Jeśli ma się akurat ochotę na lekką, niezbyt ambitną rozrywkę, to ten film nadaje się do tego
znakomicie. Polecam na beztroski wieczór z popcornem, kiedy nie ma się ochoty na Agnieszkę
Holland, czy Almodovara- powinien dostarczyć rozrywki :)
Tak, warto go obejrzeć, szczególnie na zimne, zimowe wieczory. Nie wiem czemu ludzie atakują film, że nie jest ambitny, albo nie pokazuje jakichś większych aspektów. To są filmy akcji, trzeba zmienić nastawienie i przyjąć go jakim jest. Jest to piąta część, warto, aby Ci co chcą go oglądać, zapoznali się z poprzednimi częściami, dzięki czemu będą wiedzieć o co w tym wszystko wchodzi. Cóż, fabuła piątej części jest dobra. Widzimy tutaj wielu bohaterów z różnych części, którzy razem współpracują w pewnym celu. Pojawia się nowy aktor, który dodaje też jakby czegoś nowego, świeżego do tego filmu, ale jego gra niezbyt mocno mi się podobała. Bardzo trochę spłycili scenę ucieczki pieniędzmi, ponieważ po prostu abstrakcja totalna. Scenarzyści mogli pójść w inną stronę, ale suma sumarum film nadrabia dużo swoją fabułą. Warto obejrzeć również scenę po napisach, która ukazuje, że szósta część, będzie rozgrywana nie w USA, tylko całkowicie w innym państwie (mam taką nadzieję).
dziwi mnie to ze niektórzy mówią ze jest to zły film, wiadomo ze arcydzieło to to nie jest ale zgadzam się ze dobrze się to ogląda. Mi się podobało ani przez chwile się nie nudziłam mimo ze film najkrótszy nie jest poza tym szybka akcja i fajna zgrana obsada to jest to. Vin Diesel i Dwayne Johnson no to jest dopiero duet, lubię ich obu. a najśmieszniejszy wg mnie to był tam Tyrese Gibson w parze z Ludacrisem hihi :)