PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197519
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

:((((

ocenił(a) film na 10

Zawsze kiedy oglądam ten film czuję się jakby mi serce pękło :(((

użytkownik usunięty
musicalme

Mam podobno uczucie - z tą różnicą, że mi pęka dupa i kąciki ust.

ocenił(a) film na 9

Jak Wam pękają, to kupcie sobie wazelinę..A tak na poważnie to żal mi Was ludzie, przez takich jak Wy nasze społeczeństwo wciąż tkwi w ciemnogrodzie..

ocenił(a) film na 8
lu87

Coehlo to zdaje się że już używa wazeliny.

użytkownik usunięty
filip1984_3

Szkoda, że tylko w szafie jesteś taki wygadany.

ocenił(a) film na 8

przeciwnie ja nie chowam się do szafy, tylko wychodzę do ludzi i próbuje ich zrozumieć.

użytkownik usunięty
lu87

Jaki ciemnogród? Polskie społeczeństwo zaliczam do trzech najlepszych społeczeństw na świecie.

ocenił(a) film na 9

Chyba trzech od końca pod względem tolerancji i myślenia...Żenada

użytkownik usunięty
lu87

Mógłbym wymienić przynajmniej 50 krajów, w których byłbyś za homoseksualizm skazany na karę śmierci. Ale oczywiście lepiej obrażać własny kraj.

użytkownik usunięty

I od kiedy brak społecznego przyzwolenia na epatowanie homoseksualizmem to oznaka braku tolerancji i niemyślenia? Może od lat `90, kiedy to wpływowe lobby hollywoodzkich kryptohomoseksualistów na skutek długotrwałego lobbingu, usunęło homoseksualizm z listy chorób?

użytkownik usunięty

Nie usunęło, a raczej przyczyniło się.

ocenił(a) film na 9

Niestety uważam się za bardziej inteligentną osobę niż ludzie z jakichś plemion z trzeciego świata, gdzie nawet nie wiedzą co to jest telewizor. Oczywiście ich nie obrażam, ale świat się rozwija więc nasze umysły także. W tych krajach o których mówisz, gdzie za homoseksualizm jest kara śmierci, są też inne śmieszne a raczej tragiczne zakazy i nakazy gdzie np. kobieta za zdradę zostaje ukamienowana, a mężczyzna może mieć mnóstwo kobiet lub gdy żona chce odejść od męża, on ma prawo polać ją kwasem i na zawsze oszpecić, gdzie indziej okaleczają małe dziewczynki i chłopców poprzez obrzezanie, zszywając ich narządy bez znieczulenia, doprowadzając ich w ten sposób do śmierci lub ciągłego cierpienia w imię czego?demona?tradycji?W takich oto krajach karają za bycie innej orientacji seksualnej..Można by było jeszcze wiele wymieniać okropieństw których się dopuszczają, ale szkoda na to słów..Jeśli należysz do takich ludzi to zastanów się nad sobą..Ty masz chociaż możliwość bycia wartościowym człowiekiem, bo żyjesz w społeczeństwie, które dąży do rozwoju, oni są zamknięci w ''jaskini'' więc szanse są małe.

użytkownik usunięty
lu87

Skończyłem czytać na "Oczywiście".

ocenił(a) film na 9

To świadczy o Twojej intelingencji.

ocenił(a) film na 5
lu87

Coelho Szacun dla Ciebie za podejście do życia i trzeźwe myślenie w stu procentach popieram Twoje słowa

użytkownik usunięty
Maverick0069

LOL ale z ciebie tępa dupa

użytkownik usunięty
Maverick0069

Dziękuję za uznanie.

ocenił(a) film na 9
Maverick0069

I tutaj właśnie widać, którym pod względem rozwoju jesteśmy krajem na świecie...Nawet już mi się nie chce tego więcej argumentować, bo widać, że mam do czynienia z ignorantami i homofobami na bardzo niskim poziomie intelektualnym.

użytkownik usunięty
lu87

Dziękuję za uznanie.

ocenił(a) film na 6
lu87

nie no masakra bedziemy bardziej cywilizowani jak bede tolerowal lizacych sie na ulici geji

w zyciu powiem wiecej takich sie powinno tepic jak szkodniki

ocenił(a) film na 8
lu87

głównym polskim problemem jak dla mnie są kompleksy. Gdybyśmy w końcu spojrzeli na siebie normalnie a nie jak na zapluty zacofany naród lub analogicznie jak na najlepszych ludzi na świecie, na wiele spraw spojrzelibyśmy inaczej. Trzeba się do tego wszystkiego trochę zdystansować i spojrzeć na to jako na coś normalnego. Każdy człowiek ma prawo do szczęścia i jeśli w dążeniu do niego nikogo nie krzywdzi nikt nie ma prawa mu tego odbierać.

ocenił(a) film na 6
filip1984_3

nie krzywdzi a co moze uczy??

ocenił(a) film na 8
Klubbe

owszem uczy, otwartość na innych a nie ciągłego kiszenia się we własnym sosie.