5,2 29 tys. ocen
5,2 10 1 28846
4,8 25 krytyków
Szybcy i wściekli 9
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 9

nie polecam, odradzam. Jezeli jestescie fanami serii lub nawet lubicie ogladac luzne filmy akcji, to i tak nie warto. Historia nieoryginalna, naciagana, za duzo skrotow fabularnych. Zasady fizyki nie istnieja w tym filmie - to kuje w oczy i to bardzo, az za bardzo. Zadna poprzednia czesc nie byla tak przesadzona. Nastepna rzecz to brak klimatu i momentow, ktore utkwia w pamieci. Najslabsza czesc. W kinach przed seansem jest fragment nadchodzacego Jurassic World. Pokazuja tylko dinozaury na lonie natury i T-Rex wjezdza na kino w plenerze.

ocenił(a) film na 3
FireJach

Faktycznie film tragiczny. Do tej pory widziałem wszystkie części. Wiadomo, że były momenty przesądzone ale mimo wszystko jakoś można było to oglądać. Tutaj niestety ja poległem. Wytrzymałem około 30 minut. To co widziałem przez ten czas jest chore, głupie, nierealne i poj*bane. Odlot totalny i tsunami debilizmu. To nawet śmieszne nie było.

ocenił(a) film na 3
zaleski17

+1 W tej części absurd stoi na takich poziomie, że nie wiem co zrobią w dalszych częściach, żeby to przebić. Bo co do tego, że będą następne odsłony, chyba nie ma wątpliwości.

ocenił(a) film na 5
miszellokasz

Główna seria ma mieć jeszcze dwie odsłony.

FireJach

Przecież o to w tej serii chodzi , z odcinka na odcinek wymyślają coraz to bardziej absurdalne misje i czynności - to ludziom się podoba inaczej by tego nie ciągli . Przecież to już w zwiastunie filmu było pokazane czego można się było spodziewać . No sorry ale jeżeli ktoś poszedł mimo tego do kina bo myślał że będzie inaczej to teraz komentując się ośmiesza . A w ogóle to jak ktoś inny pisze że jest fanem i po 30 minutach wychodzi to już w ogóle śmiech na sali

Tibn

zgadzam się, ta część nie odbiega jakoś mocno od ostatnich części, a i na zwiastnie było już pokazane, czego można się spodziewać. Jeśli ktoś poszedł do kina licząc, że zobaczy nagle to, co było w części 1, to już nie wiem, czy to bardziej naiwność, czy głupota. Ja jestem świeżo po seansie i dostałam dokladnie to, czego się spodziewałam, film mi się podobał, bawiłam się bardzo dobrze - i uważam, że właśnie o to w tym chodzi. Może faktycznie twórców nieco poniosło w z tymi Minionkami ;) (żeby nie spojlerować, kto oglądal - wie, które sceny mam na myśli), ale jako całość oglądało się to fajnie. Jeśli komuś przeszkadza taka koncepcja, niech po prostu wybiera inne filmy...

ocenił(a) film na 3
Sunshine86

Przecież nikt tutaj nie mówi, że liczył na kino rodem z pierwszej części. Do tej pory wyszło 9 filmów i wszystkie dało się obejrzeć. Tutaj już przegieli pałe. Trzeba być ślepym fanboyem żeby tego nie widzieć.

ocenił(a) film na 1
FireJach

Tylko, skąd ta ocena?