7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186381
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

Jak to możliwe

ocenił(a) film na 10

że Han który zginął w F&F Tokyo drift zagra też w tym filmie? Jak wiadomo akcja f&f z 2009 r ma miejsce przed wydarzeniami z tokyo drift więc jeżeli to ma być kontynuacja to jakim cudem on żyje? Zaznaczam że nie mam nic do tego aktora ani do jego roli a wręcz przeciwnie bardzo go lubie tylko zastanawia mnie o co tu może chodzić. Raczej nie możliwe jest to by akcja z F&F 5 również miała miejsce przed Tokyo driftem. Wie ktoś może już coś na ten temat?

ocenił(a) film na 10
Lordzik123

a moze bedzie tak ze po jakims czasie w tokyo wrócił ?? sam niewiem tak tylko mysle albo jest tak ze tez sie dzieje przed tokyo

ocenił(a) film na 7
Lordzik123

Akcja 4 i 5 dzieje się przed Tokyo Drift ;)

Piotrov_2

Też mi się tak wydaje.

ocenił(a) film na 9
Piotrov_2

Akcja F&F 4 rozgrywala sie w pare lat po cz. 1. a Fast 5 opowiada to co dzialo sie przed FF 2 ;D i w nr. 5 Brian pozna Romana Piersa i bedzie wyjasnione czemu on trafil za kratki. skojazcie obsade ;D

ocenił(a) film na 10
Don_Jaras

Braian znał się już z Ramanem w latach młodzieńczych... a akcja F&F 5 będzie miała miejsce najprawdopodobniej po F&F 4 a przed Tokyo Driftem.

Lordzik123

on nie zginął przecież było widać jak wychodzi z wozu

ocenił(a) film na 10
edzio57

on zginąl oglądnij jeszcze raz dokladnie :D

Lordzik123

Ludzie przecierz w Fast 4 han mowi " slyszalem ze w takio sa niezle wyscigi " wiec 4 , 5 nie dzieja sie przed tokio to poprostu jest taki film trzeba zrozumniec film nic wiecej

ocenił(a) film na 10
Nowak1402

Nowak przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś i sie zastanów.

Lordzik123

Nowak dobrze mówi ponieważ zauważcie ze w obsadzie nie ma tej laski dona :P

Lordzik123

Jedyne wytłumaczenie to chyba to ze Han wrocił aby uwolnić Toretto, i pomóc ukrywać mu sie przed policją. Pewnie po tym wrócił do Tokio. Tokio drift nadal jest chronologicznie ostatni, gdyz wątpie żeby twórcy popełnili taki błąd...

Turkisz80

Znacie Angielski poczytajcie sobie krotki opis filmu a nie wymyślacie tu jakieś bajki !

ocenił(a) film na 10
Krystian93

To podaj link do tego ''opisu'' o którym mówisz , wątpie żebyś znalazł orgyginalny opis ze sprawdzonego źródła bo takiego poprostu jeszcze nie ma..

Lordzik123

jest 1 2 4 5 ....... 3
może jak następną część nakręca to będzie rozgrywać się w Tokio motyw z zakończenia 3 części ...

ocenił(a) film na 6
Tibn

Koledzy tokyo jest po fast 4 (Van diesel na końcu mówi o Tokyo) ew. dzieją się w podobnym czasie (kilkudniowej różnicy)
Co do 5-ki to czytałem przeróżne opinie, albo po 4-ce brak Miji albo w ogóle coś zupełnie innego lecące na FAIL FILMU. Co do 5-ki to ma tam być "Lucas Black" z 3-ki więc wydaje się jednak że akcja będzie się dziać po 1234. Poczekamy zobaczymy.

użytkownik usunięty
sokoleokoo2

polecam zapoznać się z tym ;) http://www.filmweb.pl/film/Fast+Five-2011-560189/discussion/Kolejno%C5%9B%C4%87+ akcji...,1400080

sokoleokoo2

"Lucas Black a skąd ty go tam wynalazłeś

użytkownik usunięty
Tibn

Z informacji podanych na filmweb w obsadzie filmu oraz na zgranicznych portalach ma zagrać jakiś mały epizod w filmie...Według mnie będzie to (poza Hanem) fajny "łącznik" dodatkowo integrujący Tokio Drift z resztą serii.

