PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627338}
8,1 527  ocen
8,1 10 1 527
Talaash
powrót do forum filmu Talaash

Jestem świeżo po seansie i jestem w szoku. Po pierwsze, fabułą "Talaash", jego wysoką jakością i samym zakończeniem. Po drugie, tak niską oceną na filmwebie! :) Hej, drodzy widzowie: TEN FILM SIĘ WYRÓŻNIA. W pozytywnym tego słowa znaczeniu. Przyznaję, że ja też kocham stare produkcje Bollywood o parach młodych kochanków, którzy uciekają z domu i pobierają się wbrew woli rodziców. Albo o amantach, którzy dla ratowania honoru swojej ukochanej potrafią zrezygnować z własnego szczęścia. "Talaash" natomiast opowiada historię zupełnie inną. W ogóle, jest to zupełnie inny gatunek filmu. Fabuła opiera się na wątku kryminalnym, przeplatanym rodzinnym dramatem i... no właśnie, tego najlepiej nie zdradzać tym, którzy filmu jeszcze nie widzieli :) Ręczę jednak, że warto! Przynajmniej dla samych, niecodziennych kreacji głównych aktorów. Po drugie, za pokazanie szarej i brudnej rzeczywistości Bombaju i niektórych indyjskich kobiet. Po trzecie, za ładną - naprawdę ŁADNĄ - muzykę. Po czwarte - za zagadkę do rozwiązania, przed którą stawiają widza twórcy "Talaash". I wreszcie po piąte - za samą fabułę. To film w nowym i współczesnym stylu a'la India, który jednocześnie spełnia najważniejszą rolę kina Bollywood, czyli... wywołuje emocje :) Przynajmniej w moim przypadku. Serdecznie polecam go więc wszystkim Kinomaniakom! :)

oldschool_punk00

Mnie najbardziej zaskoczyło to jak ten film pokazuje walkę o poprawę własnego losu, walkę o godność. NIektóre sceny były bardzo przejmujące, rzadko widzi się ta tematykę w mainstreamowych filmach hindi. Szczególnie ta scena w której Themur walczył o to żeby nie odebrali mu jego torby, to była jego przepustka do lepszego życia. No i oczywiście cały klimat filmu bardzo ciekawy. I Kareena taka jakoś inna niż zwykle, bardziej subtelna... :P Ja rownież wszystkim polecam.

ocenił(a) film na 10
ejka_2

Scena z torbą rzeczywiście była przejmująca :-) tzn. była jedną z WIELU przejmujących scen w tym filmie :)