_fracz

wg mnie a jakiś klimat niezaprzeczalnie, poza tym film jak sądze kręcony był w wałbrzychu więc dla ludzi z Dolnego Śląska wyda się bardziej atrakcyjny ze względu na zdjęcia, które są interesujące, ja bym nie żałował projekcji

ocenił(a) film na 7
michal_fracz

Stanowczo tak. Nie jest to film z najwyższej półki, ale zdjęcia i ciekawa fabuła sprawiają że naprawdę warto go obejrzeć. Mogę się nawet zgodzić, że jest to jeden z lepszych polskich filmów ostatnich lat. Dla kogoś kto wymaga od kina trochę więcej niż półtorej godziny prymitywnej rozrywki jest to film z pewnością godny polecenia.