PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197519
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Żadna "heteroseksualna" historia miłosna nie poruszyła mnie tak bardzo jak ta Jake'a i
Ennisa,- nie mogli się razem na te farmę przeprowadzić?:-(. Plusem filmu jest też jego
wpływ na mój pogląd na homoseksualizm, który był dość płytki i jednowymiarowy,do czasu
obejrzenia filmu. Czytałam opowiadanie na podstawie którego powstał film i muszę
przyznać, że jak rzadko kiedy film przewyższa swój pierwowzór. I ta muzyka... 10/10!

użytkownik usunięty
Inndia

to my jesteśmy na forum jakiegoś filmu?? o.0

ocenił(a) film na 10

Tytuł strony tak sugerował, gdy się na niej logowałam, ale chyba pomyliłam z jakimś portalem dla ludzi zakompleksionych i ograniczonych:-P

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Inndia

wiele osob blednie interpretuje ten film, stawiajac homoseksualizm na 1 miejscu. ale to nie tak. homoseksualizm jest w nim glownym motywem, ale nie celem samym w sobie. ten film tak naprawde ukazuje wiele rzeczy np pustke w zyciu, przeciwnosci losu, przemijanie. homoseksualizm tutaj jedynie dodaje temu filmowi nieco ostrosci w przekazie. ja tam lubię ambitne dramaty o powolnej narracji. film jest bardzo melancholijny. odbil sie na mojej psychice. stąd 10/10, chociaż najczęściej stawiam max 9 filmom.

ocenił(a) film na 8
Astral_the_Shadow_Prayer

calkiem trafne uwagi (dotyczace tresci filmu)

ocenił(a) film na 10
Astral_the_Shadow_Prayer

W pełni się zgadzam, post napisałam zaraz po obejrzeniu filmu,a tym co początkowo najbardziej przyciąga uwagę, to orientacja bohaterów. Pisałam pod wpływem emocji, których tak wiele wywołuje, a że nie dawał mi on spokoju obejrzałam go ponownie i dostrzegłam to o czym piszesz Słuszne uwagi, a bałam się,że już tu takich nie doczekam:-P