Postaram się krótko napisać o co mi chodzi,od razu też zaznaczam że bardzo lubię całą serie"Szybkich i wściekłych".A więc tak seria "Szybcy i wściekli" zawsze kojarzyła mi się z dobrym soundtrackiem,ulicznymi wyścigami i wyjątkowym klimatem tutaj tego właśnie zabrakło.Jako film akcji jest bardzo dobry ciekawy pod względem tym że nie jest nudny jednak brak w nim tego co wymieniłem powyżej czyli soundtracku bo na pewno chyba dwa kawałki nie można uznać za dobry soundtrack,klimat bo jak na Brazylię nie do końca jest odczuwalny oraz i co właśnie najgorsze wyścigi a wręcz ich brak!Najbardziej wkurzająca jest scenka ta w której twórca nie poświęca nawet 5 minut na ukazanie nam jak Dominic i Brian zdobywają "smerfowy wóz" wtedy to właśnie opadły mi ręce z niedowierzania :(,dlatego to właśnie wystawiam tylko 7/10.Wystarczyło nie wiele dołożyć a byłby to jeden z lepszych filmów tej serii.A akcja gdy Toretto krzyczy "Brazil!!!" od razu kojarzy się z filmem "300" tylko że tam skoczyło się to tragicznie dla tego drugiego :D.Polecam ten film i pozdrawiam.