Tajemnica Syriusza: Polowanie

Screamers: The Hunting
2009
4,9 3,2 tys. ocen
4,9 10 1 3209
Tajemnica Syriusza: Polowanie
powrót do forum filmu Tajemnica Syriusza: Polowanie

poniżej oczekiwań, szkoda czasu. tylko Screamers w tytule zostało. jako fan SF oceniam ten film na zero punktów.

arthurBoss

masz racje film rzeczywiście bardzo słaby
ja daje ocenę 2/10 za chęci,bo w sumie koncepcja była dobra ale cóż..
spie***li ten film na maxa

Misiek01

Jak zobaczyłem, że oceniasz Ptaki Hitchcock-a na 3/10 oraz Łowcę Androidów na 2/10 to stwierdzam, że ten film będzie świetny i chcę go zobaczyć.

ocenił(a) film na 1
admit

Screamers byl bardzo dobrym filmem SF, ale to... mialem nadzieje, ze chociaz troche bedzie przypominal oryginal.

UWAGA SPOILERY, tak jakby kogos to obchodzilo heh ;p
juz od poczatku rzuca sie w oczy to, ze to raczej niskobudzetowa produkcja. krajobraz, niby to pustkowie, ale jednak nie pasuje. wyposazenie zalogi - jakies blachy jako pancerze, plecaki licealistow, bleh.
juz na samym poczatku filmu pokazano jak wygladaj screamery. pomijajac to, ze plusem byla cala tajemniczosc to sa inne niz byly...
ekipa leci ratowac ludzi, a oni okazuja sie, ze tak powiem, banda brudasow, w skorach, ale z lukami ze sklepu sportowego.
ludzie gina, nikt sie za bardzo nie przejmuje, tylko za kazdym razem jak ktos zostanie to zaraz inny po niego wraca "bo cos jest nie tak".
"nowe prototypy" wygladaj paskudnie. w 1 czesci screamery wygladaly juz zupelnie jak ludzie, tutaj znieksztalceni, wystaja im smieszne mini pily tarczowe na patykach.
zakonczenie mozna przewidziec prawie dokladnie zaraz po tym jak zaloga odnajduje schronienie ludzi.

w tym filmie mozna znalezc, nie liczac juz screamerow, elementy z terminatora (caly ten szkielet), blade`a (nie dosc, ze mordy maja jak wampiro-predatory, to jeszcze zaczal kogos jesc), aliens (to jak sie skradaly oraz przebijanie ogonami), aliens vs predator (zakonczenie podobne z "nowa" rasa) i paru jeszcze innych filmow, nie pamietam juz ktorych ;) w kazdym razie wrzucili wszystko co mieli, a wyszlo g...o