Wiem, że zaraz 15 latki wyskoczą na mnie z przeklenstwami, ale tak to już jest, że młodzież coraz głupsza się rodzi.
Film jest beznadziejny jak cała seria - zachęca do szaleństw za kółkiem, jest płytki jak kałuża pod blokiem i całkowicie pozbawiony sensu.
Może i mam 16lat ale tu Ci powiem że swoim postem jesteś na poziomie 13latka. Wybacz ale takie prowokacje to gdzie indziej, seria jest dobra zwłaszcza część 1 gdyż ma świetną muzykę, jest innowacyjna (jak na tamte lata), pokazała całemu światu co to jest tuning :) Zauważ że takich filmów (obecnie) jest mało(oprócz cienkich niemieckich podrób) tak więc skoro Ci się nie podoba to nie idź do kina na część 5 bo i ta Ci się nie spodoba. To jest dobre kino akcji które ma sens wierz mi :) Szanuje twoją opinie, ale to jak oceniasz ogół młodzieży to tak jak już napisałem zaliczasz się do rzeszy 13 latków.
Widzę że następny który uważa że takie filmy to oglądają tylko dzieciaki i dresy spod bloku,gratuluję takiego myślenia a sensu to całkowicie pozbawiony jest twój temat
Cóz jezeli ten film nawet na rottentomatoes które zazwyczaj krytycznie ocenia filmy ma 79% ze 150 recenzji to raczej 1 na 10 nie zasługuje. No ale każdy ma prawo oceniac jak chce tak czy inaczej.
ja mam 25 lat i uważam że twoja wypowiedź nienormalna !
shigh to chyba męski nick no chyba że jesteś babą to nawet bym się nie zdziwił ....
zachęca do szaleństw za kółkiem otóż to ! To jest w tym filmie najlepsze szybkie samochody , piękne kobiety i nic więcej do szczęścia nie potrzeba więc albo faktycznie jesteś kobitą i się w ogóle nie znasz na samochodach albo sam masz 15 lat (nie obrażając młodzieży) i Jeszce nie wiesz co to jazda samochodem, ale zdradzę ci sekret jazda to coś pięknego i nie koniecznie musi to być 1001 - konny veyron ;)
Wiem co to jazda, bo codziennie jeżdzę. Czy jest to coś pięknego? Tu bym się mocno spierał.
"zachęca do szaleństw za kółkiem otóż to ! To jest w tym filmie najlepsze szybkie samochody , piękne kobiety i nic więcej do szczęścia nie potrzeba"
No zgadza się, ale tylko jeśli chodzi o osoby które od kina wiele nie wymagają. Wystarczy dobry samochód, kawałek cycka i 10/10 wystawiacie takiemu chłamowi.
"No zgadza się, ale tylko jeśli chodzi o osoby które od kina wiele nie wymagają. Wystarczy dobry samochód, kawałek cycka i 10/10 wystawiacie takiemu chłamowi."
czy tym postem chcesz obrazić przedmówcę ?
powiedz mi jaki jest dla ciebie dobry film ? Zgodzę się z tym że fast five nie ma za dużo samochodów i wyborowej jazdy ale sam klimat tego filmu jego bohaterowie sprawiają że chce się go oglądać.
jeśli nie chcesz to go nie oglądaj ale popatrz na oceny innych ludzi
powiem krótko nie znasz sie na krytyce ponieważ nie patrzysz obiektywnie
ten film jest naprawde dobrym filmem wiadomo można było zrobić lepiej ale polecam i zachęcam do obejrzenia
Wypraszam sobie, nie wszystkie "kobity" są motoryzacyjnie ułomne. Umiem odpalić, skręcić a czasami zdarzy mi się nawet właściwy kierunek włączyć;-) Chyba mama za szybko Cię od cyca odciągnęła skoro masz taki stosunek do dziewczyn.
Film całkiem dobrze zrobiony. Można obejrzeć, chociaż do 1-ej części się nie umywa.
ej hanula nie mówię ze wszystkie ale ogólnie do duża duża większość nawet oleju nie umie zmienić :P
a co do pana shigha to trochę mi głupio bo dałem się wciągnąć w żałosną prowokacje przecież to jest nie możliwe żeby ktoś całej serii szybkich i wściekłych dał 1
Brawo za uogólnianie. Sam mam 15 lat i czuje się zażenowany kiedy jakiś "dorosły" uważa ludzi w moim wieku za bandę debili. Naprawdę, nie wszyscy 15latkowie słuchają Firmy , jarają się F&F, i piszą HWDP na każdym murze. Nie będę wyskakiwał z żadnymi przekleństwami. Jak masz pisać opinie o filmie to pisz, a nie pokazujesz jaki to ty jesteś "mądrzejszy" od 15latków.
