7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186383
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

Jako fan serii Fast & Furious po obejżeniu Szybkiej Piątki stwierdziłem że istnieje zależnosć między kolejną częścą a oceną filmu. Gdzie podział się klimat z 2001 roku ? Grill przed domem, Nielegalne wyścigi, Tuning ?. Tego już neistety ni zobaczymy. Twórcy filmu postawili na komercję. Pozwólcie że nie będe oceniał filmu gdyż jest to spraw aindywidualna ale dodam tylko że w całym filmie podobvały mi się ostatnie 15 sekund. To tyle.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Charlie90

Hm... rzecz gustu oczywiście, ale nie przyznasz, że fajnie zobaczyć wszystkich aktorów z poprzednich części, razem, działających wspólnie?:D
Oczywiście przyznam Ci racje, że troszkę odbiegają te części od pierwowzoru, ale trzeba iść z duchem czasu, mnie osobiście film się podobał.:)
Pzdr.

ocenił(a) film na 8
Medro

Tak czytam te komentarze i kurcze będąc fanem klimatu z pierwszych części aż boję się wybrać do kina :(
Już troszeczkę czwórka odbiegała od takich wyścigów nielegalnych a teraz patrząc na zdjęcia bohaterowie nagle przerzucili się z tuningowanych fur na fabryczne? :/

ocenił(a) film na 10
igrek5

fabryczne? chyba tylko z zewnątrz. samochód to nie tylko karoseria... a jak uciekają przed policją to logiczne że nie będą sobie kwiatków na zadkach malować... :P

ocenił(a) film na 9
Charlie90

Seria poszła moze nie z duchem czasu a za jakąs tam logiką, w 1 Dominic obrabiał cięzarowki, prawie go złapali wiec uciekł w 2 sie ukrywał a Brian w tym czasie pracował nad kolejną sprawą, a w wolnej chwili smigał skylinem po ulicach, w 3 cz. Tokio D. pokazano nowych bochaterow i były nielegalne wyscigi, w tym czasie w domysle Brian dostał awans i przeniosl sie do FBI czy gdzie go tam zwiało, Dominic zamelinował sie na Dominikanie i z tąd rusza 4 cz. Z nową ekipą okrada ciezarowki, tym razem cysterniaki, tyle ze juz sam nei uczestniczy w wyscigach, pod koniec za jego harce łapie go policja i trafia do paki ...no prawie ;p ale widac tu logiczny szereg zdazen...ile mozna sie krecic kolo wyscigow cukierkowo kolorowymi samochodami ?

ocenił(a) film na 8
Don_Jaras

4 i 5 są przed tokyo driftem, bo han jeszcze żyje

ocenił(a) film na 9
Charlie90

Jeżeli tęsknisz za klimatem grilla i wyścigów cukierkowymi autami przy wysmarowanych masłem laskami... obejrzyj jeszcze raz jedynkę. Jak by zrobili film z tym samym klimatem co w jedynce - napisałbyś - " dno - nic nowego, w kółko to samo - ile można oglądać grilla, wyścigi itp. ". Masz charakter narzekacza. I zamiast szukać plusów czepiasz się wszystkiego. Ale mimo wszystko pozdrawiam. Może wytrzeźwiejesz i napiszesz jakąś pozytywną recenzję. xD

Charlie90

a mnie się strasznie podobał. Film istne cudo. MOIM ZDANIEM. Super muza samochody akcja. Takie filmy lubię najbardziej. Ostatnia scena z zdjęciem Letty zaskakująca. I z tym sejfem też. no i oczywiście Vin Diesel kontra Dwayne Johnson. Paul Walker to inna bajeczka

Fantastic

kolego myślę że nie powinieneś pisać o szczegółach filmu tutaj.

eli87

dobra. sorki. troszeczkę się zagalopowałam. Mam nadzieje, że zbyt dużo nie zdradziłam.Muszę to powiedzieć jeszcze raz film dla mnie jest boski