Szybcy i wściekli

The Fast and the Furious
2001
7,5 318 tys. ocen
7,5 10 1 318453
5,9 36 krytyków
Szybcy i wściekli
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli

Muzyka bardzo przeciętna, zdjęcia też nie najlepsze. Gra aktorów po prostu żenująca. Film mi się nie podobał. Można go ewentualnie oglądać w autokarze, czy samolocie, bo tam naprawdę się człowiekowi nudzi.

ocenił(a) film na 10
Wieczny_Przybysz

No ty chyba sobie jaja robisz!! Ten film, to arcydzieło!! Widziałem go z 10 razy! A ty lepiej sie nie zabieraj do takich filmów, tylko oglądaj sobie dalej melodramaty... Bo tylko psujesz opinię! Ja się nie wypowiadam się na temat "przeminęło z wiatrem" itp. I muzyka...!? No tak, przykro mi, Britney Spears tam nie śpiewała!! Także dla ciebie przeciętnie!!

ocenił(a) film na 4
bad_boy_5

Nie robię sobie jaj. Ten film to żadne arcydzieło. Jest przeciętny. I lubię filmy akcji. Pod warunkiem, że są dobre, np. "Rozgrywka". Polecam. Tam można popatrzeć na naprawdę dobrą grę aktorów. W "Szybcy i wściekli" gra jest na niskim poziomie. A co do muzyki, to słyszałem lepszą w tego typu filmach. A gdyby w suondtracku pojawił się jakikolwiek utwór Britney Spears, to moja nota dla tego filmu byłaby niższa... Co do muzyki filmowej to polecam np. Hansa Zimmera. Mam nadzieję, że znasz, to jest dobra muzyka. Oczywiście do tego filmu by kompletnie nie pasowała, Zimmer komponuje inny rodzaj muzyki. Także nie obrażaj mnie, tylko powiedz dlaczego ten film tak bardzo Ci się podobał. Nie mówię, że jest to najgorszy film jaki w życiu widziałem, ale na pewno nie jest najlepszy w swoim gatunku.

ocenił(a) film na 4
bad_boy_5

A ja chciałem się zapytać dlaczego Toma Hanksa oceniłeś na 4, a Vina Diesela na 10? Hanks grał w wielu lepszych filmach. Ma na swoim koncie znakomite role. A Vina Diesela mogę na razie pochwalić jedynie za rolę w Szeregowcu Ryanie i trzeba przyznać, że chyba to on najlepiej wypadł w Szybkich i Wściekłych... Ja się nie czepiam o takie rzeczy. Taki masz gust. Tylko na przyszłość bądź trochę bardziej obiektywny i mniej nerwowy.