Szybcy i wściekli

The Fast and the Furious
2001
7,5 318 tys. ocen
7,5 10 1 318420
5,9 36 krytyków
Szybcy i wściekli
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli

Wiem że mowa tu o tym jak jechali pierwszy raz samochodem (nauka). Toretto coś mówi że miał
chyba pięć lat,że tata trzymał jego ręce itp. Tak przynajmniej zrozumiałem a co mówi reszta?

http://www.youtube.com/watch?v=KPKQvEbBrDE

FF7manifo

Niestety w tłumaczeniu nie pomogę ale mam pytanie skąd ta scena? z jakiegoś dodatku?
Widziałem "Los bandoloreos" i "Turbo charged prelude" ale czy istnieją jeszcze jakieś ciekawe dodatki do serii Szybcy i Wściekli?

ocenił(a) film na 10
wloczykij_filmweb

Ta scena jest wycięta z pierwszej części i prawdopodobnie znajduję się w dodatkach na płycie. Jest jeszcze wycięta scena jak przy stole rozmawiają (przy grillu zaraz po odmówieniu modlitwy) i było coś tam powiedziane jak Brian opowiadał o swoim ojcu, który był gliniarzem - przynajmniej tak pamiętam. Jak chcesz to odezwij się na pw to jutro może poszukam tej sceny.

FF7manifo

Mógłbyś podrzucić tutaj linka? (nie moge napisać pw) Byłbym bardzo wdzięczny tym bardziej że ciekawi mnie ta scena ponieważ w 5 części Brian mówił że w ogóle ojca nie pamięta.

ocenił(a) film na 10
wloczykij_filmweb

http://www.youtube.com/watch?v=qGdQtZ5K2g8

Bardzo proszę. Rozumiem tyle że Dominic pyta Vinca o jego matkę. Potem o coś Briana on mu odpowiada że grill, piwo że są jak rodzina. Toretto coś się pyta o ojca i Brian coś odpowiada że był gliniarzem? na to wszyscy się śmieją a Toretto mówi ''żadnych policjantów przy stole Toretta''. Tak to zrozumiałem.

Co do Fast Five to że nie pamięta ojca nie znaczy że go nie znał. Mógł wiedzieć o nim co nieco. Miałem nadzieje że może Kurt Russell, który zagra w 7 części będzie może ojcem Briana ale nic na to nie wskazuję. Myślę że może w FF 5 specjalnie nawiązali jakoś do ojca patrząc na tą wyciętą scenę. Szkoda że nie pojawiła się w filmie.

FF7manifo

Dzięki za link, bardzo ciekawa scena szkoda że wycięta.
Jeżeli chodzi o temat ojca Briana to można również domyślać sie że podczas kręcenia pierwszej części reżyserzy nie myśleli nawet o piątej. Z kolei w Fast Five nawiązaniem do ojca był fakt że Mia zaszła w ciążę i Brian zaczął przejmować sie rolą ojca (tak ja to zrozumiałem)
Kurt Russel w 7 części - gdzieś wyczytałem że ta postać ma być połączona z postacią Toretta, gdzie indziej znowu że ma on być czarnym charakterem i współpracować z Shaw'em także ilu interesujących sie tematem tyle opinii ale tak prawde mówiąc wszystkie te bardzo ubogie przecieki i przypuszczenia ogromnie nakręcają chęć oglądnięcia kolejnej części:)

ocenił(a) film na 10
FF7manifo

Diesel mówi, że jechał pierwszy raz z ojcem w wieku 5 lat i wtedy to on trzymał kierownicę.
Leon mówi, że jego mama kazała mu prowadzić, a później nie wiem do końca co mówił :)
Paul mówi, że zaraz po tym jak miał swoją pierwszą pracę i (chyba) miał jakiś wypadek.
Jesse mówi, że pierwszy raz z ojcem w wieku 6 lat.

Chyba wszystko dobrze zrozumiałem :)
Jeżeli nie to niech mnie ktoś poprawi ;)