Krótko reasumując moją wcześniejsza wypowiedź w temacie poniżej. 5-kę oceniam 9/10 jest doskonałym kino akcji jest wszystko to co trzeba. Szybcy i wściekli to nie jako prekursor w dziedzinie nowego gatunku począwszy od gier na PC-ty po gatunek filmu. Piąta część bardzo udana, w 100% rehabilituje się za 4 część która aż tak świetna nie była.
1 część to majstersztik jak na tamte lata, 2 część dla mnie osobiście dno, 3 Tokio Drift to stzrał w 10-kę super, klimatyczna Tokio bardzo dobry pomysł, muzyka wszystko ekstra. 4 nieco gorzej a 5 nic dodać nic ująć każdemu polecam szczerze jedyne czego zabrakowało to tylko dobrej muzyki jak np w 4-óce znakomite kawałki Pitbulla. Tak czy siak za 2 -3 lata będzie 6 część związana prawdopodobie z powrotem Letty która zapewne żyję w DE. A w siudmej, no właśnie w Tokio Drift ginie Han w ucieczce przed DK a na końcu pojawia się nam sam Dominic na kresce z nowo upieczonym mistrzem driftu.........Zapowiada się arcy ciekawie ja już czekam te 24 miesiaće z niecierpliwością.