7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186381
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

Zastanawia mnie jedna rzecz. Wszystkie 5 części jest ze sobą w pewien sposób połączone.
Natomiast zauważyłam pewną niejasność.. Postać Hana pojawia się w 3 częściach 3 4 i 5. Część 5 następuje po wydarzeniach w częsci 4 a z mojego rozumowania wynika, że 3 toczy się mniej więcej w tym samym czasie co 4, więc do jasnej cholery co w częsci 5 robi Han, który zginął w 3!?

ocenił(a) film na 8
kasiulka2407

w 4 cześci na samym początku Dominic mówi do Hana, że podobno w Tokio są ciekawe wyścigi i że mógłby tam spróbować, co jest dowodem na to, że tokio drift dzieje się po części 4 i 5;) Na dodatek można zauważyć Hana jedzącego cały czas swoje czipsy, widać jak je w 5częsci i to samo jest potem w 3;) Mam nadzieję, że pomogłem;)

ocenił(a) film na 7
Xtazzy

Dzięki :) Nie zwróciłam uwagi na tę wypowiedź Dominica i od dawna starałam się logicznie poskładać te 3 części :)

ocenił(a) film na 7
kasiulka2407

Część 3 Tokio Drift dzieje się pomiędzy częścią 4 a piąta. Bo na początku 4 części jest że Han mówi do Doma że w Tokio są jakieś wyścigi. I że chyba się wybierze bo na koniec 5 części mówi że to Tokio jeszcze zdąży. Han musiał przeżyć ten wypadek, tylko się nie ujawnił. Podobno Letty też zginęła w 4 części a zobaczymy ją w części 6. Owszem był pogrzeb Letty ale nie było pokazane jej ciało. W takim samym przypadku jest Han niby był wybuch, wszyscy myślą ze nie żyje a jednak żyje :)

ocenił(a) film na 10
jadzia19901007

z Hanem jest inaczej, Tokyo drift dzieję się po 5 części :) mówił że pojedzie do Tokyo ale widocznie jeszcze nie pojechał, a śmierć Hana miała świadków to raczej by ktoś widział że żyje i jak wychodzi z auta, i było pokazane jak jest w aucie i jak podbiega Sean i auto wybucha, a z Letty była tylko wizja Doma i Fenixa że do niej strzelił, a mógł strzelić w bak a Letty mogło już nie być

ocenił(a) film na 7
adam_231

Dla mnie trochę za bardzo kombinują..co w 6 części też będzie Han? xd

ocenił(a) film na 7
kasiulka2407

Swoją drogą fajna postać

ocenił(a) film na 7
kasiulka2407

Z tego co wiem to Han ma występować w 6 części :) pod koniec 5 części jechał do Madrytu. A z Madrytu trafi do Berlina, gdzie obecnie przesiaduje Letty.:)

ocenił(a) film na 7
kasiulka2407

Widzę, że nie tylko mnie interesuje postać Hana. :) :p nieźle ciacho z niego :)

ocenił(a) film na 7
jadzia19901007

Jest świeetny! :D 5 cześć była średnia ale w takim razie 6 warto zobaczyć dla niego :D
W Tokyo Drift był genialny..jego mina jak mu zmasakrowali samochód hah :D

ocenił(a) film na 7
kasiulka2407

Han jest po prostu cudny. Uwielbiam go po tym jak obejrzałam Tokio Drift :) Sung Kang to ciacho mimo tych swoich 40 lat :D a wy jak sadzicie? :p

ocenił(a) film na 7
jadzia19901007

w F&F faktycznie jest niezły, ale przyznam, że nie widziałam go w innych produkcjach..a przynajmniej nie pamiętam :P

ocenił(a) film na 7
kasiulka2407

Sung zagrał w filmie Znamię Wojownik. Ale powiem Ci szczerze że nie bardzo podobał mi się ten film. Wolę Hana :) z Tokio Drift. :) Kiedyś podobał mi się Vin Disel z Szybkich i wściekłych, ale po obejrzeniu Tokio Drift całkowicie zmieniłam zdanie. Mam adres Hana i zamierzam do niego napisać :) :p

ocenił(a) film na 7
jadzia19901007

W sumie ja zawsze byłam za postacią Briana (P. Walker) :P

ocenił(a) film na 8
kasiulka2407

a w 5 cz po napisach tych pierwszych jest jeszcze jeden kawałek filmu głupio zrobione bo w kinie każdy na napisach wychodzi tam jest że Letty

ocenił(a) film na 7
kasper_rock1405

ii chyba w tej scenie jest ta aktorka z 2cz F&F, nie?

