Szybcy i wściekli

The Fast and the Furious
2001
7,5 319 tys. ocen
7,5 10 1 318513
5,9 36 krytyków
Szybcy i wściekli
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli

Genialny

ocenił(a) film na 8

Jeszcze nigdy nie widziałem filmu o nielegalnych wyścigach ulicznych z udziałem tak pięknych wozów !!! Tak to fabuła filmu jest gites , fury tak samo i ta akcja . Extra film !!!

ocenił(a) film na 4
RokiCor

To ma być genialne? <hahaha> Wez zobacz sobie jakieś filmy Kubrika, Lyncha, a potem glęboko się zastanów. Co jest genialne - silikonowe tapeciary i wiejski tuning czy historia zniekształconego człowieka - słonia. Z "Szybkich i wściekłych" wionie tandetą i komercją. Scenariusz słaby, aktorzy to samo. Tylko prosić Boga, żeby nie powstawały takie filmy. pzdr.

ocenił(a) film na 8
Kretmen89

Po pierwsze najpierw się dowiedz co oznacza wiejski tuning a po drugie wolę oglądać film silikonowych tapeciarach i tuningu niż historie jakiegoś downa :) Pozdrawiam !!!

ocenił(a) film na 4
RokiCor

Tak się składa, że to nie jest film o żadnym downie, tylko człowieku zniekształconym przez chorobe. Na przyszłość radze się dowiedzieć o czym jest film a potem o nim pisac. pzdr.

Kretmen89

ehem ehem
słabi aktorzy???
chyba cie popie**oloło !
Vin Diesel słabym aktorem?
<hahaha>
gówno wiesz a piszesz!

ocenił(a) film na 3
Internatka

clover_91 sądząc po wieku jesteś małolat i gówno się znasz, więc zamilcz. Diesel to słabizna, który zasługuje na uwagę tylko z uwagi na swój głos... a cały film to istna kupa nie trzymająca się ładu i składu pełna pomyłek, to samo tyczy się obsady, Michelle Rodriguez wykrzywiająca morde jak naćpana przy każdej swojej kwestii tylko tego dowodzi... 3/10 tylko ze względu na vina i jego jedynej dobrej zagranej roli w pitch blacku...

Flaj

chyba masz jakieś kompleksy ...
91 to nie rok urodzenia panie doskonały krytyk
buaahahahahahahahaha zaraz padne!
morde to masz ty a nie ona
Diesel zagrał w wielu filmach i zyskał ogromną sławe dzieki aktorstwu i jest świetny!
a ty zazdrościsz i tyle.
buahahahahahahahahahahahaha ja mam niby 16 lat ?
buahahahahahah przynajmniej mogę sie pośmiać z takich kretynów!!
buahahahahahah
przepraszam - nie znających sie kretynów
buhahahahahhahaha
podrawiam panie krytyk!

ocenił(a) film na 3
Internatka

A jednak z ciebie małolat :) W twoim wpisie jest zero sprzecznych argumentów potwierdzających moją tezę i tyle. Natomiast gówno się znasz, więc błaznujesz...

"Diesel zagrał w wielu filmach i zyskał ogromną sławe dzieki aktorstwu i jest świetny! a ty zazdrościsz i tyle. "
Doskonałe stwierdzenie na poziomie dziecka, a dzięki czemu aktorzy zyskują sławę jak nie aktorstwu? Tyle, że kunszt aktorski Diesla jest zerowy... taki między Seagalem a Benjaminem McKenzie. Amen.

Flaj

skoro kunszt aktorski Vin'a jest zerowy to czemu jest sławny?
kto tu pierdoli jak dziecko?
buahahahaha
może tak zastanowisz sie nad swoimi wypowiedziami?
buahahahahahaah
wiesz tak ogólnie to dzięki, że mnie odmładzasz, przyjemnie jest znowu mieć te 16 lat!
buahahahahahahaha
rozbrajasz mnie człowieku
z czego by sie człowiek pośmiał jak nie z takich osób?
buahahahahahahahaaha
pozdrawiam fanów Vin Diesel'a i dobrych filmów :)

ocenił(a) film na 3
Internatka

Widzisz może i nie jesteś małolatem ale twoje wypowiedzi są na poziomie dziecka i tak cię traktuję. To że może jesteś dorosły fizycznie... nie znaczy, że twój mózg (i jego rozwój psychiczny) jest dorosły do debat publicznych.

