7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186381
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

Moim zdaniem Film nie był zły ale spodziewałem się czegoś innego tak jak kolega wyżej "gdzie są wyścigi".Wszystkie wcześniejsze części wzorowały się na tuningu i na nielegalnych wyścigach w każdym razie części były przeważnie z tym związane a tutaj wzorowali się tylko na strzelaniu i fakt były sceny pościgowe ale niestety nic nie związane z tuningiem oraz z nielegalnymi wyścigami tak jak np. było w 1,2,3,4.A tą część zrobili jak by im tylko zależało na tym kto kogo więcej zabije w żadnej części nie widziałem tyle trupów.
5 Część porównywalna trochę do filmów z lat 90 ze Stevenem Segalem.Zobaczymy co zrobią ciekawego w 6 Pzdr.

ANAKINS666

To mogła być najlepsza część serii, ale niestety brak mi tego za co lubiłem część 1 i moja ulubioną Tokio Drift. Gdzie jakies powalajaco stuningowane fury? Moment w którym Dom i Brian poszli spotkać sie z tymi kolesiami od nielegalnych wyscigów trwał chyba z 2 minuty i nawet nie pokazali wyscigu!!!!! Tam powinno byc przynajmniej 30min filmu o tych autach, laskach itp.
Co do filmu do bardzo mi sie podobało odniesienie do praktycznie wszystkich części, i fajna rola Rocka, ale niestety to jest bardzo dobry film sensacyjny, a nie tego oczekiwałem

ocenił(a) film na 8
Turkisz80

Dokładnie sensacyjny a nie związany z nielegalnymi wyścigami i Tuningiem niestety to już nie to samo co poprzednie części.

ANAKINS666

A ile może być o tym samym?

ocenił(a) film na 8
Turkisz80

Dokładnie! Brak wyścigu o porszaka trochę mnie zniesmacza, no ale po obejrzeniu całego filmu jestem pod ogromnym wrażeniem.. Trzyma klimat i przede wszystkim poziom ;) już nie mogę się doczekać kolejnej części :]

ocenił(a) film na 9
ANAKINS666

Wiem.Może ten film to nieco bajka, może zmienili kierunek z tuningu na strzelaninę, może nie przypomina to korzeni, ale i tak każdy fan z chęcią obejrzy ten film choćby dla obsady, szybkiej akcji i niezłych efektów. Piszcie co chcecie, możecie płakać nad zmianami względem jedynki ale ewolucji nie powstrzymacie i tyle. Mi się podobało, może nie na tyle żeby zaraz nie wiem jak bardzo się podniecać ale miło się oglądało i .... kurde lubię tych aktorów no i w bonusie Rock . A jak wam brakuje jedynki kupcie sobie na allegro tira naklejek, oblepcie sobie samochody, rowery i hulajnogi to będzie czysty tjuning rodem z części pierwszej.

ocenił(a) film na 8
slipkn0t

No dobra ale słuchaj ta cała seria właśnie trzymała ten klimat Nielegalnych wyścigów jak i tuningu i to było w tym najlepsze to był jedyny taki film gdzie były właśnie tego typu rzeczy znajdź mi podobny film do tego z takimi efektami i z klimatem.

ocenił(a) film na 10
ANAKINS666

Dla mnie nic nigdy nie przebije pierwszej części. Miała niesamowity klimat i to auta grały główną rolę, a nie aktorzy :) I tak dobrze, że zebrali ekipę z poprzednich części :)

ocenił(a) film na 8
wojcur

No to że zebrali całą ekipę to fakt to jest genialne tylko czemu zrezygnowali z wyścigów i tuningowanych samochodów ? może w 6 części coś będzie?