PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661643}
6,3 2,5 tys. ocen
6,3 10 1 2548
5,8 5 krytyków
Tango Libre
powrót do forum filmu Tango Libre

Wg mnie koniec filmu był zupełnie bezsensowny i niepasujący do reszty.
Sytuacja rozwija się w kierunku katastrofy, następuje nieudana próba samobójcza Dominica,
padają bardzo ostre słowa ("Nie wiesz, co to jest miłość."; "W miłości trzeba wybierać. Ty nie
wybrałaś. Potrafisz tylko ranić."). Wszyscy trzej faceci cierpią z powodu multizwiązku Alice. Ba,
nawet jej syn nie potrafi tego znieść. Widz czeka na rozwiązanie, wyjście z tej sytuacji. Co zrobi
Alice? Przecież nie może być ze wszystkimi naraz. Krzywdzi nie tylko innych ludzi, ale również
siebie...
Po tym wszystkim zdesperowany (oszalały?) syn grozi, że zastrzeli matkę. J.C. od razu zgadza
się porzucić swoje dotychczasowe życie i wyciągnąć Fernanda i Dominika z więzienia. Po czym
wszyscy razem wsiadają do samochodu i odjeżdżają z uśmiechem na ustach. To ma być
zakończenie? Gdzie tu rozwiązanie problemu przedstawionego w filmie?

PS. Nie wykluczam, że coś przeoczyłem/ czegoś nie zrozumiałem, także wszelkie opinie czy też
wyjaśnienia mile widziane

ocenił(a) film na 7
piotrekmarekgiza

Dla mnie to taka tragikomedia wszyscy trwają w szachu - ona sie nie potrafi zdecydować im wystarczy nawet to niezdecydowanie (poza chłopakiem rzecz jasna). Film jest abstrakcyjny strasznie mi sie podoba to jak mało słów tam w niektórych scenach mówią szczególnie kiedy Alice odwiedza J.C. w domu i na odwrót czuć to napięcie.... . Dobry Film. A odbijanie więźniów tak pokracznie pokazane że aż ręce opadają takie to fenomenalne było :D.

ocenił(a) film na 7
Orrorin

Pozdrawiam ziomka

Taaakkk , film jest pięknie abstrakcyjny – to największa zaleta.
Ucieczka z więzienia przypomina „Gang Olesna” – to slapstick z założenia ,tak jak i tańczący tango ze sobą mordercy , taki poetycki slapstick
Jak ktoś film ten odczytuje dosłownie to bez wątpienia nie będzie zachwycony nakreślonym obrazem….
Obraz kobiety – „ona” wydaje mi się personalizować w sobie role matki, żony , kochanki, cały ten bagaż …
Ciekawy byłby kobiecy punkt widzenia na te zależności kobieta-mężczyzna pokazane w tym filmie
Pozdr.