Taśma

Tape
2001
7,1 4,0 tys. ocen
7,1 10 1 3969
7,2 13 krytyków
Taśma
powrót do forum filmu Taśma

o dziwo o godzinie 22.00,nie 22.10 jak to było od jakiegoś czasu:) Może ruszy dyskusja na forum tego filmu,bo widze że coś tu nie mrawo,hm ;)

ocenił(a) film na 8
szaro_bure

Nic dziwnego, że jest nie mrawo bo w końcu nie jest to jakaś super znana produkcja. Mnie osobiście film zachwycił swoim minimalizmem (jedno pomieszczenie + trzech aktorów = mimo to świetny, ciekawy i wciągający film - po prostu jakaś magia).

ocenił(a) film na 9
Antalix

Ja także dopiero co go obejrzałam i musze powiedziec, ze Richard Linklater znow mnie nie zawiodl.Nie wiem dokładnie co to jest,ale jego filmy mają w sobie coś tak niesamowitgo,moze jest to własnie ten minimalizm, prostota,zwyczajność sytuacjip okazana w tak niezwyczajny sposób. Jak dla mnie mastersztyk haha:)

ocenił(a) film na 7
limaca

Z tym Linklaterem to rzeczywiście jest coś dziwnego. Jego filmy mają w sobie moc, urok i rzeczywiście mają prawo się podobać. Jest zdecydowanie nietuzinkowym twórcą. Dla fanów Linklatera i jego ?Scanner Darkly?- na TV4 w sobotę o 23:45 jego ?Życie świadome?. Myślę, że warto?

Grifter

Kurde. Oglądałem tylko ostatnie pół godziny ale tak się przykleiłem do ekranu że się sam zdziwiłem. 2 pomieszczenia, 3 osoby i takie arcydzieło. Niesamowite.

michal_mm1

a gdzie tam było drugie pomieszczenie? no chyba że mówisz o kiblu

Leon_B_Fink

No był pokój i łazienka. ......................................................

ocenił(a) film na 8
michal_mm1

Niesamowite - półtora godziny w jednym pomieszczeniu, 3 aktorów, a jak mnie wciągnęło. Aktorstwo genialne. Zero nudy w trakcie oglądania. Rozmowa na jeden temat, a na końcu i tak zaskakuje. No i skłania do myślenia. Naprawdę magia!;)