Myślę, że Twoim największym problemem w tej sytuacji jest nieumiejętność w miarę obiektywnej oceny (pełna obiektywność nie jest mozliwa). To, że nie lubisz określonego gatunku filmowego nie powinno oznaczać, że dajesz mu najniższą ocenę. Właśnie taki sposób oceniania filmów wypacza wyniki wielu produkcji na filmwebie (to działa w dwie strony).
Ja przykładowo nie lubię melodramatów, komedii romantycznych, czy choćby filmów familijnych. Ale czasem zdarza się, że obejrzę jeden czy drugi. Kiedy postanawiam ocenić, nie biorę pod uwagę tego czy mnie kręci to czy tamto, tylko czy według mnie ten określony niech już będzie film familijny jest dobrą produkcją jak na swój gatunek, czy nie.
Możesz nie lubić cycków i dobrych samochodów - masz do tego prawo. Możesz nie lubić wybitnie przewidywalnych filmów akcji pełnych prostolinijnych czy śmiesznych bohaterów. Ale dla dobra ogółu - oceniaj filmy na chłodno.
a czy myślisz, że banda idiotów dająca 10/10 ocenia ten film na chłodno... , dlatego dla zrównoważenia są wystawiane też oceny 1/10
Za to autor tekstu wcale nie pokazał że można go traktować jako dojrzałą osobę, bo tak emocjonalna i pełna frustracji wypowiedz na temat filmu który go przecież nie interesuje obraża nawet dzieci ze szkoły podstawowej. Na filmwebie łatwo spostrzec jak wielu jest pseudo "dojrzałych" których frustruje że ktoś ma inne gusta filmowe, bo też wszyscy powinni uważać tak jak oni bo są przecież najmądrzejsi w swej fanatycznej iluzji mądrości która nie pozwala im obiektywnie patrzeć na rzeczy. Oczywiście negatywna wypowiedz na temat filmu to nic złego, ale nie kwalifikują się pod to takie farmazony gdzie autor zamiast oceny filmu ewidentnie wyrzuca z siebie szczeniacką wściekłość na ludzi którym się ten film spodobał.
De gustibus non est disputandum! (O gustach się nie dyskutuje)
Zapamiętaj te słowa chociaż po Polsku i przemyśl zanim napiszesz coś podobnego.
A on zaraz skomentuje, że tak jak przewidywał wyskoczyli do niego 15-latkowie, tylko podaja się za starszych ;D
Dlatego ja się przyznaję - mam 15 lat i mógłbym na Ciebie wyskoczyć ale uważam że to po prostu nie ma sensu. Jak napisał kolega wyżej - "De gustibus non est disputandum!".
Myślę, że ludzie mają problemy z rozdziałem filmów akcji i filmów psychologicznych. Rozumiem, że oglądając tylko K-PAX, Requiem for a Dream, które są wspanialymi filmami, Cała seria F&F wydaje się płytka i do niczego. ALE TO JEST FILM AKCJI. I to ten prawdziwy, a nie tak jak te dzisiejsze, z wplątanymi historyjkami psychologicznymi, miłosnymi. Jest to rodzimy film akcji.
I to trzeba docenić.
PS. Dałem odpowiedź Skotnikowi, oczywiście chodziło o shigha
@shigh87 to żałosna prowokacja internetowa. W internecie musi wyrzucić kompleksy i pokazać jakim to jest cwaniaczkiem. W świecie realnym jest zakompleksionym gimnazjalistą, który siedzi cały dzień przed komputerem i wylewa swoje żale i frustracje. Ale musi mieć teraz radochę, czytając nasze posty. Niestety nakarmiliśmy trolla...
Zgadzam się, film to dno, nudny i kretyński, dla dużych dzieci, którym żona nie dopisuje, albo dzieci w wieku 6-7 lat, innym którym się to podoba powinni się leczyć.
:) Nie reagujcie emocjonalnie na takie zaczepki, człowiek będący zdolny do napisania takich rzeczy sam dostaje ciężkie lekcje od życia na codzień, które pchają go później do takiego zbulwersowanego zachowania. Poświećcie czas na robienie rzeczy które lubicie nie jak tamci spędzanie 2 godzin przed filmem który jest dla nich takim koszmarem że aż muszą zakładać po kilka kont by się wyładować :) Może jak pozakładają jeszcze z kilka setek kont wystawiając różnym filmom 1/10 to się w końcu znudzą i zostawią te forum dla prawdziwych ludzi, fanów kina a nie dziecięcej zabawy.
Żal, ty nawet nie wiesz co piszesz, nie będę tego komentował, ani się kocił o rzeczy których nie jesteś wstanie udowodnić. Tak jak już to udowodniłeś, film dla mało wymagających, mało myślących i osób które po filmie oczekują kolejnych kretyńskich akcji, które czy mają w napięciu tylko dzieci. I to nie moja wina że na takie jak moje komentarze, nie umiesz obchodzić się z emocjami i musisz wymyślać niestworzone rzeczy, bo to za trudne.