Wracając do Diesla, może według ciebie jest sławny. Steven Seagal też jest sławny a gra w gównach. Parę razy zdażyło mu się zagrać w naprawdę dobrych filmach. Tak samo jest z Dieslem. Tyle, że on jak na razie zagrał przeciętnie i to tylko w jednym filmie. Spójrz na jego filmografię, w ciągu roku gra w 1-2 filmach, jeżeli to dla ciebie sławny aktor to gratuluję racjonalnych wniosków.

Flaj

Pieprzysz przez duże P !

sprawdź sobie co oznacza słowo "sława".
ktoś musi wrócić do szkoły.
po twoich wypowiedziach i próbie ciągłego bronienia sie nic nie znaczącymi argumentami (bo piszesz tylko po to żeby pisac, by mieć to ostatnie słowo), mozna wywnioskowac, że to raczej ty jesteś niedojrzałym umysłowo dzieckiem i w dodatku z kompleksami - żal dupe ściska

jk nie masz sie gdziw wyżyć t idź na jakiś chat dzieciaku i zwyzywaj kogoś - moze sie rozładujesz.

Czy twoją jedyną rozrywką jest pisanie o czymś czego tak nie lubisz?
(to pytanie retoryczne)
jeśli tego też nie wiesz to tu masz link sprawdź sobie, co to takiego jest
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pytanie_retoryczne

kończe dyskuse z tobą, ponieważ u wszystkich widzisz niedojrzałość a sam nie masz więcej rozumu niż dziecko z przedszkola.

żegnam
albo raczej jak to na "16 latka" przystało:
"yo"

pffffff....

ocenił(a) film na 3
Internatka

"po twoich wypowiedziach i próbie ciągłego bronienia sie nic nie znaczącymi argumentami (bo piszesz tylko po to żeby pisac, by mieć to ostatnie słowo"

Nic nieznaczącymi powiadasz? CAŁY CZAS podaję argumenty przeciw twojej "yntygentej" tezie typu "buhahaha", a ty nie podajesz kompletnie nic, co mogło by chociażby w małym stopniu podważyć moją tezę. Uważasz Vina za jakiegoś guru, aktora najwyższych lotów jeżeli chodzi o sławę, a jeżeli tylko ktoś temu zaprzeczy jedziesz go nie podając nic interesującego co mogłoby kogoś takiego nawrócić. Spójrz na te swoje prostackie komentarze przez pryzmat zwykłego postronnego użytkownika. Przypatrz się dobrze bo nic, powtarzam nic godnego uwagi tam nie znajdziesz.
Jedyne co wyczytałem na temat z twych wypocin to: "Diesel zagrał w wielu filmach i zyskał ogromną sławe dzieki aktorstwu i jest świetny!
a ty zazdrościsz i tyle." a i tak ten cytat nic ciekawego do dyskusji nie wynosi, takie masło maślane, który każdy głupi (nieznający się) tak napisze.
Nie umiesz znaleźć rzetelnego argumentu, po prostu nie znasz się a jeżeli się mylę, to wysil się proszę (chociaż odrobinkę) i podaj coś sensownego zamiast bluzgać i udawać we własnym mniemaniu tego kim tak naprawdę nie jesteś. Pokaż, że posiadasz coś w głowie... ;>

ocenił(a) film na 8
Flaj

Tak się skałada że Myzrael jest idiotą :) Nie znasz się na dobrym aktorstwie i filmach. Jeśli nie rozumiesz Szybkich i Wściekłych no to się nie udzielaj. A morde to ty masz. A co do clovera_91 to nawet jak by miał 16 lat to i tak by był mądrzejszy od ciebie i z resztą jest :)

ocenił(a) film na 3
RokiCor

Co ty stary możesz wiedzieć o filmach oceniając Brando na 1 a American Pie na 10... idź lepiej włącz sobie "Gulczas a jak myślisz" strugając eurydytę żałosnymi komentarzami...

ocenił(a) film na 8
Flaj

Masz pecha zgredzie bo nie przepadam za polskimi filmami.

ocenił(a) film na 3
RokiCor

To włącz sobie to gówno american pie, byle byś nie pier*olił trzy po trzy i do tego bez rozumu.

