7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186381
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

I znów to samo. Tutaj jest Han ale też na końcu jest mowa o Letty że ona żyje.
A przecież w Szybko i wściekle ją zabili. A Han jak na końcu jedzie z tą laską od Bragi to mówi że do Tokio wpadną kiedy indziej.
Sorki że zakładam ten temat ale może wy wiecie która to część. Oto moje ułożenie części:
Szybcy i wściekli
Za szybcy za wściekli
Szybcy i wściekli 5- tutaj może nie być Letty bo np. wyjechała do Berlina
Szybcy i wściekli 6- tu najprawdopodobniej będzie Letty.
Szybko i wściekle- Tutaj Letty ginie. Han jedzie do Tokio
Szybcy i wściekli Tokio Drift- Han jest w Tokio poznaje Twinkiego Shauna i DK i tam ginie.

ocenił(a) film na 10
Mateuszek123321

Chyba nie ogladałeś dokładnie. Dla twojej wiadomości Vincent mówił Dominicowi, że działania O'Conera doprowadziły do śmierci Letty. I dla twojej wiadomości tę dziewczyneę na motorze, która odjechała z Hanem poznał właśnie w czwarnej części i dlatego wystąpiła w piątej. Co najwyżej będzie jeszcze jedna część po piątce i potem można wstawić akcję tokio drift.

ocenił(a) film na 9
PhoeniXx

No tak ale Letty żyje kolego chyba nie oglądałeś końca piątej części a szósta część będzie działa się w Berlinie najprawdopodobniej ze względu na Letty

ocenił(a) film na 8
Mateuszek123321

Niby gdzie bylo mowione, ze Letty żyje?? bo ogladalem film 2razy i jakos nie zauwazylem

ocenił(a) film na 9
lukas95

Jeśli oglądałeś Szybcy i wściekli 5 to najwyraźniej film wyłączyłeś na napisach końcowych?
Po tych napisach ta Eva Mendes przynosi akta do tego policjanta i mówi żeby je otworzył.
I on otworzył i było zdjęcie Letty i pisało że jest poszukiwana za kradzieże samochodów i że działa w Berlinie.

ocenił(a) film na 10
Mateuszek123321

Mateuszek123321 ale Ty za to chyba niezbyt uwaznie sluchales. Ostatnia kwestia w tej scenie po napisach brzmi "Wierzysz w duchy?" Wiec wychodzi na to ze smierc Letty z 4 czesci byla fikcja. A jaka byla prawda dowiemy sie w 6 czesci. Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 9
Mateo_221

No była taka kwestia ale wychodzi na to że Letty żyje. Niby skąd ten policjant czy ta policjantka mogli wiedzieć że ona nie żyje? Dom im nie powiedział a zwłaszcza temu policjantowi.
A może pamiętasz jak ten typek z pierwszej części jak mu tam? Spytał sie Doma a gdzie Letty?
To Dom odrazu poczuł smutek.

ocenił(a) film na 7
Mateuszek123321

Z tego co pamiętam (a raczej mi się wydaje, bo nie pamiętam za dobrze, szczerze mówiąc) to w czwartej części nie było wprost pokazane, że Letty zginęła. To nie było czasem tak, że Dom dowiedział się o tym z relacji Briana? Więc ona może żyć. Zresztą po tym, co widziałem w piątej części to wskrzeszenie Letty jest całkiem realistyczne.

ocenił(a) film na 9
Madoq

No właśnie przecież gdy siostra Doma go zawiozła na miejsce śmierci to on sobie to tylko wyobraził.
Zresztą Letty by wróciła do Doma bo go bardzo kochała, to jakby przeżyła to by doma odnalazła.
Szybcy i wściekli 6 będą tajemniczą częścia.

ocenił(a) film na 10
Mateuszek123321

Będzie raczej "pomieszaną" częścią;D
Dom teraz z Ta policjantką jest, a tu Letty wróci i będzie nie ciekawie;>
Tak czy siak napewno 6 część będzie świetna, jak wszystkie.

