Nie wiem czy oni brali jakieś prochy w czasie kręcenia tego gówna. Do tej pory przymykałem oko na wszystkie absurdy, ale jak zobaczyłem tą ucieczkę z sejfem na lince po ruchliwych ulicach, to naprawdę nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać. To urąga ludzkiej inteligencji, wymyślić taki kretyński motyw, aha- jeszcze zapomniałem o kradzieży 4 superszybkich aut policyjnych z parkingu. Kolejnych 2 części tego pseudofilmu nawet nie pobiorę, bo szkoda prądu i transferu zajmować innym, na taką parodię.
hahaha jak dla ciebie teksańska masakra jest lepsza którą oceniłeś na 7 od Fast Five to masz zajebisty gust, tylko pozazdrościć.
taa... a ty znowu wszystkie filmiki z tej serii Szybcy i wściekli na 10, to dopiero gust
ale Szybka piątka to film... Ludzie idąc na sensację lubią pooglądać rzeczy, które nie mają odbicia w rzeczywistości, bo chodzi przecież o rozrywkę. Mnie się podobało;)
Film średni, nie ma porownania do poprzednich czesci. Z fajnego filmu z ciekawymi wyscigami zrobili absurdalna sensacje. Bo na wiele rzeczy mozna przymknac oko ale ucieczka z sejfem to faktycznie przegiecie. Aha, zdziwilo mnie ze w filmie, ktorego glownym motywem sa wyscigi ucieli jeden z nich i powiedziane bylo tylko ze wygrali samochod... Wielki zawod, bo fajny klimat z poprzednich czesci sie wkrecal.
Widzę to trochę inaczej - "Fast five" jest mniej więcej na poziomie jedynki z 2001 i "Szybko i wściekle" z 2009 czyli dobry a reszta filmów z serii jest sporo słabsza.
Nawet dobrze nie pamiętam fabuły "Tokio Drift" także chyba i na mnie nie zrobił większego czy pozytywnego wrażenia.
sensacja to sensacja i raczej ma odbicie w rzeczywistosci...uważam
w tym fimie mamy do czynienia z czystym science - fiction, w dodatku totalny brak logiki.
nie powiem ...pewne sceny nakręcili z pociecha dla oka (oglądajac na dobrym sprzecie), i za to daje aż 4 .
No tak, polscy znawcy samochodów i sprzętów zabierają głos :) To nie była linka, ta linka miała większą wytrzymałość niż ten sejf, są takie rzeczy, ale co polaczki mogą wiedzieć o takim czymś ? Samochody, które były w filmie nie mają 300 km, a nawet 900, tylko 1800, a nawet więcej. To jest taka siła, że nawet 15 tonowy sejf nie zrobi większej krzywdy temu samochodowi, a do tego trzeba dodać wzmacniane tytanowymi belkami samochody i karoserie, tak aby podczas ciągnięcia sejfu, samochód nie przełamał się w pół. Są oczywiście sceny w których trochę przegięcia była, ale takie sejfy na linach to na zawodach pokazowych można zobaczyć i te sceny to nie komputerowe sceny, a sceny kaskaderów, więc najpierw trochę informacji i wiedzy na ten temat, a potem ocena i wnioski.
ha ha ha ha ha ha
kraje ameryki południowej i ich policyjne auta.... hahahahaha
sejfy koszące budynki hahahaha
i co z tego że mają po 1800 koni i nawet jeśli ruszyli by ten sejf to na 1 zakręcie lecą lecą razem z tym sejfem bo są lżejsze wiec... nawet tytanowe belki by im nie pomogły :]
podczep sobie coś cięższego niż masa samochodu na takich linkach i wejdź w tym zakręt z taką prędkością zobacz co się stanie :]
Chłopie jak wyrwiesz taki sejf jakimkolwiek samochodem osobowym ze ściany to jesteś mistrzem świata. Już nie wspominam o rozwalaniu budynków. Poprostu żenada. Swoją drogą ciekawe na jakich zawodach pokazowych ciągną sejfy ?? Chłopie przestań brać to co bierzesz .....
true. Ten moment ucieczki zniszczył moje zdanie o filmie. wachałem sie między 8/9 ale jest 7. bo w sumie nie o to w tym filmie chodzi ;]
Moim zdaniem film powinien być realny, chyba że jest to fantastyczny albo sci-fi. Pomijając to film był ciekawy efekty specjalne bardzo dobre, w kinie by się dobrze oglądało.
To tak jakby skoczył na końcu z 20 piętra wieżowca, się otrzepał i pobiegł dalej. Przecież to tylko film, nie musi być realistyczny hehe Jak dla mnie z fajnej serii zrobili jedną wielką kaszane dla mało rozwiniętych amerykanów. A sposób kradzieży sejfu to poprostu mistrzostwo świata. Już nawet nie wspominam o super bryczkach policyjnych w krajach 3 - go świata. Jestem naprawdę, w sumie to byłem fanem serii, dla mnie fast and furious to zawsze będą dwie pierwsze części. Udaję że reszty nie było. Mimo tego obejrzę kolejną, mam nadzieję że może jednak powróci klimat i wyścigi z pierwszych części. Ale jak to mówią nadzieja matką głupich ....
Aha, w czasie tej ucieczki z sejfem nie ucierpiała zadna osoba, mimo że działo się to na ruchliwych ulicach, poprawcie jeśli się mylę, bo już nie mam tego filmu.
Nikomu nic się nie stało, mimo że pół Rio rozwalili to bez problemu uciekli hehe. Osobiście podobała mi się także akcja rozkręcania samochodu na części pierwsze i sprawdzenie czego brakuje hehe. Ale oczywiscie wielki "american sheriff" tylko zerknął na auto i wszystko odkrył hehe Nie można zapomnieć także jak całe uzbrojone po zęby slumsy uciekają od kilku uzbrojonych amerykanów. I niech mi ktoś powie od kiedy policja ze stanów ma prawo ścigać przestępców w Brazylii? Niestety to nie wszystkie beznadziejne akcje z tego filmu (można by było co najmniej jeszcze z 10 wymienić)