Flaj

to ty jesteś żałosny nie jego komentarze
panie krytyk, nie podoba ci sie film i Diesel to po co tu jeszcze jesteś?
proste i logiczne panie inteligent

ocenił(a) film na 4
Internatka

Po to on tu jest Panie inteligencie żeby wypowiedzieć swoje zdanie o filmie, ale wiedzę, że dla ciebie trudna jest do pojęcia idea forum. Jeżeli uważasz ten film za dobry, to podaj jakieś argumenty, a nie jak gówniarz z podstawówki: "nie podoba ci się film? Jesteś głupi. hahahhahaha". Bo tymi zwrotami ukazujesz swój żenujący poziom wypowiedzi, a co za tym idzie intelektualny. Słownictwo jakim operujesz pozwala mi zaryzykować że prawdopodobnie nie masz nawet matury, a nawet jeśli to i tak ta studiach na pewno nie jesteś.

Film dla mnie jest słaby bo:
1. Nie lubię rapu. Dla mnie to nie jest muzyka.
2. Scenariusz słaby. Mnóstwo absurdów.
3. Dialogi tragiczne. Mógłby je napisać niemal każdy gimnazjalista.
4. Aktorzy słabo zagrali. Nawet sława niestety tutaj nic nie dała.

Po za tym nie lubię takich aut.

pzdr

ocenił(a) film na 8
Kretmen89

Jeśli nie lubisz takich aut to po co w ogóle oglądałeś ten film ??? To stylowy film.

RokiCor

popieram :)
nie lubie takich filmów to ich nie oglądam :)
przynajmniej jedna mądra ososba :)

pozdrawiam cie

ocenił(a) film na 4
RokiCor

To, ze nie lubie takich aut to nie musi od razu znaczyc ze film mi sie nie spodoba. To nie jest film dokumentalny, więc dlaczego nie mialem patrzec?

ocenił(a) film na 6
Kretmen89

Myzrael na takich ludzi jak Clover i ten jego drugi przydupas nie warto tracić czasu, bo "stultitia es morbus animi" i niestety nie ma na to rady ;))

dla mnie film to czysta rozrywka ze strony wizualnej - dokładnie gdzieś ktoś w którymś temacie napisał -- ładne buźki, świetne bryki i dopasowana muzyka -- niczego więcej się nie spodziewałam, więc dostałam to co mnie interesowało. absolutnie nie polecam ludziom spodziewającym się realistycznej i ambitnej fabuły.

RokiCor

Clover i Rockstein (to jakis nowy zespol chorobowy?) to dwa splodzone przez gejow pedaly
Z takimi nie warto rozmawiac bo mozna sie zarazic jakas gejowska choroba
Szybcy i wsciekli to spoko film ale na pewno nie genialny

TheJ4ck4L

ktoś wie jak nazywa się utwór co leci w tle na głównej stronie najnowszego Fast and Furious ? będę wdzięczny za odp.

ocenił(a) film na 8
puchoo

O jakiej stronie mówisz ???

<tekst za krótki>

ocenił(a) film na 8
TheJ4ck4L

Ty Groszuuua jak ci się film podobał to stul japę a ty Carnage to samo.
Że film jest genialny to moje zdanie a nie wasze.
No i jeszcze coś do Carangea , Clover to dziewczyna a z tymi tekstami to dowaliłeś jak ostatnie przegrane dziecko neo. Jednym słowem ŻENADA.
DUREX informuje że twoje narodziny były wynikiem wady fabrycznej. Prosimy szybko zgłośic się do szpitala celem uśpienia.
No i jeszcze ten tekst co był kierowany do mnie i Clover to pewnie miałeś na myśli siebie i jakieś swoje rodzeństwo. Ci wasi rodzice to nie źle zryci faceci :P

RokiCor

mówię o oficjalnej stronie http://www.thefastandthefurious.com/ jak wiesz co to za utwór będę wdzięczny za podanie tytułu

puchoo

i nie chodzi mi o muzę z trailera tylko ze strony !

