dawno nie oglądałam tak beznadziejnego filmu... brytyjski 'humor' mi nie podchodzi...
za te dwie 'przygłupawe' nastolatki daję 3...bez nich ten film nie zasługiwałby nawet na 1...
nie polecam.
Hehe to fakt dzewuszki były świetne:) Zwłaszcza ta ruda...cudna! Daje 6 bo film nawet niezły. Spodziewałam się gorszego:)
szaka_laka, zawsze można sprawdzić dystrybutora filmu i jak jest nim Gutek Film to oszczędzić sobie nerwów. W większości filmów tego dystrybutora nie miałabyś aż tyle szczęścia, jak z tymi dwoma nastolatkami
pozdrawiam
Może czasami warto sprawdzić na co się człek wybiera do kina? Film wręcz ocieka typowo angielski humorek, Ty go nie lubisz... to po jaką cholerę męczysz się a potem wystawiasz niską ocenę? Dla kogoś kto lubi angielski humor i orientuje się choć trochę w ich kulturze/literaturze ten FILM JEST ŚWIETNY. Można było napisać raczej coś w stylu: debilom nie polecam.
można lubić jakiś humor albo nie lubić
ale śmiać się jak SPOILER
krowy przebiegają po człowieku
to już jakieś zboczenie
a śmiało się prawie całe kino
bardziej mi się wydaje że w dobrym tonie jest lubić humor angielski, a większość śmieje się bo tak wypada
ja tam nawet nie usmiechnąłem się ani razu
aczkolwiek gra dwóch nastolatek bardzo pozytywna
Eh... no to może wina reklam, któe mają za zadanie ściągnąć jak najwięcej ludzi do kin i wprowadzają w błąd co do treści? Jak dla mnie te dwie dziewczynki były akurat średnio śmieszne - ot, taki luźniejszy dodatek. Ja patrzyłem na to z zachwytem, trochę jakbym oglądał sfilmowanego XiX wiecznego Thomasa Hardyego. Na pewno nie jest to stricte komedia i jeśli ktoś poszedł tam tylko po to aby się pośmiać, faktycznie mógł się poczuć rozczarowany.
A angielski humor... nie wiem, tutaj gdzie mieszkam Anglicy nie są zbytnio poważani. Jak się zastanowić to z kolei ja nigdy nie śmiałem się na niemieckiej komedii... może po prostu dla każdego coś miłego. ;o)