Albo sam sobie na to odpowiem.
Premiera światowa niby 18 maja, ale to był pokaz festiwalowy w Cannes. Premiera kinowa w USA przewidziana na 8 października. Także pozostaje czekać.
Hmmm 'ciekawy' film... powiem szczerze, że nie gustuję w angielskich komediach i możliwe, że ta była najlepszą z nich jakie widziałem... chociaż nie nazwalbym znowu tego filmu komedią... trudno go określić, dramat to też nie jest ( mimo, że dla mnie bardziej pasuje ) poza tym wszystko opiera się tutaj na relacjach międzyludzkich. Jak na mój gust opowieść troszkę za bardzo przewidywalna, po 30 minutach mogłem obstawić końcowe połączenia, chociaż ta akcja z koncowym 'atakiem' ( nie chce nikomu psuć filmu więc nie powiem o co dokładnie chodzi ) mnie bardzo zaskoczyła i troszkę rozbawiła, gdyż wygląda jak z filmu fantasy czy baśni... zresztą ta opowieść też jest troszkę baśniowa. Dobrze, że cały czas coś się dzieje, ja się nie nudziłem na tym filmie - takze wartka akcja i szybkie zwroty to + dla tego filmu. Najbardziej podobały mi się z tego wszystkiego te dwie nastolatki, obie wykazały się dobrą grą aktorską, w szczególności ta 'zakochana' bardzo przypadła mi do gustu, ogólnie aktorzy równieś myślę na plus - chociaż niektóre role były dość przerysowane i jak dla mnie za mocno kontrastowały - nie wiem czy to specialny zabieg ? to tak ogólnie... jakbyś miał jakieś konkretne pytania odnośnie filmu to pisz - postaram się odpisać, w sumie nie wiem co byś chciał jeszcze wiedzieć o filmie :) - - - - pozdr, - - - - - - p.s. na ten moment zastanawiam się nad oceną pomiędzy 6 a 7 - ale jako, że a) nie ma możliwości ocenienia obecnie filmu na filmwebie b) nie oceniam filmu zaraz po seansie tylko jakiś tydzien dwa pozniej ( lubie go przegryźć w głowie ) nie mogę na razie wystawić obiektywnej oceny.
Ja mam jedno pytanie. Czy również w tym filmie Gemma świeci wdziękami? Bo mam trochę przesyt jej golizny. :)