PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123698}
5,6 19 tys. ocen
5,6 10 1 19456
3,6 10 krytyków

Tekken
powrót do forum filmu Tekken

Na pewno wielu, jak nie wszyscy, którzy oglądali ten film znają i lubią serie gier Tekken na konsole.Dla mnie przykrą niespodzianką był dobór postaci wziętych do filmu szczególnie, że nawet nie zagłębili się zbytnio w poszczególnych zawodników, więc sprawa byłaby banalnie prosta.

Według mnie bardzo dużym minusem był brak Kinga który był w KAŻDEJ części serii, od samego początku, tak jak Yoshimitsu.
Następnie brakowało mi Hwoarang'a i Leu Wulong'a którzy też są klasycznymi już postaciami.
czekam na wasze propozycje i opinie

SmokeMoar

dla mnie w pierwzej częsci powinien byc king a zagrałby go randy orton

dawid10809

Zgadzam się w sprawie Kinga.Zwłaszcza ze jest to moja ulubiona postać mogli go dać zamiast tego Rosjanina który nie jest zbyt barwna postacią.W dodatku pojawia się on dopiero w 6 części.

kamil_woloszyn

Mam nadzieje że w kontynuacji pojawią się :King,Paul,Jack,Panda,Kuma,Hwoarang,Craig Marduk,Armor King,Roger Junior,Asuka Kazama,Devil Jin,Mokujin.Chociaż widok zwierząt walczących w filmie byłby dość dziwny.Ale to by było coś nowego w końcu film o tekenie był by filmem o tekkenie.Przecież Tekken musi zwierać elementy za równo akcji jak fantasy.Bo w jedynce zrobili go zbyt realnego.

kamil_woloszyn

Reżyser spierdolił sprawe. Wiadomo co wyjdzie z czegoś za co biorą sie ludzie Warnera czy jakiejś innej firmy. Powinien ten film wyreżyserować fan a nie. Oczywiście profesjonalny reżyser - fan. Odrazu widać że nie grał w pierwsze części - co to ma być - Dragunov, Raven....no kurwa a gdzie wrestler King, Hwoarang. Ja pierdole, Paul? No gdzie kurwa. Jakiś jankes to robił.

haha, epic :D

SmokeMoar

No a Ling Xiaoyu , Zafina , Lili ? . Koszty ich przeraziły czy coś innego . Nauczyc kilka ślicznotek walczyc to nie problerm , wystarczy poszukac w śród zawodniczek MMA chociażby ;Ellena Baby Doll czy Rose Sexton albo słynna Gina Carano .
Aktorów potrafiących walczyc jest tym bardziej nie mało , poza tym wielu zawodników Kickboxingu,Karate czy MMA grało w filmach .
Taki niewykorzystany potenciał .

A poza tym Kazuye mógł zagrac : Reuben de Jong albo Brock Lesnar to byłoby coś , a nie ta ciota co grała . Film bez jaj . Fajny momentami , ale zabrakło charyzmatycznej postaci i mało dobrych walk .

SmokeMoar

Ja wiem kogo brakowało Rogera,Wanga,P,jack,

SmokeMoar

Pandy zabrakło!!!

SmokeMoar

mi brakowało : lee chaolana,hwoaranga,lei wulonga,paula phoenixa ,a jak hwoarang to równiez Baek doo san

dawid10809

Dla mnie brak Leia Wulong'a jest dużym nie porozumieniem...

lisek14mc

SmokeMoar mylisz sie king'a nie bylo w kazdej czesci gry. Tylko cztery postacie wystepowaly w kazdej z serii a mianowicie Heihachi, Nina, Paul i Yoshimitsu ;] jesli chodzi o sam film to tragedia, fabula w ogole nie trzyma sie kupy tandeta jak Dead or Alive. Z podobnych filmow to Street Fighter byl jeszcze w miare do strawienia.

inovation2

Przepraszam, zgłupiałem; inovation2 w której części Twoim zdaniem nie było Kinga? Bo grałem we wszystkie i King obok Yoshimitsu, Paula, Niny, Heńka, Kumy/Pandy i Lawa (chociaż w 3 był Forest ) jest postacią, która wystąpiła w każdej części Tekkena.

