Ted

2012
6,5 279 tys. ocen
6,5 10 1 279221
6,0 50 krytyków
Ted
powrót do forum filmu Ted

Promocji filmu towarzyszył ogromny rozgłos, gdzie się nie ruszyłam tam widziałam Teda. Pomyślałam "muszę to zobaczyć". Niestety zawiodłam się bardzo. Nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Pierwszy raz w życiu wyszłam w trakcie seansu z sali, najbardziej boli strata pieniędzy, bo film nie spełnił moich oczekiwań nawet w 1%. Jak dla mnie produkcja była wręcz irytująca. Oczywiście szanuję inne opinie na temat filmu, każdy ma przecież swoje zdanie. Reasumując baaaaardzo przereklamowany, po takiej promocji spodziewałam się czegoś więcej.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 5
juicy91

Zgadam się, może nie w 100%, bo moim zdaniem dało się na nim wysiedzieć bez problemu. Ale racja, po takiej promocji i dawce reklam spodziewałem się jednej z lepszych komedii tego roku... Wyszedł z tego raczej blady i mało śmieszny twór. Choć przyznam że dwie sceny mnie rozbawiły: kiedy grube dziecko dostało w twarz i uderzenie faceta mikrofonem na koncercie.

ocenił(a) film na 8
juicy91

Powiedz mi szczerze. Czy ty w ogóle byłeś/byłaś na tym w kinie? Jak dla mnie na tym filmie nie da się nudzić i nie mówię tego tylko ze swojego doświadczenia ale widziałem też reakcję innych osób w kinie. Ich śmiech chyba nie świadczył o nudzie.

jasiek1122

Jest młoda i ogląda Pamiętnik księżniczki, mogła nie zrozumieć żartów, trzeba jej wybaczyć. Ja się ciągle waham, czy iść. Jeśli chodzi o style to zdaje się film twórców Faily Guy'a, więc pewnie jest w stylu Family Guy'a. A ja wole South Park. ;)

ocenił(a) film na 7
juicy91

Też się zawiodłam bo pomysł niezły,gorzej z realizacją.Mogło być fajnie,jest przeciętnie

CelineMarie

Tak. Niestety... trailery są rewelacyjne, zdradzają dobry pomysł i świetne podejscie do pomysłu oraz najlepsze momenty filmu, który jednak nie oferuje dużo więcej.... Mogło być super a jest przeciętnie i bardzo komercyjnie- czyli zrobienie filmu z którego zrobimy świetną reklame i zwiastuny, reszte olejemy, zaróbmy ile idzie i zostawmy ten biznes

ocenił(a) film na 7
juicy91

Promocja ma tylko jeden cel: sprawić by klient kupił produkt a w tym przypadku bilet na film. Tyle. Jak odsiać z masy coś wartościowego to temat szerszy niż wątek na temat jakiegokolwiek filmu. Niestety.

juicy91

Może mi ktoś powiedzieć czy ten film jest w stylu "wilfreda" (serial ) bo czytając opis mam wrażenie że twórcy wzorowali się na tym serialu? Czy to jest ten sam poziom absurdu-który uwielbiam...

juicy91

http://www.spectacularmovie.blogspot.com/2012/09/kubus-puchatek-powinien-sie-ucz yc-ted.html

tu moja recka. Ogólnie to niezła komedia z niewykorzystanym potencjałem.

użytkownik usunięty
juicy91

zgadzam się w 100%, nuda, nuda i jeszcze raz nuda ..

juicy91

zgadzam się również. nuda....nic się nie dzieje.

ocenił(a) film na 8
juicy91

ktos kto daje 10/10 filmowi "angus, stringi i przytulanki" (nawet nie wiem czy to dobrze napisalem) i mowi ze sie zawoidl "tedem" musi byc w gimnazjum fizycznie badz intelektualnie, "ted' smieszy w specyficzny sposob i nie jest to komedia w stylu "glupi i glupszy", trzeba bylo sobie najpierw oglanac kilka odc "family guy'a" i jesli by cie nie bawilo to sobie dac spokoj z kinem, mnie bawilo i wcale sie nie nudzilem

ocenił(a) film na 8
mihas

Ciekawe wypowiedzi, ja po wyjściu z kina miałem uśmiech na twarzy. Dobre teksty z nutą zdrowego wulgaryzmu w ustach miśka z dzieciństwa bardzo mnie rozbawiły. Z fabułą to tak sobie, bo od początku było wiadomo jaki będzie koniec (jak dla mnie film nie zawsze musi zaskakiwać szczególnie jeśli jest to lekka komedia. Śmieszny, lekki, morał jak to w bajkch bywa też był, i świetna gra głównego aktora.

ocenił(a) film na 5
juicy91

Po wyjściu z kina zastanawiałam się czy to była taka parodia wszystkiego, jak i samego utartego już scenariusza typowego amerykańskiego filmu czy coś tam było zrobione na serio. Ogólnie spodziewałam się czegoś lepszego.
Ale puenta genialna :) (kto oglądał ten wie :D)