A gdyby tak nakręcili film, który choć troszkę przestrzega prawa fizyki, choć troszkę ma scenariusz skierowany do ludzi choć troszkę myślących, który choć troszkę ma coś wspólnego z rzeczywistością. Czy na takim filmie niedałoby się też choć troszkę zarobić? Przecież w gruncie rzeczy twórcom filmu chodzi tylko o pieniądze. ps Vin wygląda w tym filmie jak spasiony arbuz ;-)
Kolejny który nie rozumie różnicy pomiędzy filmem akcji, a filmem psychologicznym..
zgadzam się hehe jak ktoś Qa" wypisuje takie głupoty jak w temacie mówie niepodoba się to wiadomo w... nieoglądaj hehe nikt tu nikogo na siłę nie przymusza:) A FILM ZJEBISTY lubis zamuły to tam sobie komentuj i tyle:
Ja też się zgadzam.A jak się nie podoba to nie komentuj, a na pewno nie takimi tekstami
to nie jest film aby go analizować.. tylko obejrzeć. na upartego w każdym filmie jakieś prawa fizyki czy inne są nagięte.. ale ludzie to lubią. są efekty, dobre sceny i dialogi!
Myślę, że nakręcono parę filmów które choć troszkę przestrzegają praw fizyki. Znajdź sobie jakiś i oglądaj do upadłego, nikt Ci nie broni.
a czy film akcji musi być pozbawiony logiki ? Chcecie mi powiedzieć, że ktoś idzie do kina tylko po to żeby zobaczyć efekty specjalne i Vina Arbuza? Następną część bedzie trzeba umieścić w filmach z gatunku S-F.
Qba dlaczego go oceniles na 3 skoro itak go pewnie nawet nie widziales btw fast 6 moze byc nawet KOSTIUMOWYM co cie to w tym momencie interesuje znalazl sie krytyk zobacz ile zarobil ten film w 1 weekend na swiecie wiec wedlug mnie takich wybrednych typow jej malo ktorym sie filmy tego typu nie podobaja tak nawiasem oceniles matrixa na 10 tam jest tyle samo myslenia co w fast five czyli ? sama akcja i nic po za tym dziekuje dobranoc
Weź tylko pod uwagę na kim ten film zarobił. Teraz najwięcej kasy producenci zarabiają na takich tępych nastolatkach jak ty, które nie potrafią się nawet normalnie wysłowić. Łatwo zadowolić takie bezguścia. Wystarczy że coś błyska na ekranie, są wybuchy, jest goły cycek i już film arcydzieło 10/10. Musisz być strasznie ograniczony skoro stawiasz Matrixa na równi z tym ścierwem.
Oj ludzie, ludzie. Chcecie praw fizyki to proponuje powrót do szkoły. Wszystkim ludziom, którzy pracują przy filmie zależy, żeby film był interesujący i podobał się publicznosci, a juz najbardziej zależy im na pieniądzach. Ten film jeszcze nie wyszedł w Polsce a już sporo ludzi planuje go obejrzeć i w jakis dziwny sposób już go oceniają, a jeszcze go na oczy nie zobaczyli. Fast five zgarnie naprawde dużo kasy. I nie sądzę, że Vin Diesel wygląda jak spasiony arbuz bo czy spasionym arbuzem nazwalibyscie Mariusza Pudzianowskiego, któremu cała Polska kibicuje i jest z niego dumna a też jest zbudowany. Czepiacie się ludzie, a isc do kina i powiedzieć, ze film był porażką to każdy może. Zdecydowanej większosci Fast Five napewno się spodoba. Zapewniam. Szerzcie horyzonty ludzie, a pasjonatów fizyki zapraszam do szkoły.
oczywiscie szanowe grono nie spojrzalo na date premiery swiatowej i mysli, ze swiatowy przemysl filmowy ogranicza sie tylko i wylacznie w polsce bo tu ludzie najwiecej chodza do kin a piractwo nie istnieje. Dlatego zazwyczaj nie wdaje sie w tego typu duskusje, bo zeby jeszcze bylo z kim. Pozdrawiam z UK.
faktycznie nastały trudne czasy ale z innego powodu. w polskich kinach jeszcze tego nie było, w necie nie ma też żadnej przyzwoitej wersji tylko same TS i TC.twórcy się mnożą i troją żeby zrobić dobry film, z dobrą muzyką, efektami i obsadą. a tu na FW już można podyskutować z "krytykami" którzy obejrzeli film w wersji na której nie da się nawet twarzy poznać ...i oceniają jak smakował batonik ... polizany przez papierek
btw pozdrawiam twórców nowego FW na którym zawsze coś nie działa. np teraz nie da sie edytować postów i zapisywać ...
Nie jesteś pierwszy, który narzeka na nowy FW :) Proponowałbym przesiąść się z tego syfiastego IE na coś bardziej przyjaznego. Osobiście polecam Operę. Odkąd z niej korzystam to nie miałem jeszcze problemów z żadną stronką. A co do twojego posta wyżej, to po części się z Tobą zgadzam. Jednak akurat w tym konkretnym przypadku można mówić o ogólnej ocenie całej serii, a nie tylko pojedynczego odcinka.
Qba przestań takie teksty pisac bo az żal mówić żal. I najpierw obejrzyj film a potem go komentuj
A dlaczego ma przestać pisać takie teksty? To jest publiczne forum a on wyraził jedynie swoją opinię na dany temat. Ty zaś jedyne co potrafiłeś w tym momencie zrobić, to naskrobać 2 idiotyczne zdania, które nie wnoszą zupełnie nic do dyskusji.
chyba nie chodzi o to, co napisal, ale jak to napisal. kazdy ma prawo do opini i kazdy w jakims stopniu jest krytykiem ale ludzie, ktorzy nazywala, w tym wypadku, Vin'a Diesel'a spasionym arbuzem są poprostu żałosni.
http://moviemts.blogspot.com/
No ba że tak.Jak nie lubi Vin'a to jego sprawa, ale niech tego tak nie rozgłasza
Może i widział, bo w uk pokazują go już od tygodnia ale nie potrafi, w sposob normalny i na poziomie, wyrazic co mysli o tym filmie.
nie widzial filmu po pierwsze dal mu ocene 3 a po drugie wyjezdza z prawami fizyki
Na każdym forum znajdą się zwolennicy i przeciwnicy danego filmu, którzy wywołują burzę.... Masz swoje zdanie ok, szanuję je. Dla osób które uwielbiają serię szybkich i wściekłych ta część to gratka po prostu. Ja siedziałam wczoraj do 2 w nocy i oglądałam i buzia mi się śmiała non stop. Akacja może jest faktycznie przesadzona przeważnie w pościgu za Vinem i Brianem ale o to w tym chodzi właśnie. Zrobiło się w serii bardziej rabunkowo niż samochodowo, ale jak dla mnie to wychodzi na plus. Jest akcja, są samochody, wyścigi a poza tym ciekawa fabuła narkotykowa i pościgowa za głównymi bohaterami. Ja jestem zachwycona. A sylwetka Vina takiego napakowanego źle nie wyglądała tylko wygląda całkiem dobrze na tle głównego pościgowego. Zdjęcia Letty ciekawe, chyba koleżanka wstała za grobu jak inni. Ale policjantki ze wczesniejszej serii nie ścierpię nie lubię baby i tyle