Przynajmniej kilka osób. Tak jak mówiłem wsykoczyło kilka 15 latków i mi prawią, że się nie znam....skąd ja to znam....
dlaczego ludzie twojego pokroju mają tak ograniczoną liczbę szarych komórek, że nie potrafią nawet zrozumieć na czym polega film akcji? sam gatunek wskazuje chyba na jego charakter, kino innowacyjne, powoli kultowe nie tylko ze względu na "kawał cycka" ale dobre dialogi i genialnie wykreowane postacie, nie mówiąc już o fantastycznym podkładzie dzwiękowym. ale skoro piękne kobity ci przeszkadzają to może poszukaj sobie kina gdzie będziesz miał okazję podziwiać męskie ciało.pozdro
można stwierdzić, że widziałeś wszystkie części. dlaczego zatem twierdząc, że to dno obejrzałeś je ?
Wiesz, ciężko mi cię wyzywać, dużo osób już to zrobiło, ale skoro nie podoba ci się ten film to mam zasadnicze pytanie - PO CO OGŁADASZ FILMY AKCJI?!?! Jeśli ci się nie podobają, to oglądaj musicale albo komedie romantyczne. Ten film zawiera wszystkie niezmienne elementy akcji, jest dobrze zrobiony, dużo się dzieje, chociaż do muzyki w niektórych momentach bym się przyczepił, ale pozatym jest ok, świetna kontynuacja, moja ocena 10/10.
jako fan serii F&F oceniam ten film na dyche tak jak całą serie. Piątka dorównuje czwórce, mamy dobre pościgi, najlepsze fury, od JDM przez Musle Cary, nawet Europejskie też były. Dobra akcja, może troche fikcji czasem było, ale filmowi wyszło to na dobre :)
haha dziecko ty wiesz co to jest 10/10? Arcydzieło kina. I nie pieprzcie mi że każdy ocenia jak chcę, bo 10/10 to się daje wybitnym filmom a nie jakims Adrenalinom albo Mortal Kombat. Właśnie tacy debile się jarają Szybkimi i WŚciekłymi.
Raczej takimi wypowiedziami widać kto tu jest dzieckiem, a co do twojej wypowiedzi, uważasz że każdy ma oceniać tak samo?? Czyli jak ja lubie filmy akcji, a obejrze horror to jest to samo?? Sory, ta strona nie bez powodu umożliwia głosowanie wszystkim użytkownikom, na tej podstawie uzyskuje się opinie. Na marginesie spytam - po co oglądałeś następne części skoro wiedziałeś, że to "dno"??? obejrzałeś wogóle Fast Five?? sądząc po tym, że twój 1 post na temat tego filmu jest z przed 3 dni, a premiera była wczoraj, wynika z tego, że nawet nie widziałeś tego filmu, co prawda premiera światowa była w kwietniu, ale nie chce mi się wierzyć, że to ogłądałeś, jeśli tak to pewnie jakąś ruską wersje CAM, GRATULACJE!!!
nie wiem skąd twoja tak niska ocena poziomu młodzieży, może sam miałeś takie problemy w wieku 15 lat? Film obejrzę jutro ale oglądałem wszystkie poprzednie części razem z moim 25 letnim bratem, który jest.... Mechanikiem samochodowym, i też z nim idę na kino
shigh87 - Jeśli 87 to twój rocznik, nie praw nikomu o poziomie wiekowym bo sam jeszcze jesteś przy mnie małolat, zamiast opisu filmu obraziłeś z góry ludzi i każdy szanujący się moderator powinien ciebie ( jak i podobnych zawadiaków ) uhonorować banicją. Osoby które nie widzą granicy pomiędzy wypowiadaniem się o filmie a obrazą użytkowników NIE MA PRAWA WYPOWIADAĆ SIĘ NA PUBLICZNYM FORUM, a tym bardziej mieć jakikolwiek autorytet w kwestii wypowiadania się dojrzałości bo sami takim zachowaniem jej nie prezentują.
Tyle z mojej strony w tym temacie, mam nadzieje że przybędzie moderacji w najbliższym czasie na filmwebie, inaczej stracą wiele stałych bywalców którzy nie lubią obserwować prostactwa w wypowiedział ludzi na temat filmu, które zamieniają ten serwis w śmietnik.
shit87, czy jak Ci tam, młody jesteś i głupi, a jedyne auto którym zapewne jeździłeś to daewoo rodziców albo kadet z twojego rocznika
hahaha chłopie bili cie w domu jak byłeś mały??? poczytajcie sobie inne wypowiedzi tego barana
Masz racje szyna, z tego co widze to on/ona, (sam nie jestem pewien) założył konto tylko po to by obrażać ludzi, no ale cóż, tacy ludzie (niestety) też sie rodzą, przykro.