Gdzieś przyczytałem - szkoda ze nie mogę znaleźć linka do tego już - że epizod Seana będzie jakoś połączony z Tej'em i Rom'em :) Nie wiem...może będzie pracował w ich warsztacie czy cuś :) nie mniej jednak ciekawe rozwiązanie ;)

ocenił(a) film na 6

Koledzy, tak rozważamy i kombinujemy nad nim, jakby to nie wiadomo jaki film był. Fabuła jest jaka jest- nic specjalnego, efekty specjalne nie powalają, prędkość zawyżona, gra aktorska też bez rewelacji, nawet z głupimi "piratami z karaobów" nie ma co porównywać, więc nie ma co się zwodzić jaki będzie FF, poczekamy zobaczymy.

Swoją drogą, to może chociaż w FF nie będą przesadzać z tą prędkością, bo czasami aż kuje w oczy.

użytkownik usunięty
sokoleokoo2

Szczerze - przyznam Ci - może nie wiadomo jaki film to to nie jest :) wiadomo, że to nie jest Requiem dla snu, Żądło, Ojciec Chrzestny itd...
Ale po prostu uwielbiam tą serie jak i wiele pewnie osób których tuning zawsze pasjonował...a że zawyżona prędkość i gra aktorów ? Myślę że w tym filmie nie to się do końca liczy. Dobra zabawa, i biorąc pod uwagę całą serie, "fajna" historia :) stąd te rozważania.
Pozdrawiam wszystkich ;)

ocenił(a) film na 6

Nie, masz rację film jest fajny, dobrze się go ogląda ale po licho tak kombinują z czasem akcji. Drażni mnie to. Aczkolwiek ja bardziej czekam na Ridica.
A wracając do Filmu to polubiłem "Lucas Black" bardzo fajnie grał w Tokyo - inaczej by ten film umarł śmiercią naturalną, szkoda że zabrakło go w nowych "Tytanach" i "Avatorze" bo "Sam Worthington" to co tu dużo mówić sami wiecie. Tak czy owak czekamy na nowe FF

Pozdrawiam

sokoleokoo2

Jeśli chodzi o kolejność to jest to bardzo proste

1 cześć to 1 szybcy i wściekli zawsze tak było
2 część to ta 5 Fast five czy jakoś tak ponieważ Tolleto jest wtedy w Brazylii a jak dobrze wiemy na końcu 1 tam właśnie wyjechał pokazane jest to w tej scenie po napisach jest tam również Ron i pewnie się dowiemy w jaki sposób trafił do wiezienia Kradnąc samochody itp ....
3 część to za szybcy za wściekli nie ma tam Tolleto poznajemy Roma i Brajan stara stara się wrócić do policji w tej sprawie z Veronem
4 część to Szybko i Wściekle 4 ponieważ Brajan zna Tolleto z 1 części i znowu jest policjantem po tym jak razem z Romem wrobili Verona itp..
5 część to 3 Szybcy i Wściekli Tokio Drift to jest pewne ponieważ to już całkiem odrębna historia
6 jeżeli powstanie najprawdopodobniej będą to wydarzenia Po Tokio Drift i będzie to o tym jak Toletto będzię się ścigał z nowym DK i rywalizował o terytorium oraz szukał powodów śmierci Hana ....

ocenił(a) film na 10
rychu230

Up dla Ciebie to widocznie takie proste nie jest...
tu masz wszystko ładnie i w kolejności opisane http://www.filmweb.pl/film/Fast+Five-2011-560189/discussion/Kolejność+akcji...,1 400080 . Oglądnij jeszcze raz serie F&F bo jak widać nie znasz jej na tyle żeby o tym pisać, aha i jak już to nie ''Tolleto'' tylko Toretto.

Lordzik123

tak apropo jeśli ktoś uważa że fast five dzieje się przed za szybcy za wściekli to dodam że w fast five mia ma dziecko z brianem więc?

rychu230

rychu nie tak.
1. fast and furious, pierwsza cz. rzecz jasna.
2. 2fast 2furious
3. fast and Furious 4
4. fast five
5. tokyo drift .

fast five nie jest przed 2 cz.
jest jeszcze mowa o 6 cz. ale ja jej nie wpisałam, bo nie wiem dokładnie, o co tam bd chodziło.