Właśnie chyba nie bardzo, bo Dominic na końcu Fast Five prowadzał się z policjantką, tą, która ścigała go razem z Hobbs'em.
no i co z tego ze jest z policjantką ale po napisach tych pierwszych jest scena która pokazuje że Letty żyje
Jakoś nie kojarzę.
Swoją drogą Fast Five jest kontynuacją Fast & Furious 4, w której to właśnie Letty zginęła.
Jeśliby ona przeżyła to wtedy byłbym naprawdę w kropce, bo wówczas nie byłbym w stanie ogarnąć, o co reżyserowi chodzi.
O ile wystąpienie Hana w tym filmie jest wytłumaczalne inną chronologią ukazywanych sequeli to w żaden logiczny sposób nie da się wytłumaczyć życia bohaterki, która zginęła w epizodzie, który jest poprzednikiem tegoż właśnie filmu.
Pomieszanie z poplątaniem. :)
Wobec tego jestem zaskoczony. Tego nie widziałem.
Wychodzi na to, że Letty... żyje.
Czy mógłby ktoś przetłumaczyć tekst z filmiku - http://www.youtube.com/watch?v=ICNrIx648_U ?
Monica Fuentes : Musisz na to spojrzec
Byl napad na konwoj o 3 pm
Hobbs : Torreto?
M: Nie ale bedziesz zainteresowany, spojrz dalej... Wierzysz w duchy?
no właśnie. ! już nie maja co wymyślać. Druga moda na sukces. Rozczarowujące. Zgadzam się 100% mogli by w końcu wprowadzić tego małolata z Tokio xD
Ja też nie czekam do końca napisów, ale od czasu Piratów z Karaibów (kto wie może ktoś robił to juz wcześniej) producenci wymyśili jak sprawić by widzowie oglądali tz: listę płac do końca, he, he, he. Taka mała scenka, a trzeba było zapłacić extra paniom Mendes i Rodrigues. Cóż, takie podejście do tematu to klasa sama w sobie. Seria Szybkich i wściekłych to już marka sama w sobie. Co więcej można ją wielowątkowo robudowywać, i to nie przywiązując się do tej samej obsady. Wystarczy że losy ewentualnych bohaterów przecieły się z sobą w którejś z części i już można na takiej postaci budować nowy pomysł. Jeżeli opowiadana historia będzie wystarczajaco logiczna, i do tego na swój sposób oryginalna oraz widowiskowa, to może być hitem.
Ja pier*ole, takie to trudne do ogarnięcia? Szybcy i wściekli 5 to kontynuacja Szybkich i wściekłych 4. W czwórce, owszem, ważnym elementem fabuły była śmierć Letty. Ale jak pokazuje zakończenie piątki (scena po napisach końcowych, dlatego niektórzy mogli ją przeoczyć), jednak przeżyła. Mało to razy taki zabieg był stosowany w filmach? Ona pozornie zginęła, wszyscy myślą, że nie żyje (Dom też tak myśli), a w rzeczywistości żyje, ma się dobrze i ukrywa ten fakt, że nie zginęła. Proste?
Nie koniecznie ;) Może było jak w Kill Billu i przeleżeła kilka miesięcy/lat w śpiączce.
Najprawdopodobniejszyy scenariusz dlaczego Letty żyje:
W 4 części tak naprawdę nie było bezpośrednio pokazane jak zginęła...był strzał...był wybuch...no ale...może wybuchł bak a Letty zdązyła się wykaraskać.
Ponieważ została zwerbowana przez FBI i cała dywersja się rypła zaproponowali jej powrót do normalnego życia i objęli programem ochrony świadków. Pogrzeb został upozorowany a tymczasem Letty dostała nową tożsamośc i nowe życie w Europie...
Opisałem tak po krótce, ale wg mnie może to tak wyglądać
Pozdrawiam fanów!! :)
skoro została zwerbowana przez fbi to dlaczego hobbs o niej nie wiedział?
moim zdaniem letty wciąż pracuje dla bragi, w 6 czesci braga wyda ja hobbsowi zeby zemscic sie na torreto, lety posłuży za przynete.
wiesz jak to maja amerykanie ;] niby FBI to jedna organizacja, ale wiele akcji jest tajnych o których wie niekiedy tylko część zespołu.
