Szybcy i wściekli

The Fast and the Furious
2001
7,5 318 tys. ocen
7,5 10 1 318479
5,9 36 krytyków
Szybcy i wściekli
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli

.............................. .............................. .............................. .................

ocenił(a) film na 10
Marcysia

Nie uważam się za dresiarza z blokowiska. Jestem dziewczyną i nie mieszkam na osiedlu :P A film mi się podobał, więc kiepska to argumentacja, że to "Film dla dresiarzy z blokowiska". Dlaczego tak uważasz? Od razu widać, że film Ci się nie spodobał, ale może podaj jakiś powód dlaczego tak jest...
Pozdro

Marcysia

Prosto kobieto z wioski co ty mozesz wiedziec o takich filmach. Niebende Ci tlumaczyl klimatu tego filmu poniewaz to trzeba poczuc ,po prostu film ten niejest najwyrazniej dla takich prostych ludzi jak ty pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
krzema7

Najgorszy film jaki w życiu widziałem...
Zerowe tempo.. zerowa fabuła (bardzo, bardzo naiwna)
Gra aktorów.. ehhhh
Po prostu szkoda słów..
Film może kogoś przyciągnąć tylko tematyką..

Marcysia

Film dla pustaków! Gdzie liczy się tylko przysłowiowa skóra, fura i komóra"

ocenił(a) film na 6
Marcysia

"Skóra,fura i komóra" ciekawe stwierdzenie.......nie jestem jakąś tam wybitną specjalistką jeśli chodzi o auta ale znam paru ludzi którzy mają prawdziwego kręćka na punkcie samochodów i po oglądnieciu tego filmu widzieli troche więcej niż szpanerów z brykami:)ja również jestem dziewczyną i musze przyznać że jest to jeden z moich ulubionych filmów i ani troche nie czuje się dresiarzem:) choć kto wie może drzemią we mnie ukryte instynkty takich chłopaczków z bloków??;)
pozdrawiam:)

Fenix_2

mysle ze ludzie ktorzy nie pasjonuja sie autami, predkoscia i wyscigami,ktorzy sami nie potrafia dobrze jezdzic i nie rozumieje idei tuningu nigdy nie zrozumieje tego filmu. a dla kogos kto to wszystko kocha( jak ja naprzyklad) film byl wysmienity. i fabula naprawde dobra, w przeciwienswie do drugiej czesci gdzie poza ladnymi autami fabuly prawie nie bylo. 2 czesc byla robiona typowo dla kasy, ale pierwsza byla uczta dla wszystkich tuningowcow i automaniakow bo na taki film czekali dlugo. "fura, skora i komora" moze byly i wodoczne w 2 czesci, ale w pierwszej bylo jescze to cos czego nie zrozumie nikt kto sie nie scigal lub nie potrafi przyznac ze mus ie podobalo. zobaczymy jaka bedzie 3 czesc...

ocenił(a) film na 10
Marcysia

ty chyba dresiarzów nie widziałaś!!!!dresiarze nawet jeździć dobrze nie umieją tylko rozbijać sie gdzie popadnie Beemkami ;) . A w filmie tym nie chodziło o to zeby pokazać jakiś debili tylko fanów tuningu i szybkiej jazdy.Sam jestem takim fanem i nic mi nie daje takiej radości jak jazda,juz od dziecka zwłaszcza takie cos mi sie podobało.To jest moje drugie życie,a dla filmu oczywiście daje max.

krreccik

trzeba by nakręcić taką serię filmów o telefonach komórkowych, o rywalizacji na dzwonki i tapetki...

ocenił(a) film na 10
Marcysia

ty chyba sam jesteś dresem idioto!! Weź nie wyzywaj tu tego filmu!! Jest zajefajny!! i spadaj na drzewo pacanie!! ty jak wiesz co to tuning to chyba kurka Uwe Boll jest najlepszym reżyserem świata!! Dla wszystkich co im nie podoba się film idźcie i oglądajcie bridget jones film idealnie na waszym poziomie brodziku intelektualnego!!

ocenił(a) film na 4
Marcysia

Mi jakoś film nie przypadł do gustu. Przy tym filmie się nie myśli, na niego poprostu się patrzy:/

ocenił(a) film na 6
Marcysia

Cóż dziwne wiele osób bierze mnie jeżeli już to za punka (punkiem nie jestem) a tu według tego co napisałaś jestem dresiarzem. Ciekawe bardzo ciekawe ja dresem...............

ocenił(a) film na 4
Marcysia

Film dla dresów? hmm... Powiedzmy, że jest to film dla nie wymagającej publiczności. Film jest banalny, scenariusz przewidywalny ale każdy ma swój gust i już nic tego nie zmieni.

ocenił(a) film na 10
Kretmen89

Szczerze mowiac jak patrze na wszyskie wasze wypowiedziane komentarze, to az plakac, sie chce ze tacy ludzie jeszcze w polsce zamieszkuja. Proponowalbym wyjechac do iraku, czy innych przeroznych krajow, tj. Kazachstan. Masakra, po przeczytaniu tego topicu poprostu poszedlem plakac w poduche, ludzie ja naprawde wstydze sie za was i za cala populacje ktora wypowiada sie w ten sposob, po pierwsze na temat tego filmu, a po drugie takim jezykiem jakbyscie przyjechali z jakiego ulanbatoru albo buszu i anwa;lali texty ktorych sami nie rozumiecie, skad wam sie to bierze??? bo na pewno nie z rozumu co za matoly z was, totalne przegiecie. proponuje isc do psychologa i popracowac nad ortografia oraz nad polskim jezykiem ---- debile!!!! WstyD Jak ch.....!!!! Straszne!! A nawiasem film rewelacja. Swietne auta i niebanalni aktorzy, doborowa obsada, efekty dzwiekowe nic dodac nic ujac. A po mojej refleksji mam nadzieje ze zaden porzadny kretyn sie nie wypowie na ten temat i zailknie. pa chlopaki i dziewczyny zycze powodzenia w pisaniu pism urzedowych o odszkodowanie za 0,5% za zlamanie obojczyka czubki. Pa.

