Ted

2012
6,5 280 tys. ocen
6,5 10 1 279503
6,0 50 krytyków
Ted
powrót do forum filmu Ted

ocenił(a) film na 3

film poniżej oczekiwań, przewidywalny do granic absurdu, po zapowiedziach spodziewałem się naprawdę dobrej komedii a okazało się inaczej, zwiastun to zlepek "najzabawniejszych" momentów (sprytnie przyciągający gawiedź do sal kinowych), mimo wszystko (jako fan family guy'a & S-ki) jestem zawiedziony, podsumowując: 5/10, niestety...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
literkaABC

dokładnie, jestem tak samo zawiedziona. Zapowiedzi kinowe sprawiały, że chciało sę iść koniecznie na ten film. Mark Wahlberg to ciekawy aktor i rola w tym filmie chyba nie była do końca dla niego, strata czasu.

ocenił(a) film na 5
literkaABC

popieram w 100% zdecydowanie za dużo było wątku miłosnego i trochę się z tego porobiła komedia romantyczna jak na mój gust.

ocenił(a) film na 8
literkaABC

Oczywiście opinia jest jak odbytnica, każdy ją posiada. Nie zapomnijmy, że w 99% przypadków najlepsze sceny filmu są zlepiane w trailer który ma za zadanie przyciągnąć potencjalnych klientów do sal kinowych, każdy film jest robiony dla kasy, Matka Teresa była jedna. Nie zapomnijmy też, że nie jest to historia (opowieść) o Tedzie lecz o John'ym i w zasadzie sam reżyser Seth MacFarlane w swoich wypowiedziach i wywiadach do tego zawsze się odnosił, poza tym każdy film powinien posiadać scenariusz i nie wyobrażam sobie filmu w którym Ted i John siedzą na kanapie i palą zioło i gadają o głupotach i tak przez 106 minut. W filmie były zjeby, akcja, mocny dialog, dobre efekty CGI, trochę romantyzmu (proszę was, nie mówcie mi że wy nie kochacie i nie macie uczuć żeby zrozumieć ten film). Ogólnie czekam na drugą część która ma pojawić się w 2013/2014 roku.