PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=772936}
5,2 29 tys. ocen
5,2 10 1 28551
4,8 32 krytyków
Szybcy i wściekli 9
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 9

Obejrzałem sobie ostatnio całą serię, choć nigdy nie byłem do niej przekonany. Wcześniej oglądałem w całości jedynie Tokyo Drift. Po obejrzeniu wszystkich części uważam, że powinny się skończyć na 6 części. Po niej dostali ułaskawienie i mogli wrócić do domu, co było fajnym dopełnieniem historii. F&F jest kinem akcji, ale z czasem tej akcji jest zbyt wiele, nie napędza to jednak filmu, gdyż męczy on strasznie. Stawianie na realizm jest moim zdaniem ważniejsze od wybuchów i ilości wystrzelanej amunicji. Każda z części ma swoje słabsze i lepsze strony. Mój ranking serii to filmy w kolejności 3 2 1 5 6 4 7 8 . Po śmierci Paula mogliby dać głos Seanowi jako głównemu bohaterowi. Ta praca dla tajnych organizacji jest dla mnie porażką. Wolę "rodzinę" Toretto jako ludzi honoru z zasadami robiącymi swoje małe interesy w połączeniu z wyścigami.
W 9 odsłonie zastanawia mnie powrót Mii Toretto i to, że nie jest podpisana Mia O'Conner. W końcu została jego żoną. Czy jej powrót świadczy o tym, że mieliby uśmiercić Briana również w filmie? Zobaczymy. Cieszy powrót Sean'a, moze zobaczymy powrót do korzeni.

ocenił(a) film na 6
Damian_Maciej

Całkowicie się nie zgadzam, w sensie pierwsze części były potwornie nudne i głupie. A od piątki zamieniło się w wysokooktanowe kino akcji i bardzo dobrze, bo tak jest ciekawiej, a ósemka to jak dla mnie najlepsza część

FilmLord

A te nowe to dopiero są inteligentne, co?

ocenił(a) film na 6
Radek_Traczyk

Oczywiście, że nie. To głupie, absurdalne kino akcji przeskakujące po kilka rekinów na część i chwała im za to

ocenił(a) film na 6
FilmLord

Dokładnie, pierwsze były o nuuuudnych wyścigach , wolę absurdalnie skaczące samochody niż wyścigi

ocenił(a) film na 2
arieljarosz

Pierwszy raz spotkałem się z takim zdaniem.

ocenił(a) film na 6
Dawid_Konc

Wynika to pewnie z tego, że kompletnie nie interesuje się motoryzacją ani wyścigami i większość takich tematów mnie strasznie nudzi, dlatego wole coś takiego ;)
Wiem, że troche kontrowersyjna opinia, ale cóż ;)

ocenił(a) film na 2
arieljarosz

Rozumiem