7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186381
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

Musze przyznać że świetnie i przyjemnie sie go oglądało mimo że osobiście nie lubie
filmów akcji. Oczywiście oglądałem wcześniej poprzednie cześci, wiadomo pierwsza
bedzie zawsze najlepsza, druga nie była jakaś przekonująca dla mnie, dopiero po tokio
aktorzy z pierwszego klasyka spotkali sie w 4 cześci myślałem że to bedzie coś, ale też
jakoś niczym nie pobiła, dopiero teraz po 3 słabszych moim zdaniem cześciach szybcy
powrócili w konkretnym stylu. Tym razem wyglądało to naprawde efektownie i bardzo
realistycznie czego dawno nie widziałem

Dochodze do wniosku że tego typu filmy mają jednak coś w sobie, nie są puste, nie
męczą psychiki jak niektóre zryte filmy, może nie należą do ambitnych produkcji ale nie
o to w tym chodzi , nie trzeba zbytnio przy nich mysleć ale jednak dostarczają dużo
pozytywnych wrażeń, po kilku piwkach wchodzi idealnie :)

Akcje realistycznie i fajne zrobione z pomysłem, dobre efekty dzwiękowe, strzały z
karabinów i pistoletów nie jak w filmach ze Szwajconegerem, dobra muzyka w
odpowiednich momentach, dobre ujęcia, nawet fabuła nie taka zła.
Ogólnie dobry na poziomie film - tak miała wyglądać druga cześć Szybkich, jest niezła
akcja, są dobre pościgi, szybkie samochody i piękne kobiety czy trzeba czegoś wiecej ?
Moim zdaniem film ma swój klimat :) który ja w całości kupuje