puchoo

A ja Was wszystkich nie rozumiem. Jak można porównywać typowy film akcji, nastawiony na totalną komercję [jak chyba każdy film tego gatunku ;] do jakiegokolwiek bardziej ambitnego dzieła, dajmy na to dramatu, który jest kierowany do zupełnie innych odbiorców? xD Film w mojej opinii jest niezły, swoją funkcję spełnił, jak ktoś to wyżej napisał są: ładne buźki [no dobra, wyłączając Michelle Rodriguez xD], twardzi faceci, szybkie samochody i NOS ^^ Mimo że nie lubię, nie trawię wręcz, takich klimatów, film obejrzało mi się całkiem przyjemnie, ponieważ dał mi to czego od niego oczekiwałem - chwilę lekkiej rozrywki między horrorami i wkuwaniem :) a co do Vina, hmmm, widziałem z nim tylko 2 filmy więc mam zawężony obraz, ale wydaje mi się, że do takich filmów jak ten pasuje bardzo dobrze, lecz jakbym szukał kogoś do zagrania 'człowieka-słonia' to na pewno nie wybrał bym niego ;)

ocenił(a) film na 7
RokiCor

ja nie moge, gościowi się podoba film a ktoś mu z kubrickiem wyskakuje. W swoim gatunku to może być genialne.
Jakim debilem trzeba być żeby coś takie pisać... Odp: Kretmanem 89

ocenił(a) film na 6
Shigurui

Gościowi nie tyle podoba się film co przekonuje wszystkich, że jest to jedno z największych dzieł współczesnej kinematografii. A nie jest. Prosta historyjka, ograne tematy, muzyka elektroniczna i nic poza tym.
Są lepsze filmy akcji, które można nazwać genialnymi. SIW na pewno do nich nie należy. Ale są gusta i gusta.

RokiCor

Ten film genialny? Ja notabene za takowy go nie uważam wręcz przeciwnie mam go za dresiarską historyjkę dla dzieci bawiących się matchbox'ami. Nie ma w tym filmie nic co mogłoby mnie zainteresować - nawet "gites" fabuła czy "piękne" wozy. Ten pokaz "super wypasionych fur" z (stojącą na drugim planie) fabułą śmierdzi kiczem i nie wiem co ludzie w nim widzą. Moja ocena: 5/10

użytkownik usunięty
Czary_Mary_3

Ten film jest SUPER. Jak komuś nie pasuje muzyka, to niech se posłucha tej kretynki Miley Cyrus !

ocenił(a) film na 6

Czym się tak podniecać? Breakz serwowane przez BT lub Rapne kawałki serwowane przez czarne gwiazdki.
pozdr.

użytkownik usunięty
Cypisek_syn_rumcajsa

Spoko, normalnie nie lubię rapu, ale do tego filmu puścili najlepsze piosenki.

ocenił(a) film na 10

Kocham ten film, jest fantastyczny. A co za tym idzie, jestem fanką całej serii gier NFS. :]

ocenił(a) film na 10
silence06

Echh ludki ludki :)
Nie jestem żadnym małolatem, ani też nie uważam się za mało inteligentnego, czy też nie wyedukowanego człowieka. Kilka szkół skończyłem i osiągnąłem dość wysoką pozycję w życiu zawodowym, ale napiszę, że uwielbiam ten film! Oglądałem go z 15 razy. Dlaczego? Bo jestem wielkim fanem motoryzacji i każdy film, który choć trochę dotyka tego tematu jest dla mnie niezmiernie interesujący. Ludzie! W filmach liczą się emocje, jakie mogą nam dać!! Jeśli ktoś szuka ambitnego, wzruszającego kina to na pewno znajdzie takie filmy, które mu dadzą takie emocje. Inny z kolei będzie chciał zobaczyć film tylko dlatego, że porusza temat, który go interesuje, a jeszcze inny bo w filmie będzie dużo muzyki, którą słucha. Reasumując, jeśli komuś się podoba ten film, to nie oceniajcie go od razu, jako małolata, czy debila, który lubi plastikowe lale i hip hop, bo nie można w ten sposób generalizować.