PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537022}

Tamara i mężczyźni

Tamara Drewe
2010
5,9 18 tys. ocen
5,9 10 1 18245
6,3 12 krytyków
Tamara i mężczyźni
powrót do forum filmu Tamara i mężczyźni

Jeśli komuś nie zależy na obejrzeniu czegoś cholernie ambitnego,to jest to film warty pójścia do kina, można sie pośmiac i zobaczyc przyzwoitą produkcję komediową. Według mnie zawiera nawet elementy czarnej komedii jak staranowanie pisarza przez krowy, których nienawidził. Indierockowy idol też dobrze zagrany, lokalny lowelas nieprzypominający polskiego hydraulika, dwie znudzone małolaty walczące z nudą i banda nieudanych pompatycznych pisarzy na wsi. Zastanawia mnie tylko takie niezdecydowanie w roli samej Tamary, pojawia się jako symbol seksu, dawne brzydkie kaczątko, jej pęd do mężczyzn to ani kwestia wywoływania zazdrości ani robienia jakieś kariery, właściwie nie wiadomo do końca dlaczego jest taka popędliwa. Szkoda też tego wątku z żoną pisarza, co odkrywa jego romans, trochę było tam sugestii, ze to ona mu pomysły poddawała, a on wg nich ją zdradzał. Film nierówny ale warty obejrzenia

bela_lugosi

Zgadzam się. Też się nie zawiodłem choć przyznam, że film mógłby być krótszy bo końcówka zbyt zakręcona jak dla mnie i przekombinowana - byłem z deka "skonfundowany";). Na seansie oprócz mnie i znajomej - PUSTKA; więc chyba nawet taka niezbyt wymagająca choć niegłupia komedia dla przeciętnego polskiego widza jest nazbyt wymagająca i zbyt ambitna (po "Tamarze.." seans "Och Karol 2" - w holu kina oczekujące tłumy... the rest is silence:).

ocenił(a) film na 7
pan_slobodan

"Och Karol" nie ryzykowałem nawet pójścia:D Ciągle w odniesieniu do końcówki nie kapuje o co lasce chodziło z facetami ni to zemsta ni to powrót:]

ocenił(a) film na 3
bela_lugosi

Ja się jednak trochę zawiodłam na "Tamarze.." jakoś mi się to nie kleiło, chociaż było kilka zabawnych momentów. Ale to ciekawy motyw, zakompleksiona dziewczyna z dużym nosem dojrzewa i zmienia się w piękną kobietę której wszyscy pożądają, szczególnie ten który ją kiedyś porzucił, coś w stylu brzyduli :)

ocenił(a) film na 6
bela_lugosi

w filmie kilkakrotnie powracał motyw ojca, który porzucił dom gdy Tamara dorastała. wydaje mi się, że to niezdecydowanie i tendencja do pchanie się w dziwne, skomplikowane relacje mogło wynikać właśnie z tego - tym bardziej, że podobne słowa padają z ust Beth (mówi coś o tym, że porzucone przez ojców dziewczęta mają trudniej i wiążą się z niewłaściwymi facetami).