Medro

Nie dziwie się ze kolega nie dokończył oglądania bo jak bylem w kinie to w momencie gdy się zaczęły napisy polowa wyszła z kina a część stanęła i oglądała końcówkę:)) niezły ubaw miałem siedząc na samej górze. I wyraźnie powiedzieli czy wierzy w duchy:P Wiec 6 część jest bankowo mam nadzieje tylko ze tym razem będzie więcej wyścigów bo w 5 części zaniedbali ...A co do tego czy Dom wiedział o śmierci letti to oczywiście ze tak przecież ten jej morderca opisał jak to wyglądało pytając na końcu czy pamięta jej twarz bo on jak widział to się paliła...no nic czekajmy na kolejna część. warto obejrzec

ocenił(a) film na 9
Tommmy90

w 6 częsci nie będzie wyścigów bo szostka ma byc bardziej nawiazana do takich ostrych kradziezy itp.
No Dom wiedział o śmierci ale skąd mógł wiedzieć ten policjant i ta policjantka pod koniec szybkich 5?
Przeciez Dom im nie mowil

ocenił(a) film na 10
Mateuszek123321

Jak skąd mógł wiedzieć?? Przecież Letty pracowała dla FBI, aby oczyścić Doma, a Mendes i Dwayne są z FBI;>
Ciekawi mnie tylko czy Sam Dom i Letty będą w 6 części, czy może reszta "rodzinki" tez:D
Nie uważacie, że ta część była najlepsza? Według mnie własnie to iż grali wszyscy aktorzy z poprzednich części się do tego przyczyniło, i myślę, że twórcy tez to zauważyli i w 6 części możemy się spodziewać znowu tak wyśmienitej obsady:D

ocenił(a) film na 10
Medro

Myślę, że było tak: Letty wyszła cało z wypadku...Fenix jak widać na scence z 4 części nie strzelił do niej tylko w bak samochodu(można to poznać po rozbłysku jaki miał miejsce po jego strzale)...miała więc szanse uciec zanim się spali.... jeśli jej się udało?? Pracowała jako wtyka dla FBI...po tym jak uciekła upozorowali jej pogrzeb, żeby mogła zostać objęta czymś w rodzaju programu ochrony świadków. "niby" zginęła, ale tak naprawdę dostała nowe nazwisko i pewnie nakaz opuszczenia USA, żeby mogła zacząć nowe życie...moze dlatego znalazła się w Europie. A skąd Mendezka widziała o niej ?? Wydziały FBI i DSS mają bazy danych osób które znały się z Toretto. W momencie kiedy złapała ją kamera w Berlinie wyszło na jaw, ze jednak żyje....

Każdy stawia mi browar jak się potwierdzi mój scenariusz :D:D:D

ocenił(a) film na 10
frantic84

Heh...:D
Przyznam, że dość prawdopodobne, aczkolwiek nie ucieszyłbym się gdyby akcja tak znakomitego filmu toczyła się ekm.... w Niemczech...
Mam nadzieje, że tak się nie stanie;d

ocenił(a) film na 10
Medro

Tez wolałbym zeby nie Niemcy.
Obstawiam Hiszpanie...Południowy klimat, plaze, palmy...to w stylu F&F :)

ocenił(a) film na 10
frantic84

Ta:D
Ciekawe też czy Dom dalej będzie z ta policjantką w 6 części, czy po prostu Jej już nie będzie, i Dom będzie mógł być z Letty...
Szczerze to trochę to pokręcone naprawdę.
Ale tak czy siak Kocham ten film, bo klimatem naprawdę dominuje.

