Szybcy i wściekli

The Fast and the Furious
2001
7,5 318 tys. ocen
7,5 10 1 318479
5,9 36 krytyków
Szybcy i wściekli
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli

Hej, mam małe pytanko, jak nazywa sie auto Dominica, to którym przedtem jezdzil jego ojciec? nie znam sie na samochodach, ale ta sztuka jest piekna, nawet dla takiego laika jak ja:) I Diesel cudnie sie w niej prezentował he he he :D

ocenił(a) film na 10
sikora_3

Auto którym jeździł Dominik to Mazda RX-7
Pozdr.

ocenił(a) film na 8
sikora_3

to autko którym wcześniej jeździł ojciec Dominica to Dodge Charger R/T

sikora_3

hmmmm chłopaki, czy ta bryka to nie jest chevrolet camaro ss?

ocenił(a) film na 8
sikora_3

...nie to jest dodge zobacz na tej stronie jest ten egzemplarz ktory "gral" w tym filmie: http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.pictures-of-cars.com/image-usa /img_000198A.jpg&imgrefurl=http://www.pictures-of-cars.com/Movie-Cars.htm&h=225& w=300&sz=19&tbnid=X1TWtP--MhlHRM:&tbnh=87&tbnw=116&prev=/images%3Fq%3Dcars%2Bin% 2Bthe%2Bfast%2Band%2Bthe%2Bfurious&start=1&sa=X&oi=images&ct=image&cd=1

sikora_3

Marcin, masz racje, to rzeczywiście ten wóz. Specjalnie odpaliłam sobie film i sie przyjrzałam. Wielkie dzieki za nakierunkowanie:))

Respect i pozdrowienia!

(ale w końcowej scenie gdy Dom jedzie przez pustynie to jest już moje camaro ;P )

ocenił(a) film na 8
sikora_3

Jak widać w Tokio z Camaro musiał się rozstać bo tam jeździ już Plymouth?em Road Runner też fajną maszynką.
Słyszałem, że ma powstać kolejna część S i F gdzie znowu główną role ma grać Diesel, nawet na to mogłoby wskazywać zakończenie w Tokio Drift ale to chyba tylko plotki. W każdym razie tam na pewno byłoby sporo muscle car?ów :)

Również pozdr i fajnie że też jakieś dziewczyny interesują się motoryzacą ;)

marcin7007

Byloby swietnie jakby powstała kolejna część, ale Diesel jest poki co zajety kręceniem Hannibala, wiec raczej kicha :(

i jeszcze cos wspominał o kontynuacji Kronik Riddicka wiec F&F oddalają sie zdecydowanie...

Pozostaje nadzieja że jednak coś jeszcze nakręcą, ale jesli już to obowiązkowo musi grać Vin, żeby nie było czasem tak jak w kontynuacji xXx. Juz w Za Szybkich Za Wściekłych nie było Diesla, co wybitnie mi sie nie podobało (a pozatym widac było że do wybranych aktorów samochody american muscle nie pasuja zupełnie, dla takich to tylko cos typu Skyline czy Jetta i nic wiecej:((

Mysle ze dobrze byloby sie dowiedzieć kto wygrał ten ostatni wyścig - Dom czy Shaun? (jak dla mnie Dom <może ja tak mysle przez tego plymoutha?:D>, ale to kwestia do rozwiązania he he he)

Módlmy sie do "boga samochodów", to może cos wymodlimy;)

Trzymaj sie ciepło !

ocenił(a) film na 8
sikora_3

F&F bez Diesla to porażka (może dzięki nazwisku pasują mu role ?motoryzacyjne?) drugą część oglądałem tylko dwa razy ;-) a z chęcią obejrzałbym jeszcze jakąś tylko nie wiem czy przypadkiem niewole bardziej oglądać Samochodów w filmie niż samego filmu ja tak chyba mam już od dziecka wystarczy że w filmie pojawi się jakieś fajne autko i już mi się taki film podoba :) Kolejny taki film się zapowiada ? Nitro będzie grał w nim mój ulubiony Rabbit :-))) a o Jettcie niedam złego słowa powiedzieć właśnie poluje na takie autko model A1 Coupe rocznik 80-83 i mam już jedno takie na oku.
Również 3maj się cieplutko i pamiętaj im starszy samochód tym lepiej bo taki ma dusze!
...heh trochę się OT zrobił a miała być tylko odpowieć jaki to samochód ;)

marcin7007

eh, no jakoś nie moge sie powstrzymać żeby ci nie odpowiedziec :))

jak już kupisz tą Jette to sie tu pochwal mi obowiązkowo he he :D

ja nie mowie ze takie samochody to cos złego , ale jednak bardziej przemawaiją do mnie american muscle. juz mamie zapowiedziałam ze na urodziny chce Camaro bo jak nie to sie wyprowadzam ;P łatwiej bedzie raczej zdobyc ci twojego VW niz mi chevroleta, ale co tam , pomarzyc wolno.

mowisz ze bedzie "Nitro" ? no to fajnie, znowu sobie popatrze na PIĘKNO o ile nie zafundują tylko jakis "szpanerskich" bryk, takich bez ducha...

no to teraz trzymaj się upalnie, bo pogoda za oknem śliczna ;)

ocenił(a) film na 8
sikora_3

Panowie & Panie, pozwólcie, ze rozwieje Wasze wątpliwości co do amerykańskich muscle w serii F&F (skupię się na tych ważniejszych)...

1.część: Ford SVT F150 Lightning-model sprzed liftingu (ten czerwony pick-up); 1970 Dodge Charger R/T (auto ojca D.); 1970 Chevy Chevelle SS (czerwony; na samym końcu po napisach, w którym jedzie D.)

2 cz.: Ford SVT F150 Lightning (ten żółty pick-up stojący przy garażu T.); Dodge Viper SRT10 (żółty biorący udział w wyścigu po cygaro:), Chevy Corvette Cabrio (szary biorący udział w wyścigu po cygaro:), Ford Mustang Saleen S281 Extreme (wiśniowy; biorący udział w wyścigu po cygaro - skończył pod kołami naczepy:), 1969 Chevy Yenko Camaro 427 S/C (błękitny/jasnoniebieski; jeden z tych, którzy wygrali bohaterowie w wyścigu); 1970 Dodge Challenger R/T (pomarańczowy; jeden z tych, którzy wygrali bohaterowie w wyścigu)

3cz.: 1970 Chevy Monte Carlo (ten, którego skasowano głównemu bohaterowi), Dodge Viper SRT10 (czerwony; przeciwnik naszego bohatera z wyścigu na początku filmu); 1967 Ford Mustang Fastback (ciemnozielony; samochód ojca bohatera); 1970 Plymouth GTX (na samym końcu przyjeżdża nim D.)
To tyle ode mnie & PZDR wszystkich automaniaków...