7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186383
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

Zawiodłem się na całej linii , jestem wielkim fanem części pierwszej , gdzie był świetny klimat , extra autka i ciekawy scenariusz po części pierwszej niestety mamy zdecydowany zjazd w dół i to bez hamulców . Nie wiem co ludzie widzą w filmach z serii F&F kręconych przez Justina Lin moim zdaniem są one zdecydowanie przekoloryzowane,brak im klimatu , aktorstwo jest czasami nad wyraz przepompowane już o braku grawitacji ziemskiej nie wspomnę to wszystko powoduje że filmowi bliżej do dzieł klasy B niż godnego kina akcji. Dałem 5 bo mam sentyment do Vina Diesla jeżdżącego "amerykańskim mięśniem" ale film wg. mnie zamiast zapierać dech w piersiach delikatnie je tylko łaskocze powodując czasami śmiech na twarzy . Pozdrawiam fanów F&F

ocenił(a) film na 3
Jezier_T

Prawda, prawda i tylko prawda. Ja akurat dałem 3 za aktorów. Film ma niestety mało wspólnego z pierwszą częścią. W jedynce były wyścigi, klimat, akcja ..... A tutaj nie ma nic. Otrzymujemy film science-fiction. W którym najbardziej chroniony sejf w Brazylii wyrywa się autem hehe. Mam takie wrażenie że to poprostu robione jest dla kasy. Niestety, młodzież idzie, się podnieca, wypisuje głupoty na forach a w rzeczywistości film jest do bani