Medro

Panowie tak czy siak 6-ka będzie A to Letty żyjje to bardzo wysoko prawdopodobne, mam nadzieje że DE to tylko epizodem w filmie będzie, dowie się co i jak ktoś ze starych przyjaciół może Dom odwiedzi ją i zwerbuje do kolejnego zadania lub na odwrót sama się pojawi. I po akcji w DE będzie cisza. Ale wydaje mi się jednocześnie że producenci będą bazowali na dwóch historiach pierwsza może posłużyć do nakręcenia 6 gdzie Letty żyje a kto wie może będzie 7 bo przecież w siódemce Han niestety ginie podczas ucieczki z garażu przed DK. A na końcu pojawia się nam na kresce sam Vin Diesel. Także arcy zajebiście się zapowiada. Chyba że będzie to nawiązanie z reaktywacją LEtty i śmiercią Hana :( Tak czy siak 5 zasługuje na miano bardzo dobrej części zdecydowanie lepszej od czwartej, Czwarta zachwyca przede wszytskim świetną muzyka, Soundtrack Pitbulla jest ekstra, tutaj mało było tych rytmów ale i terz było spoko. 1 część dla mnie to wysyp gier na PC-ty i nie jako początek nowego gatunku w kinie 2 część dla mnie porażka. 3 Tokio Drift naprawdę extra, Tokio te sprawy ma naprawdę klimat seria. 4 przeciętnie ok. 5 Bardzo dobra czekamy min 2 latka do następnej, ja już zacieram ręce

ocenił(a) film na 9
szary86

Frantic moze miec racje co do faboly :) z tym że Fenix mógł wkrecac Dominikowi że strzelil, bo poco miał by mu prawdę mówic? CHciał po prostu chłopa wkurzyć i tye :) Wiec mi sie zdaje ze Letty mogla jezdzic dla Bragi, mogła uciec jak Fenix zacza kierowcow kasowac, i mogla miec wypadek, ale Fenix jej nic nie zrobil, sama upozorowała smierc, i od tamtej pory sie ukrywa :) A 6 cz. moze byc ze to właśnie Han i Gisell odnajdują Letty. A ona pracuje nad no niech teraz będzie, zdemaskowaniu skorumpowanych glin :) Mam nadzieje ze w niemczech będzie tylko 5 min filmu a potem pojadą do Hiszpanii albo Karaiby :) Scigac sie w zdłoz oceanu :) mysle ze Briana i Miji nie bedzie w 6 czesci. Dom, Rom i Tej za to będa zyc po swojemu, ktoregos dnia dostana telefon z Karaibow i jazda :)

ocenił(a) film na 9
Don_Jaras

No ok ale szybcy i wsciekli 6 beda prawdopodobnie grani w Berlinie juz jak wczesniej mowilem

Mateuszek123321

typowy polak - doczepił się, że kolejność nie taka, bo ewidentnie nie ogarnął wizji filmu (tokyo drift było przystankiem, który był po to żeby zarobić kasę na następne i wprowadzić coś nowego). A, że był przed tymi częściami gdzie jeszcze żyje Han? a Gwiezdne Wojny to jak nagrywali? fabułowo najpierw powinny być przecież późniejsze części... A co do typowości Polaka - odbili jego argumenty to się doczepił, że w Niemczech będą nagrywać :D
a kwestia Letty? w napisach końcowych, jak juz połowa ludzi wytoczyła się z sali (swoją drogą w teatrze też wychodzicie jak się kłaniają aktorzy po spektaklu? dziwne polskie przyzwyczajenie wychodzenia zanim skończą lecieć napisy mnie irytuje osobiście), wyraźnie było dane do zrozumienia 'uwierz w ducha'.

Mateuszek123321

przecież jesli letty pracowała dla fbi zeby oczyścic doma to chyba by wiedzieli że sie akcja wysypała nie??

ocenił(a) film na 7
Mateuszek123321

Z tego co czytalem na filmwebie to nastepna czesc ma byc podzielona na dwie czesci jak Harry Potter i nsygnia smierci czy co to tam ostatnie bylo.