ha7ny

Niby King był w każdej części, ale od T3 jest już nowy King, gdyż ten pierwszy (o ile się nie mylę) został zabity przez Ogre.

ha7ny

PS.: Pandy/Kumy nie było w T1...

sebuuu98

Z całym szacunkiem ale musisz sobie odświeżyc serie, bo byli. W T4 dowiadujemy się że Craig Murdock zabił Armor Kinnga a King szuka na nim zemsty .

sebuuu98

nie była grywalna w 2 była a w 3 od początku

lisek14mc

Na Lei Wulonga ich nie było stać :D budżet filmu to 35 mln... Odejmij pozostałe koszty i ile im zostanie żeby opłacić Jackie Chana? :D No bo nikogo innego nie widzę do tej roli

SmokeMoar

mi brakowało gona :D

SmokeMoar

A teraz piszemy wszyscy ile mamy lat. I jak nam się ten film podobał.

Trax

ha7ny tak jak juz mowilem ze wszystkich postaci ktore wymieniles tylko 4 wystepowaly w kazdej grze serii Heihachi, Nina, Paul i Yoshimitsu a Twoja niewiedza najwyrazniej jest spowodowana tym ze nie znasz fabuly gry skoro jestes w bledzie ;]
Marshall i Forest Law'owie to sa dwie rozne postacie ojciec i syn. Kuma i Panda to rowniez dwie rozne postacie Kuma jest maskotka i ochroniarzem Heihachi'ego a Panda to ochroniarz Ling Xiaoyu. Jesli chodzi natomiast o Kinga to jest to tylko przebranie za ktorym kryje sie zwykly czlowiek i tak w pierwszych dwoch czesciach byl nim tajemniczy zawodowy wrestler sierota i opiekun sierocinca a po jego smierci nastepca Kinga zostal chlopiec ktory wychowal sie w jego sierocincu. Niestety nie byl zdolny do nasladowania swojego wychowawcy wiec pobieral nauki u Armor Kinga by godnie nasladowac legende ;)

inovation2

Co do Lawa, to napisałem że w 3 był Foerst. Jeśli chodzi o Kinga, to zabiłeś mi teraz klina ( od razu na tym miejscu muszę zgłosic swój błąd w odpowiedzi do sebuuu98, gdyż Twoją odpowiedż przeczytałem później) bo o tym nie wiedziałem. Co do Kumy i Pandy, nie zmienia faktu że byli w każdej części ;)

SmokeMoar

Powracając do tematu: liczyłem na Kinga, Craiga, Paula, Leia, Hwoaranga i ew. Asukę - w końcu ona też należy do rodu Kazama, więc byłoby fajnie, gdyby to ona była najlepszym sojusznikiem Jina (zamiast Christie), gdyż Steve to była już jakaś pomyłka...

SmokeMoar

Według mnie powinien być Paul, King, Jack. Zawsze grałem Niną, w filmie fajną laskę na nią dobrali. Szkoda, że Heniek nie walczył ale cóż taka była fabuła filmu.

SCOrpion_

hehe ha7ny widze ze nadal nie rozumiesz zobacz jesli w 3 czesci zamiast Marshalla Law byl Forest Law ktory jest jego synem to swiadczy o tym ze Marshalla w 3 czesci brakuje i ze nie wystepuje we wszystkich czesciach ;) natomiast Kuma i Panda rowniez nie byli we wszystkich czesciach ile razy musze Ci to jeszcze powtarzac ???

inovation2

proponuje abys zagral od nowa we wszystkie czesci kazda z tych postaci i przestudiowal fabule wtedy bedziesz wiedzial kogo brakuje i w jakiej czesci ;)

inovation2

Taki z ciebie znawca a w innym temacie napisałeś że Tekkena robi Konami :D hahahahah i teraz mam pytanie od kiedy? I dlaczego o tym nie wiedziałem? ;) Nie wiedziałem że Konami ma na swoim koncie taki dobry tytuł... A nie wiesz kto dokładnie tę grę zrobił? :D Może Kojima? :D W końcu od zawsze zapowiadał że kończy z MGS i zaczyna inną serię :D

