7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186381
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

Błąd w filmie

ocenił(a) film na 8

Wczoraj obejrzałem Szybko i wściekle. Sąd skazał Toretto na dożywocie z możliwością wyjścia po
25 latach,a w piątce na początku wyrok brzmi tak : "Zostaje pan skazany na 25 lat o zaostrzonym
rygorze bez możliwości przedterminowego zwolnienia" - błąd w filmie ? A może sędzia po prostu
zmienił zdanie ? :D

ocenił(a) film na 8
franko96

Tak wyszło bo w 5 części pokazali to w skrócie. A może to błąd lektora?

ocenił(a) film na 8
KiXMiT

W napisach 4 części pisze, że został skazany na 25 lat ;)

ocenił(a) film na 8
KiXMiT

no bardzo możliwe. Bo 4 oglądalem z lektorem a 5 z napisami. może przez to

ocenił(a) film na 7
franko96

To błąd lektora, bo oba filmy oglądałem z napisami i w oby było, że Dom zostaje skazany na 25 lat bez możliwości szybszego zwolnienia. :)

MetalGrowler

z napisami film jest najlepszy, nie traci się klimatu, jak tłumaczy ktoś sensowny, natomiast lektor psuje efekt i często źle i niedosłownie tłumaczą, o dubbingu nie wspomne, bo to totalna porażka , pozdrawiam fanów Fast and Furious 1,2,4,5,6 7 i nieskończoność :P

ocenił(a) film na 10
franko96

Dla tego przydaję się znajomość angielskiego. Dominic Toretto został skazany na 25 lat bez możliwości wcześniejszego zwolnienia.
Filmy radzę oglądać z napisami bo po pierwsze człowiek uczy się szybko czytać co przyda mu się w szkolę i w innych sytuacjach. Po drugie jak napisała koleżanka wyżej film w tedy nie traci klimatu - ryki silników,muzyka czy rozmowy bohaterów to wszystko dodaje klimatu a lektor tłumacząc zagłusza to wszystko no i tak jak wyżej o dubbingu też nie wspomnę,to dobre w bajkach.

A zresztą jak mogliby popełnić taki błąd skoro słowa sędziego zostały po prostu wycięte z 4 części. Ponieśliby dodatkowe koszty gdyby ''sędzia'' znowu miał nagrać to samo tylko trochę zmienione. A tak wystarczyło porównać wersję (ang) z 4 z 5 bez tłumacza i od razu można by było zauważyć że wypadające słowa brzmią tak samo.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
FF7manifo

Z lektorem jest inny wyrok.
Postanowiłem oglądać filmy z napisami i zdecydowanie lepiej się ogląda. Chyba przy tym zostanę.