7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186383
6,8 26 krytyków
Szybcy i wściekli 5
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 5

autka cacka no może kiedyś Polak się dorobi:)

tomisiepodoba1

Przeciez niektozi polacy maja lepsze samochody niz byly w Fast Five.

ocenił(a) film na 10
hunters217

tak Ci się tylko zdaję

adam_231

Wymien mi ktore auta z fast five uwazasz za cudenka.

ocenił(a) film na 10
hunters217

Proszę:
Chevrolet Corvette Grand Sport
Nissan Skyline (może to nie cudeńko ale podoba mi się)
Nissan GT-R
Dodge Challenger
Dodge Chargers SRT
Subaru STi
Lexus LFA
Koenigsegg CCX

adam_231

Moim ulubiencem jest Nissan GT-R. Jesli chodzi o samochody ktorych nie spotkasz na naszych drogach to jest oczywiscie Koenigsegg CCX i Lexus LFA. chociaz LFA byl w Polsce do sprzedania na Allegro.

ocenił(a) film na 10
hunters217

Chevrolet Corvette Grand Sport a to widziałeś u nas w Polsce? ;o

adam_231

No oczywiscie ze tak nawet na autotrader jest do sprzedania w Gdyni.

ocenił(a) film na 5
tomisiepodoba1

Mam inne zdanie od Twojego. Moim zdaniem to najgorsza ze wszystkich części. Jak dla mnie przekroczone zostały granice dopuszczalnego absurdu. Scena "uprowadzenia" samochodów z pociągu, auto wpadające do wody z dużej wysokości i bohaterowie wychodzący z niego bez szwanku - dla mnie było to niejadalne. Fabularnie również mnie nie powaliła. Praktycznie nie znalazłem w niej nic poza świetnymi, jak zawsze, efektami specjalnymi i ogólnie bardzo dobrą, tak jak w poprzednich częściach realizacją. Mam jednak wrażenie, że film został zrobiony na siłę i obawiam się, że z kolejnymi częściami będzie podobnie.

ocenił(a) film na 9
galladorn

No co ty spoko film a akcja z tym sejfem masaryczna:)

ocenił(a) film na 5
tomisiepodoba1

Mnie nie powalił. Ale byłoby nudno gdyby wszystkim podobało się to samo.

ocenił(a) film na 3
tomisiepodoba1

Jedyne co było masakryczne w akcji z sejfem to głupota i absurdalność tej sceny.

ocenił(a) film na 9
Koshi

Czasami ludzie oczekują coś więcej od filmu akcji a to właśnie było "coś" więcej:)

ocenił(a) film na 3
tomisiepodoba1

Jeśli tym "coś" są absurdalne sceny, które są niemożliwe (fizycznie, nie dlatego, że są bardzo trudne czy wymagają nadludzkiej sprawności - te sceny nie mają prawa bytu - praw fizyki nie zagnie nawet największy kozak; chyba, że oglądasz xmenów, ale wydawało mi się, że ten film miał być realny) to ja dziękuje bardzo.

ocenił(a) film na 6
galladorn

niestety zgadzam sie, ze film nie powala

ocenił(a) film na 9
tomisiepodoba1

Ja się zgadzam. Takie poczucie humoru, to coś co kocham. Może akcja czasami była absurdalna, jednak nie przeszkadzało mi to w gapieniu się na ekran.

ocenił(a) film na 6
tomisiepodoba1

Przyzwoity film, zmierza w kierunku "włoskiej roboty", tylko że jak się robi taką sensację to powinno być bardziej realnie. Śmieszne było rozpoznanie twarzy przez komputery nawet w maskach:) I sporo innych rzeczy. Spodziewałem się więcej jeżdżenia samochodami a nie planowania napadu na posterunek (jak już poszli tą drogą to film powinien być bardziej realny). A tu mamy skoki do wody z 500 metrów i nic, no i na początku Walker przewraca autobus swoim mały autem:).