A tak do twojej wiadomości Tekkena zrobiło Namco!!! Które dawno się połączyło z BanDai i jest BanDai Namco

inovation2

I przeczysz sam sobie ;D na początku napisałeś że Kinga nie było w każdej części a jak ktoś napisał że się mylisz to szybko doczytałeś gdzieś na stronie o postaciach i odwróciłeś kota ogonem mówiąc ze to ta osoba która ci zwróciła uwagę nie jest dobrze poinformowana a jest lepiej od ciebie :D King był od 1 do teraz więc nie gadaj ze nie było

SmokeMoar

Zdecydowanie najbardziej liczylem na obecnosc Paula...

O Paulu jedynie była mowa ;p Jak wiadomo to nie był pierwszy turniej. Paul brał udział w turnieju który odbywał się przed tym w filmie i został pokonany w półfinałach przez Lawa mówi o tym komentator jak Jin ma walczyć z Lawem

A nie sorki... Komentator mówi że Law został pokonany przez Paula w półfinałach w poprzednim turnieju... pokręciło mi się;p

a widzisz pokrecilo mi sie tak samo jak Tobie w poprzednim poscie myslalem o MGS Philanthropy i napisalem Konami wiec sorrki za to ;) a co do kinga to od poczatku twierdzilem ze nie ma go w kazdej czesci i teraz twierdze tak samo a jak ktos napisal mi ze sie myle to po prostu wytlumaczylem mu ze to on jest w bledzie i przedstawilem na to dowody ;) i owszem czytam o postaciach z serii tekken ale nie tak jak Ty napisales teraz na szybko tylko od kiedy pierwszy raz spotkalem sie z seria. znam na pamiec historie wielu postaci i lubie o nich czytac od kilku dobrych lat poniewaz po prostu sie tym interesuje czy to takie dziwne ? i to Ty mylisz sie King byl tylko w pierwszych dwoch czesciach w pozostalych wystepowal jego podopieczny nastepca ;]

inovation2

Co nie zmienia faktu ze King był w każdej części :D przestań kręcić :D każdy wie ze King to były 2 osoby tak samo jak Armor King. A ty napisałeś że Kinga nie było w każdej później doczytałeś i zmieniłeś sens wypowiedzi :D

chyba lepiej wiem co zrobilem nie sadzisz ? ;] mowic jak do sciany King byl tylko w dwoch czesciach od poczzatkuu tak sadzilem i nie zmieniam sensu wypowiedzi tylko ja razwijam a to roznica ktorej nie potrafisz pojac ;] i nie kazdy wie ze King to byly dwie osoby np kolega ha7ny nie wiedzial ;]

inovation2

tutaj chodzi o to ze postaci powinny byc barwne np King , Hwoarang ,Lei Wulong, Poul bo przeciez nie chodzi tutaj o fabule a dobre sceny walk :>

NatsuD

A ja powiem tak. jak dla mnie Tekken powinien być zrobiony technika komputerową. Tak jak np sa trailery do Tekkea 6. Ogladał ktoś FFVII: Advent Children? jakby Tekken był tak zrobiony, to by kazdemu kopara zwisała aż do podłogi. Tak sadze. I pozdro dla fanów.

SmokeMoar

film bardzo slaby. Zamiast bryana fury mogli dac jack5, postacie ktorych zabraklo to oczywiscie te co wymieniles. Daja jakichs ruskow z 6 a nie dadza Paula. Nawet w walce bylo malo powiazan z gry. Moze kilka ciosow jak w grze. Ale mogl chociaz w jednej walce jeden zawodnik zrobic swoj glowny najsilniejszy atak jak na Kazuya ten obrot w pol przysiadzie i uderzenie piescia z wyskokiem a tu nic. Ogolnie slaby film. A Ravena lepiej by zagral Wesley Snipes. I tak najlepszym zawodnikiem jest Hwoarang!!!!!