ocenił(a) film na 8
kasiulka2407

Tak masz racje ta co mieszkała z tym typkiem co O'Conner z Roman Pearce mieli go przyłapać i przewieść kase

ocenił(a) film na 7
kasper_rock1405

w ogóle w 5 części jest totalna kumulacja postaci z pozostałych 4 :D

ocenił(a) film na 8
kasiulka2407

JA NIE MOGŁEM OGARNĄĆ OCZYWIŚCIE W POZYTYWNYM ZNACZENIU ALE FAJNIE ZOBACZYĆ ICH RAZEM A I DOBRZE ŻE LETTY WRÓCI CZEKAM NA 6 !!!!!!!!!!!!111111111

ocenił(a) film na 7
kasper_rock1405

też byłam pod wrażeniem aczkolwiek przyznam, że zaczęłam oglądać ze względu na fajne samochody i te nielegalne wyścigi a pod tym względem 5 jest słaba. 2 i zwłaszcza Tokyo Drift najlepsze ;P

ocenił(a) film na 8
kasiulka2407

Powiem tak masz racje mnie też to zainteresowało samochody z nitro tuning, nielegalne wyścigi itp. lecz 5 jest już bardziej kryminalna a pod względem wyścigów to szybcy i wściekli 1, 2 trochę mniej ponieważ O'Conner prosi Roman Pearce o pomoc przy akcji FBI i tam też jest mniej wyścigów, Tokio Drift fajne ale odbiega od wszystkich części i to mnie denerwuje Dom pojawia się na końcu a ten nowy koleś??? Wiem to niby ostatnia część lecz od tej części Justin Lin jest reżyserem wiec dla tego jest trochę inaczej .

ocenił(a) film na 7
kasper_rock1405

O'conner w tych swoich spodenkach i trampkach wciskający gaz jest świetny! Tokyo tylko ze względu na samochody i Hana ;D

ocenił(a) film na 8
kasiulka2407

Tokyo tylko ze względu na samochody i Hana ja tak samo ~~~~ a co do Justina Lina to co sądzicie że on to wszystko zmienił czy jak bo on zaczął kręcić od Tokio Drift???? A zresztą pierwszą część nakręcił Rob Cohen a Za szybcy Za wściekli John Singleton w, której też jest więcej kryminału czy akcji a mniej nielegalnych wyścigów.

ocenił(a) film na 7
kasper_rock1405

Szczerze mówiąc nie wiem czy te filmy nie popadają w komercyjny kanon (gangsterka, strzelanina, wyścigi, kasa..) a zatracają swoją idee, że tak powiem. Były tworzone w celu: samochody wyścigi itd.
A teraz będą popadać w komercje bo to im się opłaca i jest to moim zdaniem trochę przykre...

ocenił(a) film na 8
kasiulka2407

Może i tak ale i tak będę wielkim fanem tej serii aż do ostatniej części

ocenił(a) film na 7
kasper_rock1405

nie mów hop! a co jak 6 to będzie totalna kaszana xd ?

ocenił(a) film na 8
kasiulka2407

Najważniejsze żeby był Dom, O'Conner, Mia i że Letty on spowodują że ten film nie będzie ,,totalną kaszaną"

ocenił(a) film na 7
kasper_rock1405

obyś miał racje. Fajnie, że ktoś tak w to wierzy :D

ocenił(a) film na 8
kasiulka2407

Dzięki. :) Mam nadzieję że jest więcej takich osób bo to co oni zrobili to jest klasyka chodzi o Doma i 'Connera ja na pewno pokaże ten film swoim dzieciom jak dorosną!!!! :)