PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=763312}
7,3 130 tys. ocen
7,3 10 1 130172
6,3 54 krytyków
Sztuka kochania. Historia Michaliny Wisłockiej
powrót do forum filmu Sztuka kochania. Historia Michaliny Wisłockiej

Czy w Polsce nie ma innych aktorów? W każdym filmie musi być gęba Adamczyka, Karolaka albo Szyca?

curlygirl1

W produkcjach UK też w kółko ci sami aktorzy. W serialu Tabu, GoT, Poirot te same twarze.

ocenił(a) film na 4
curlygirl1

Polecam ''Ostatnią Rodzinę''-bardzo dobry film, nie uświadczysz tam nikogo z wymienionych przez siebie aktorów :)

curlygirl1

Nie wiem po co ten hejt na tych aktorow. Tu chyba chodzi o gre aktorska a nie geby

curlygirl1

A pozatym chyba oceniacie ich po tym kto gdzie i ile stal na sciane i z reklam bo tam ich najwiecej. A proponuje ocenic gre aktorska

ocenił(a) film na 6
curlygirl1

Adamczyk polski Gosling a Karolak polski Gyllenhaal więc czego chcesz? ;)

curlygirl1

Ja ostatnio widze wszedzie sthura i wieckiewicza.

curlygirl1

wow trojca wymiocin, tez ich nie trawie, przez Karolaka nie chodze do kin bo mnie zemdlil pajac... pozdawiam.

ocenił(a) film na 8
curlygirl1

Akurat Adamczyk i Szyc kiedy nie grają w głupich komediach romantycznych radzą sobie całkiem nieźle. Tutaj bardzo dobrze, szczególnie Adamczyk.

ocenił(a) film na 6
curlygirl1

w dodatku ze swoją fryzurą w tym seansie przypominał Gracjana Roztockiego. Zastanawiałem się aż kiedy zacznie śpiewać o Michaelu Jacksonie.

ocenił(a) film na 9
curlygirl1

ja jak nie przepadałam za Adamczykiem, to w tym filmie był rewelacyjny :)

ocenił(a) film na 8
CzarnaKrwinka

jestem podobnego zdania :)

curlygirl1

Podobno nie tylko gęba ;)

curlygirl1

to tak jak na krakowskich Juwenaliach. Co roku Hey, Coma, Strachy na Lachy, Vavafumin
Co roku Hey, Coma, Strachy na Lachy, Vavafumin
Co film szyk, karolak, adamczyk

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
curlygirl1

Racja. Mi też się przjadło, bo każdy film to jak reklama ,,Playa'' nic tylko te same mordy by napędzić reklame ale wychodzi jak wychodzi. Ale mimo wszystko objrze

ocenił(a) film na 7
curlygirl1

Też mam wrażenie, że oni są w prawie każdym polskim filmie i mnie osobiście ich nazwiska w obsadzie zniechęcają. Z drugiej strony przyszedł mi na myśl Piotr Głowacki, który także ma bogatą filmografię, a mimo to "nie przejadł się". Może bardziej chodzi o to, że jedni kreowani są na celebrytów, widzimy ich nie tylko w filmach, serialach, ale również w prasie, na zdjęciach z różnego rodzaju imprez, w reklamach, a inni skupiają się na swojej pracy i tym zdobywają sympatię.

curlygirl1

grał całkiem dobrze, nie przesadzajcie. ale fryzura a'la Trump chyba nie była do końca przemyślana :D

ocenił(a) film na 8
curlygirl1

a mi pasuje!

curlygirl1

Pociesz się, że mogłoby być jeszcze gorzej. Oprócz tych trzech mógł zagrać jeszcze Zakościelny :)

Pawcio_filmaniak

Rozumiem że wszyscy spodziewają się że w polskich filmach będą grać aktorzy z Hollywood, ale muszę was rozczarować. Nie da rady. Musimy się przyzwyczaić że w polskich filmach będą grać głównie polscy aktorzy :P

hornet

Głupkowata wypowiedź.
Koleś pisze o tym, że już ma dość panów A Sz K, ktoś dodaje do zestawu jeszcze Zakościelnego, a Ty mu w odpowiedzi pierdzielisz o tym, że się spodziewa hollywoodzkich aktorów w polskich produkcjach. Bardzo sensowne. Chciałeś zabłysnąć, sorry, nie wyszło.
W Polsce mamy tylko tych 3-4 znanych aktorów? Rozumiem, że film ma się sprzedać, więc ma być znana twarz, ale bez przesady. Niedobrze się robi, zwłaszcza na widok Karolaka, który w każdym filmie gra tak samo. W serialu 39 i pół zresztą też.

niunia123_filmweb

Chyba oglądałeś inny film bo ja tam zauważyłem jeszcze inne osoby. W samej obsadzie filmwebu jest wymienione chyba z 70 innych osób. No, ale tak to jest jak zamiast skupiać się na fabule wypatrujesz tylko czy nie ma w nim czasem aktorów których nie lubisz. Pisałem to już na innym forum, ale napiszę jeszcze raz. Czy tylko dlatego że ktoś nie lubi Adamczyka/Karolaka/Zakościelnego * niepotrzebne skreślić to ci Panowie mają sobie szukać roboty na budowie tudzież na kasie w Biedronce? Są aktorami, to co mają k...a robić? Choćby pojawiło się 100 polskich filmów bez udziału Adamczyka to i tak zawsze znajdzie się jakiś kretyn który będzie narzekał że się Adamczyk w filmie pojawił choćby to była scena 2-minutowa.

