PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680342}

Ted 2

2015
6,2 115 tys. ocen
6,2 10 1 115325
4,3 30 krytyków
Ted 2
powrót do forum filmu Ted 2

Miałem ochotę wyjść w połowie seansu. Nie wiem, dla kogo jest ten rodzaj humoru. Dla dzieci zbyt wulgarny, dla dorosłych zbyt żenujący, więc dla kogo? Nie polecam. Wystawiłem ocenę "2", bo dwa razy się zaśmiałem.

ocenił(a) film na 10
oszust

co za frajer...

oszust

to prawda szmira dal idiotów z usa

ocenił(a) film na 8
oszust

Chociaż zupełnie nie moje klimaty to muszę przyznać, że film ten spisał się jako odmóżdżacz naprawdę super! Co kto woli.

oszust

a oglądałeś pierwszą część?
a kojarzysz inne filmy tego reżysera / scenarzysty?
a podobają ci się one?

nie ? to po kiego za teda 2 się zabierasz?

co za idiota idzie do kina na film nie wiedząc o czym on jest? trailera czy reklamówki chociaż widziałeś?

konstanty_2

Po co te wyzwiska? Widziałem trailer, zapowiadało się śmiesznie, a wyszło żenująco.

ocenił(a) film na 4
konstanty_2

Największa. Bzdura. Tygodnia.

Jeśli komuś prawdziwie podobają się inne filmy McFarlane'a, to z Ted-ów wychodzi zażenowany. Obie części takiemu choćby Family Guy mogą co najwyżej czyścić kibel. Żeby nie było że się czepiam bezpodstawnie, to tłumaczę: tym, co wybija Seth'a spośród wielu innych twórców jest jego zdolność do pisania historii niekonwencjonalnych, wręcz idących pod prąd jeśli chodzi o konwencje właśnie. Natomiast Ted 1 i 2 to do zrzygania wtórne komedie romantyczne, czyli przedstawicielki najbardziej leniwego nurtu komedii. To coś jakby Picasso namalował jelenia na rykowisku. Obie części to śmiecie, wyzute z oryginalności popłuczyny po innych dziełach McFarlane'a.

Unikam zazwyczaj wycieczek osobistych, ale w tym przypadku... Te filmy mogą spodobać się komuś w terminalnym stadium raka mózgu. Jeżeli ktoś uważa się za fana Setha i jednocześnie uważa że którakolwiek z części Teda zasługuje na wspomnienie w jego filmografii, to powinien się zabić. Otworzyć okno i wyskoczyć, pociągnąć za spust, wykopsnąć taboret spod szubienicy. Zwyczajnie, powinien się zabić ze wstydu.

rozkminator

Family Guy w takim razie to zwykła opowiastka o perypetiach rodziny, co w tym oryginalnego? -- tak jak porównujesz Teda do historii romantycznej, no sorry ale masło maślane w takim razie jest w obu,

rozkminator

dla mnie Ted to taki family guy tylko ze z aktorami a nie kreskówka, jest jakaś bazowa historia która nadaje tło wszystkim gagom, sama w sobie historia nie ma znaczenia a na koniec jest "morał" i zarówno w family guy'u jak i Tedzie masz dokładnie to samo, tylko ze Seth po prostu poprzez film zarobi więcej kasy i trafia do szerszej publiczności

ocenił(a) film na 4
konstanty_2

Setting to nie historia. Setting Teda jest i owszem oryginalny - facet i gadający pluszak, nie wszędzie to widzę. Komedię romantyczną też dałoby się zrobić niekonwencjonalnie. Ot wystarczyłoby żeby Wahlberg i Ted byli homoseksualistami i romans rozgrywał się miedzy nimi. To byłby typowy macfarleneowski porypany rozwój sytuacji, mogący posłużyć za podstawę do niezliczonej ilości gagów. Ale nie, bo przecież zwykły Janusz nie pójdzie do kina na film o kolesiu który grzmoci misia w pupala.

ocenił(a) film na 8
konstanty_2

Film tylko dla miłośników pierwszej części
Jeśli komuś się jedynka nie podobała niech sie za teda 2 nie zabiera
nawet niech sobie trailer daruje

ocenił(a) film na 3
szczupok16

Ted 1 mi się podobał. Uśmiałem się na wielu scenach i całościowo bardzo pozytywny film. TED 2 dociągnąłem do połowy, bo ani razu się nie zaśmiałem a wiele scen było żenujących

ocenił(a) film na 8
oszust

Przede wszystkim jest to film dla tych, co rozumieją amerykańską pop-kulturę i oczywiście znają język angielski, bo wiele gagów jest po prostu nieprzetłumaczalnych.

ocenił(a) film na 6
oszust

Dla takich po środku czyli dla nastolatków ;p

ocenił(a) film na 3
oszust

Film adresowany tylko dla pół-mózgów i ludzi mieszkających na co dzień w USA. Europejczyków ten humor nie dotyczy, bo połowa gagów jest dla Europy po prostu nie znana i nikt nie wie, co w danym tekście było śmiesznego.

ocenił(a) film na 8
oszust

dla mnie :)