7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186381
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

Mimo, iż wielu się nie podobało jednak wg mnie ta część lepiej trzyma klimat szybkich i wściekłych niż 3 i 4 część.. Plus meega muzyka i dobra gra aktorów. No i niedopowiedzenie zakrawające na powstanie następnej części- to akurat było najdziwniejsze, ale zobaczymy jak to wyjaśnią i zaprezentują w 6 części.. Ogólnie jestem miło zaskoczona bo po tylu częściach spodziewałam się czegoś dużo gorszego ;)

ocenił(a) film na 10
lula_4

Zgadzam się z Tobą w 100%. Oglądałem już 5 razy i chyba jeszcze z 5 razy obejrzę tą część:)

ocenił(a) film na 5
lula_4

dobra gra aktorów, jak na 5 część to też całkiem całkiem, ale mogli sobie darować elementy fantastyczne jak np. przejazd pod toczącą się cysterną.... ja przy tym wybuchłem śmiechem z pożałowania. Ogólnie całkiem całkiem :)

ocenił(a) film na 8
MessyFtw

Chyba pomyliły Ci się części. Przejazd pod cysterną był w "Szybko i wściekle" (4 część) jeśli to miałeś na myśli.

ocenił(a) film na 3
Lafi

W 6 części Letty powstanie z grobu niczym cyborg. Brian i Dominic przeniosą się w czasie i ochronią "World Trade Center" przed zamachem terrorystycznym. Jak to zrobią ? Podłączą swoje wyczesane fury pod oba wieżowce i przesuną je o kilometr. Terroryści nie trafią w budynki a Mia ich obezwładni potęgą umysłu. Tylko czekać. Będzie jeżdzenie, latanie poprostu kosmos. Wszystkie gimnazja i podstawówki w Polsce nie mogą się doczekać !!

ocenił(a) film na 9
mr_mat

Się nie podnieć za bardzo. Gdzie jest powiedziane, że w tym grobie Letty naprawdę jest ? Nie było pokazane, że umarła. Nie rozumiem też twojego nawiązania to podróży czasowych i o co chodzi z tym opętaniem potęgą umysłu przez Mia'e

ocenił(a) film na 3
DomToretto

Kolego (oceniając po wypowiedzi 10-14 letni) nie wiem czy znasz słowo "sarkazm". Chociaż chciałbym zaznaczyc ze tej czesci tez malo brakowalo do takiego scenariuszu. Seria F&F zaczyna sie zamieniac w serie science-fiction. Ja rozumiem ze to film akcji ale bez przesady. Ciagniecie sejfu ktory wazy 10 ton ??? Rozwalanie tym sejfem budynkow ? ? Ja naprawde lubie filmy akcji a dwie pierwsze czesci szybkich i wscieklych lubie naprawde bardzo, ale cos takiego to jest duza przesada. Powiem szczerze ze nie potrafie wylaczc mozgu i ogladac takich glupot. Sejf to byla juz wisienka na torcie ale glupich akcji jest duzo wiecej

ocenił(a) film na 9
mr_mat

Bez obaw, znam słowo sarkazm. Sam powiedziałeś, że sejf waży 10 ton, czyli dużo. Taka masa w ruchu jest w stanie rozwalić różne rzeczy.

ocenił(a) film na 5
DomToretto

faktycznie typek wyżej ma racje 10-14 max :D
Takiej masy te 2 samochodziki by nawet nie przesunęły 10 cm, a co tam dopiero wydzieranie ze ściany i przeciążenia chwilowe na jedno auto, albo rozwalanie ścian i inne duperele, śmiech na sali tak samo jak w którejś z ostatnich części jak wyczekiwał momentu jak ruszy i przejedzie pod toczącą się ciężarówką z paliwem.Wiekszosc filmów Sci-Fi nawet sie nie umywa do tej serii :)

ocenił(a) film na 9
MessyFtw

ona właściwie podskakiwała na tym zboczu a nie sie toczyła

ocenił(a) film na 3
lula_4

Ciężko już wymyślić głupsze akcje niż w 5 części ale moim skromnym zdaniem producenci się postarają i 6 część będzie jeszcze bardziej absurdalna niż piąta. Pozdrowienia dla fanów prawdziwych szybkich i wsciekłych