hornet

Dziękuję Ci, o wielki hornecie, za oświecenie, że w filmie nie grają trzy osoby na krzyż. Nie musiałam nikogo wypatrywać, bo tak się składa, chyba ktoś tu nie oglądał uważnie, że Adamczyka było w filmie sporo, a Szyc się przewinął w kilku scenach w ciągu całego filmu. Zwykle nie oglądam filmów z aktorami, których nie znoszę, tu wygrała chęć zobaczenia, jak wypadła Boczarska, którą akurat lubię.
W nosie mam, co mają robić. Jest szereg aktorów, którzy nie pchają się do prawie każdego polskiego filmu i ogląda się ich z przyjemnością. Pewnego dnia wszyscy będą nimi rzygać i wtedy będą żałowali swojego wyskakiwania z lodówki.
Skoro wymieniamy się już uprzejmościami, to ja mam dosyć idiotów, którzy łażą po forach i p******ą głupoty w stylu ,,te głupie polaczki muszą się zawsze do czegoś przyczepić".

niunia123_filmweb

Daruj sobie ironię. No i co z tego że było go sporo? Jest aktorem to gra. Umarłaś od tego? Dlatego właśnie niektórzy piszą żeby sobie darować oglądanie filmów z aktorami których się nie lubi bo potem trzeba znosić to stękanie jakie to straszne że Karolak i Szyc znowu wystąpili w filmie. To tak jakby narzekać że w sklepie na półce znowu stoi masło tej samej firmy.

curlygirl1

Każda epoka ma swoich aktorów, którzy są w prawie każdym filmie.
Kiedyś nie było prawie filmu bez Mieczysława Czechowicza, Krzysztofa Kowalewskiego czy Zbigniewa Buczkowskiego.
Potem nastała era Pazury, Lindy, Lubaszenko.
Teraz mamy Adamczyka, Szyca i Karolaka.
Nic się nie zmienia.

ocenił(a) film na 5
curlygirl1

Czy teraz pod każdym filmem w którym gra któryś z wymienionych aktorów będzie kalkować się ten sam zarzut? Na tym polega zawód aktora, że czasami też pojawia się w filmach, a im popularniejszy tym więcej dostaje takich propozycji. Nie chcesz - nie oglądaj. Proste.

albatron

To w takim razie Ty nie wchodź i nie komentuj, jak Ci się nie podoba wątek. Włącz sobie zamiast tego Ciacho, Kac Wawę, Listy do M i Listy do M 2 w zapętleniu i podziwiaj te tuzy aktorstwa.

niunia123_filmweb

To że ktoś nie sra pod każdym filmem że mu się Karolak nie podoba nie oznacza że ma oglądać gówniane filmy typu Kac Wawa. Kim Ty jesteś żeby mówić innym co mają oglądać? Córką Kaczyńskiego?

hornet

Widzę, że jesteś ciężkim przypadkiem. Naucz się czytać ze zrozumieniem, człowieku, a potem dopiero komentuj. Odniosłam się w komentarzu do ,,rady" albatrona, że jak ktoś nie lubi Karolaka, to ma nie oglądać jego filmów. To ON dyktuje innym, co ma robić, nie ja. Ja tylko odpowiedziałam mu w jego stylu,że skoro ktoś ma nie oglądać filmu, bo tam się przewija ktoś, kogo nie trawi, to niech on sam się zastosuje do swojej genialnej porady i nie wchodzi komentować wątku, z którym się nie zgadza, a nie w niego wchodzi i się żołądkuje. Jak dla mnie każdy może sobie na forum pisać, co chce - zarówno to, że nie znosi Karolaka, jak i to, że ktoś nie znosi, gdy ktoś tak pisze.

I wsadź sobie gdzieś tekst o Kaczyńskim. Niektórzy byliby chorzy, gdyby wszędzie nie wpychali polityki.

niunia123_filmweb

Gostek udzielił Tobie niuńka i reszcie masochistów dobrej rady i jeszcze na niego psy wieszacie. Skoro patrzenie na twarz Adamczyka sprawia wam tyle bólu to sobie odpuśćcie. A jeśli mimo wszystko zmuszacie się do tej tortury to miejcie pretensje do siebie.

curlygirl1

I jeszcze Kota, choćby przez chwilę. Cóż, monopol...

ocenił(a) film na 4
curlygirl1

Są przystojni fajni popularni to grają. Co w tym dziwnego?

ocenił(a) film na 8
curlygirl1

No nie wiem, czy tu akurat jest gęba :D

curlygirl1

Co za bzdury? "Adamczyk, Karolak, Szyc" - ten slogan powtarzają już jak papugi wszyscy uprzedzeni do tych aktorów, przecież oni już dawno nie wyskakują z prawie każdej produkcji.

Poza tym Adamczyk zagrał bardzo dobrze w tym filmie.

ocenił(a) film na 5
curlygirl1

Też mam go już dosyć ale w tym filmie nawet mi jakoś nie przeszkadzał....

ocenił(a) film na 9
curlygirl1

W tym filmie akurat i Szyc i Adamczyk zagrali dobrze.

curlygirl1

Oj tam Adamczyk,Więckiewicz to jest dopiero "krul" polskich filmów. Nie grał tylko papieża, bo grał go Adamczyk ;)

użytkownik usunięty
curlygirl1

Mi też przejadł się już Adamczyk tak samo jak Karolak i inne tego typu oklepane twarze,ale akurat w tym filmie zagrał bardzo dobrze. Dlatego w związku z tym wyjątkowo mi nie przeszkadzał.

ocenił(a) film na 7
curlygirl1

Smutna prawda

curlygirl1

Gęba... Jak masz takie nastawienie do ludzi i przychodzisz do pracy pewnie mówią to samo. Znowu ta gęba przylazła? Nie ma już innych ludzi w tym zawodzie?