ocenił(a) film na 1
rindowen1

He he he...
Inteligent sie odezwal. Co do filmy to nigdy wczesniej nie widzialem takiego syfu. Typowy film dla polskiej klasy robotniczej. Zero aspiracji - tanie efekciarstwo dla wygolonych malolatow sliniacych sie na widok samochodu na ktory i tak nigdy nie bedzie ich stac.

W sumie to najsmutniejszy jest nie sam film a ludzie ktorzy sie nim podniecaja. Spoleczenstwo adidasa, nike i reeboka....co za idioci...

ocenił(a) film na 10
Motorcycle_Boy

Taki bogaty jesteś,sorry nie ty tylko twoi rodzice.Kolejny który myśli że ma pieniądze to mu wszystko wolno.Pieniądze nie są najważniejsze nie kupisz prawdziwej miłości oraz prawdziwej przyjażni.Możesz mieć jedynie jakomś ku**ę która jest z tobą dla kasy,a i przyjaciół też dla kasy.Wszyscy cię opuszczą,gdy stracisz pieniądze.Dlaczego obrażasz ludzi pracujących fizycznie,zarobili ci coś? Pracują ucziwie,ucziwie.Nie kradną.Szanuje takich ludzi,a nie takich buraków jak np.ty.W Brazylii ludzie zarabiają bardzo mało i umiją cieszyć się z życia,nie patrząc na pieniądze i to właśnie jest piękne.

ocenił(a) film na 10
Marcysia

do dwóch przedostatnich odpowiedzi...walcie sie ludzie,to wy jestescie żałośni,forum jest po to zeby pisać to co przyjdzie na język,jak chcesz porozmawiac inteligentnie to wybrałeś złe miejsce,a jak cie załamuje wypowiedź innych i masz ich zamiar obrażać od debili i innych to lepiej podetnij sobie żyły i po sprawie pajacu!!!!

ocenił(a) film na 5
Marcysia

Dresiarzem nie jestem, a film mi sie podobal. Ci, którzy w jedynce nie widzą nic oprócz kasy są chyba tępi ( sorx to określenie jest zarezerwowane dla mojego kimpla ;)). W dwójce owszem, ale jedynka była ok i przyjemnie się ją ogląda, a to jest chyba najwazniejsze, hę ???

Marcysia

Powody dla których film jest lipny??? Mało ciekawa fabuła, fatalne zddjęcia, tragiczna gra aktorska, totalne zero głębii, kiepski montaż, zabawne wręcz efekty specjalne i rozwiązania techniczne. Realizacja i scenariusz 2/10 (o reżyserii nie wspomnę nawet). Są one adresowane do niezbyt rozgarniętych ludzi, którzy nie szukają w kinie zbyt wiele.

Ale jest też druga strona medalu. Dla miłośników motoryzacji film będzie czymś niezwykłym za sprawą fur, które możemy tam zobaczyć, a oko jest naprawdę na czym zawiesić :) Poza tym film nie dłuży się, a prosta, niezbyt skomplikowana fabuła nie zmusza do myślenia, więc można obejrzeć dla relaksu. Osobiście oglądłem film tylko dla samochodów, które były tam jedyną atrakcją. Ogólnie można obejrzeć, ale tak wysokie oceny to po prostu śmiech na sali.

Marcysia

Powody dla których film jest lipny??? Mało ciekawa fabuła, fatalne zddjęcia, tragiczna gra aktorska, totalne zero głębii, kiepski montaż, zabawne wręcz efekty specjalne i rozwiązania techniczne. Realizacja i scenariusz 2/10 (o reżyserii nie wspomnę nawet). Są one adresowane do niezbyt rozgarniętych ludzi, którzy nie szukają w kinie zbyt wiele.

Ale jest też druga strona medalu. Dla miłośników motoryzacji film będzie czymś niezwykłym za sprawą fur, które możemy tam zobaczyć, a oko jest naprawdę na czym zawiesić :) Poza tym film nie dłuży się, a prosta, niezbyt skomplikowana fabuła nie zmusza do myślenia, więc można obejrzeć dla relaksu. Osobiście oglądłem film tylko dla samochodów, które były tam jedyną atrakcją. Ogólnie można obejrzeć, ale tak wysokie oceny to po prostu śmiech na sali.

ocenił(a) film na 10
Marcysia

Ooooo... Fajnie wiedziec, ze jestem dresiazem do tego z blokowiska... Do tej pory uwazalem sie za człowieka o szerokich horyzontach i wielu zainteresowaniach... do tego myslalem, ze mieszkam na wsi, a tu blokowisk nie ma... Ale cholera widac jest inaczej. Ten cały Matrix mydlil mi oczy no :)

A powaznie - film faktycznie niewysokich lotów z aktorstwem na poziomie reklamy margaryny (poza Dieselem rzecz jasna)... Ale rozrywke na dwie godziny zapewnia świetną i o to twórcom chodziło. Do tego mamy niezła muzyke w tle i ładne samochody. Nie każdy film musi zmuszać do ezystencjonalnych refleksji by być dobry.