7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186381
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

Mozna powiedziec ze jestem fanem serii filmow szybscy i wsciekli a w tym przypadku fast five. Fast five lekko odbiega fabula od pierwszych czesci tej serii ale niesmialbym powiedziec ze to wyszlo na zle, wrecz przeciwnie. Nalezy wspomniec ze ci ktorzy oczekuja wyscigow samochodowych to niestety moga czuc sie zawiedzeni tym filmem gdyz wszystkie wyscigi w jakich brali udzial Toretto i Brian nie zostaly pokazane.. Ale film nadrabia swietna gra aktorska z nutka bardzo dobrego humoru,byly momenty ze cala sala kinowa smiala sie w glos, a przeciez to nie komedia. Dobrze uchwycone sceny akcji, trzymaja niezly poziom pod wzgledem jakosci jak i efektywnosci, nie ma przesadzonych scen a to jest bardzo wazne. Jedyny minus jak dla mnie to scena gdy Toreto i reszta uciekaja przed agentami federalnymi przez slumsy rio.. bardzo przypominalo mi to gre Call of duty i wdac ze wzorowali na misji z tej oto gry, wiec tutaj minus za brak oryginalnosci. Film bardzo przyjemny do ogladania, nie jest to majstersztyk zaslugujacy na Oscary, ale to nie to kino ;) Osobiscie najlepszy z filmow seri F&F i goraco polecam wszystkim.

ocenił(a) film na 8
whizzkid

Gdzie widziałeś ten film?

ocenił(a) film na 7
kewin22

film leci w kinach w UK i Irlandii już od wczoraj (21.04.2011)

ocenił(a) film na 8
whizzkid

Skoro mówisz że nie ma wszystkich wyścigów to czy są sceny pościgu policyjnego za Dodgemi z sejfem,czy jest scena z pociągiem i autem lecącym do przepaści czy są sceny dotyczące tych spektakularnych kraks z policją i scena z wypadkiem policji na moście?

ocenił(a) film na 10
damianwojnar

a jak myślisz ?...

damianwojnar

Może i lepiej, że jest mniej typowych wyścigów samochodowych, bo za pewne zrobiłby się z tego film kategorii B, czyli na początku wyścig, w środku wyścig, potem wyścig o finał i wyścig w finale. Zresztą "Szybcy i Wściekli 1" pokazało, że tych wyścigów nie ma za dużo, za to dużo akcji jest. Może kolejne części powrócą fabułą do typowych wyścigów i zdarzeń z nimi związanymi.

ocenił(a) film na 8
toxickm

Nie chodzi mi o typowe wyścigi tylko o to czy są wszystkie sceny w filmie które były pokazane w zwiastunie, czy może któreś ze scen są wycięte mam nadzieję że nie.np sceny z pociagiem i pościgiem policji w Rio wypadek na moście i ucieczka Toretto i Bryana z sejfem.
Z niecierpliwościa czekam na film w wersji z lektorem do pobrania bo nie lubię czytać.

ocenił(a) film na 10
damianwojnar

no takie sceny co byly w zwiastunie to napewno sa mysle ze chodzilo tu i wyscihach o ktorych moze mowili w filmie a nie pokazali ich, ale te o ktorych myslisz to napewno sa :)

ocenił(a) film na 7
damianwojnar

wszystkie akcje pokazane w trailerze oczywiscie sa w filmie , zle mnie zrozumieliscie :) nie wspominalem nic o poscigach tudziez o napadzie na pociag tylko o wyscigach :) byly chyba ze 2 czy 3 sceny w ktorych ustawiali sie na wyscigi a tych wyscigow nie pokazali po prostu tylko przyjezdzali coraz to nowymi furami do garazu i sprawdzali czy kamery je lapia ;-)))

ocenił(a) film na 7
damianwojnar

sam sobie odpowiedziales ;-)) nie ma wyscigow a nie poscigow :)