Dlaczego Ciebie filmie nigdzie nie ma. Już byłeś w kinach, czy dopiero będziesz? Taki dobry zwiastun a tu tylko kilka miernych ocen, żadnej recenzji. Co się stało?
Cieszymy się, że zwiastun się podoba. Film jest w dystrybucji razem z innym dokumentem pt. Galumphing. Oba są prezentowane w ramach 1 seansu. Został zaoferowany wszystkim kinom studyjnym/lokalnym w Polsce. Proszę pytać u siebie w mieście. Może to będzie dla kina dodatkowy argument, żeby umieścić film w repertuarze. Proszę mi wierzyć, że jest naprawdę znakomity. Film był/jest do tej prezentowany w następujących miejscach/kinach: festiwal Dwa Brzegi w Kazimierzu Dolnym, kino Charlie (Łódź), kino Muza (Poznań), kino Praha (Warszawa), kino Spirala (Oleśnica), kino Bytomskiego Centrum Kultury. Na pewno będzie także prezentowany w Kaliszu (kino Centrum), w Złotoryi (kino Aurum), w Łodzi (kino Przytulne), w Mielcu (kino Galaktyka).
Może warto także poprosić redakcję Filmwebu o recenzję. Screener filmu został wysłany do jeśli nie wszystkich, to większości wiodących redakcji w Polsce. W Internecie są dostępne recenzje filmu.
Dzięki za odpowiedź! Na pewno komuś jeszcze się przyda, bo dysproporcja tych co oglądali do mających taki zamiar jest spora. Ja przegapiłem seanse w Muzie, ale może będzie jeszcze jakieś drugie okrążenie :P
Proszę pytać w poznańskich kina. Taka aktywność widzów jest dla nas bardzo pomocna. Kino wtedy ma dowód czarno na białym, że są osoby zainteresowane danym tytułem. W Poznaniu Malta jeszcze zgłaszała chęć zagrania filmu, choć póki co nie ustalili żadnego terminu.
Witam, a czy wiadomo coś może na temat Wrocławskich kin? Przypuszczałem, że może Kino Nowe Horyzonty to puści... ale nie mają tam żadnych informacji. Bardzo prosiłbym o jakiekolwiek info, umrę jak nie zobaczę :(
Kina wiedzą, że film jest w ofercie. Niestety dotąd nie było możliwości zaprezentowania filmu w żadnym z dwóch studyjnych kin w Wrocławiu. Warto napisać do nich/zadzwonić i zapytać o seans. Może wcześniej udałoby się popytać wśród znajomych, czy jeszcze ktoś chciałby zobaczyć film. Być może taki sygnał byłby dla kin bardziej przekonujący, niż moje zapewnienia o jakości filmu.
Kurde, trochę to przykre i smutne, że wszędzie w kinach leci byle kicz czasami, a nikt nie chce puszczać naprawdę dobrych i wartościowych rzeczy. I szczerze jestem zdziwiony i wręcz rozczarowany, że Nowe Horyzonty lub DCF nie były tym zainteresowane. Ale może masz rację. Napiszę do obu kin, zobaczymy czy będzie jakaś odpowiedź. Strasznie chciałbym to zobaczyć.
PS. Czy wiesz, czy istnieje np jakaś potencjalna liczba widzów, dla których np kino musi zorganizować seans? może w ten sposób trzeba ich podejść? (przepraszam, jeśli to brzmi nie branżowo- ale nie znam się na tym)
dostałem właśnie odpowiedź:
"Dzień dobry,
podpytałem nasz dział programowy i wiem, że niestety nie będziemy w kinie grać tego filmu.
Faktycznie szkoda, ale niestety z uwagi na mnogość propozycji filmowych musimy dokonywać wyborów, które czasem nie dają nam możliwości doświadczenia wszystkiego co moglibyśmy chcieć zobaczyć :) Mam nadzieję, że uda się Panu złapać ten film jeszcze gdzieś indziej. A na razie zapraszam na inne seanse w KNH
Pozdrawiam serdecznie, M. Rychlik"
Mailowałem do dyrektora programowego :( więc nie da się.
Cholera, ale szkoda! Jak będziesz wiedział gdzie można oglądnąć ten film to proszę daj znać. Będę wdzięczna :)
trudno mi powiedzieć, czy kina mają określone jakieś minimalne ilości widzów dla których byłyby skłonne zagrać film. Thx God jest dystrybuowane razem z filmem "Galumphing". Było sporo miejsc, które zapraszały twórców jako gości. Myślę, że pokaz z takim spotkaniem autorskim mógłby być potencjalnie najbardziej atrakcyjny, nie tylko dla widzów, ale i dla samych kin. Tak czy inaczej, ktoś musi uznać, że warto taki pokaz/spotkanie zorganizować.
Nie wiem czy mignął Ci komentarz poprzedni- kina we wrocku nie chcą zorganizować seansów. Strasznie szkoda. A czy chcielibyście może spróbować zorganizować jakąś projekcję? Nie wiem, w jakiejś knajpie nawet czy coś... zeby to rozpowszechnić.
przepraszam, że odpisuję dopiero teraz. Pomysł wart namysłu. Film jednak najlepiej oglądać w warunkach kinowych. Jednak wielkość ekranu ma bardzo duże znaczenie. Napisałem właśnie do wszystkich osób, które zajmują się DKFem na wrocławskiej Politechnice. Może tam udałoby się zrobić pokaz. Może zechcielibyście także do nich się odezwać. Kontakty na ich stronie.