A poza tym Hobbs pracował w U.S. DSS a nie stricte FBI
Tak naprawdę może się wiele wydarzyć...jak będzie - zobaczymy.
tak tylko ze hobbs pracuje nad sprawą torreto , czyli jednego z najbardziej poszukiwanych przestępców w Stanach, myslisz ze fbi krylo by przed "the rock'iem" tak istotne informacje?
Letty zgodziła sie na prace dla FBI żeby oczyścić Doma. Może na jej prośbę zgodzili się na program ochrony świadków co automatycznie wymazuje ją z bazy. Mogli pójść na taki układ szczególnie, że zaczęła dla nich pracować rzucając swoją przeszłość. A po co to zrobiła ? Wiedziała, że po fiasku akcji przemytu prochów jako wtyka ,FBI nie odczepiło by się od Torretta więc wolała usunąć się w cień.
jak czytam te wasze "spekulacje" to nie wiem czy się śmiać czy płakać... podawałem wam już info że w Berlinie Letty jest przywódczynią jakiegoś gangu.... wie o tym też Hobbs który będzie to chciał wykorzystać żeby ująć Torreta
Data emisji
2013
Gatunek
Action
Wytwórnia
Universal Pictures
Informacje
TBA
Opis
In a post-credits scene of Fast Five, Hobbs is given a special file by U.S. Customs agent Monica Fuentes (Eva Mendes) concerning the hijack of a military convoy in Berlin. In the file, Hobbs discovers a recent photo of Leticia "Letty" Ortiz (Michelle Rodriguez), Dom's presumed-deceased girlfriend, revealing she survived the events of Fast & Furious, leading to the thought of a Fast Six. Vin Diesel and series producer Neal H. Moritz are already developing the sixth film Fast & Furious 6, which will be written by Chris Morgan.
Director Justin Lin stated in an interview that he intends to get Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson and Tyrese Gibson back as well as others.
Obsada
Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson and Tyrese Gibson, Eva Mendes and Michelle Rodriguez.
Reżyseria
Justin Lin
Napisane przez
Chris Morgan
Produkcja
Neil H. Moritz and Vin Diesel.
Nie ma tu info o Mia lecz nie jest też napisane że jej nie zobaczymy
Przeczytał jakąś plotę i już. Lepiej nie zgadywać co będzie w filmie bo to się okaże dopiero po ustaleniu daty premiery a te wszystkie spekulacje są gówna warte :)
http://www.filmweb.pl/news/Znamy+dat%C4%99+premiery+%22Szybkich+i+w%C5%9Bciek%C5 %82ych+6%22-74958 ....
dokładnie, Braga nie żyje więc Letty nie może "wciąż" pracować dla Bragi.
z resztą już coraz bliżej 6 części. za mniej niż rok przekonamy się jak to twórcy wykombinują wszystko
moja teoria to taka kolejnosc:
1.Szybcy I Wsciekli
2.Za szybcy Za wsciekli
3.szybcy i wsciekli 4
4.Szybcy i wsciekli 5(mozliwe letty nie zmarla)
5.Tokio Drift
Chociaz mnie zastanawia to ze pod koneic 4 czesci vin idzie do pierdla,i jak go transportuja z reszta wiezniow do peirdla to mia z tymi 2 czubkami i brianem jada obok...uwolnic go chcieli? czy co?
Nie wiadomo...w żadnej następnej części nie było już o tym nic powiedziane...Po ostatnim nieudanym skoku na ciężarówkę paczka się rozleciała: Dom uciekł do Meksyku, Mia została w LA, Jessy został zastrzelony, Vince po wyzdrowieniu uciekł do Ameryki Południowej, Brian rzucił FBI i wyjechał do Miami. O Leonie nic nie wiadomo.
Mi sie z daje ,że Leon pojawi się w szybcy i wściekli 6 mam przeczucie ,że będzie jednym z pomocników Letty w Berlinie