Ted 2

2015
6,2 116 tys. ocen
6,2 10 1 115578
4,4 21 krytyków
Ted 2
powrót do forum filmu Ted 2

1. Nawarstwienie się lewackich akcentów, tj. związki homo, rzekomo wiecznie uciśnione mniejszości, bezduszne korporacje itd. W przeciwieństwie do pierwszej części, cała fabuła tego filmu jest "oczkiem" puszczonym do postępackich środowisk w USA.
2. Znacznie mniej śmiesznych momentów w filmie.
3. Mila Kunis > Amanda Seyfried.
4. Jeden z lepszych motywów "jedynki" - Flash Gordon został zupełnie nielogicznie wplątany w fabułę tego filmu. Brak tu jakiejś spójności, przez co totalnie obdarli tą postać z komizmu.

Spodziewałem się fajnej, niezobowiązującej komedii a dostałem mało śmiesznego gniota podlanego lewackim sosem.
Nie polecam.

ocenił(a) film na 3
kuba989

Jeszcze jedno - film ten ocieka patetyzmem w przeciwieństwie do "jedynki". Scena przy ognisku to było jakieś nieporozumienie.

ocenił(a) film na 10
kuba989

Zajrzyj do lodówki, może czają się tam jacyś lewacy. A tak poważnie, polecam udać się do lekarza https://pl.wikipedia.org/wiki/Obsesja

ocenił(a) film na 3
poter80

Mam dyskutować z osobą, która ocenia tą szmirę na 10/10 a Hobbita na 6/10?
Samozaoranie totalne, bez odbioru.

ocenił(a) film na 10
kuba989

Skąd ja wiedziałem że przyczepisz się do gustu :D. Jeden woli jabłka a drugi pomarańcze, powinieneś to wiedzieć. I jak Hobbit kompletnie mnie nudził bo polegał głównie na hasaniu po górach i lasach tak Ted 2 dostarczył mi dobrej porcji rozrywki.

poter80

co tam do gustu tylko 250 filmów ocenionych z czym ty do ludzi ? włącz sobie lepiej telewizor

ocenił(a) film na 7
kuba989

Patrzysz wybiorczo, ja tam widzialem pare momentow zupelnie niepoprawnych politycznie, np. murzynka - rasistka, zart o spermie czarnych, zart o kobietach z penisami, zart z ikony amerykanskich talk show - Jaya Leno, choc tu akurat Leno sam z siebie zartuje.

Ted 2 trzyma poziom jedynki.

ocenił(a) film na 3
kuba989

O ile TED 1 mi się podobał, bo nie raz się uśmiechnąłem tak TED 2 był żenujący. I obejrzałem go do połowy kiedy młoda prawniczka z pełnym patosem w głosie mówi o sprawiedliwości.
Fabuła i poziom humoru w obu filmach nie był wysokich lotów, ale czasem lubię pooglądać coś głupiego zajadając popcorn. I tutaj żeby pokazać różnicę tych 2 filmów wystarczy porównać sceny z nasieniem. W TED 1 misio podrywa kasjerkę strzelając sobie pianką na twarz, co jest głupawe ale i śmieszne. W TED 2 na Wahlberga wali się cały regał z nasieniem co jest głupawe, nieśmieszne i niesmaczne

ocenił(a) film na 4
kuba989

Film to gniot, ale ktoś tam wyżej słusznie radził udanie się do lekarza...

kuba989

Film, którego twórcy nabijają się m.in. z masakry w Charlie Hebdo, przestępstw seksualnych Billa Cosby'ego i śmierci Robina Williamsa, jest "przeładowany poprawnością polityczną"? xD