PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123698}
5,6 19 tys. ocen
5,6 10 1 19456
3,6 10 krytyków
Tekken
powrót do forum filmu Tekken

Na pewno wielu, jak nie wszyscy, którzy oglądali ten film znają i lubią serie gier Tekken na konsole.Dla mnie przykrą niespodzianką był dobór postaci wziętych do filmu szczególnie, że nawet nie zagłębili się zbytnio w poszczególnych zawodników, więc sprawa byłaby banalnie prosta.

Według mnie bardzo dużym minusem był brak Kinga który był w KAŻDEJ części serii, od samego początku, tak jak Yoshimitsu.
Następnie brakowało mi Hwoarang'a i Leu Wulong'a którzy też są klasycznymi już postaciami.
czekam na wasze propozycje i opinie

ocenił(a) film na 8
SmokeMoar

dla mnie w pierwzej częsci powinien byc king a zagrałby go randy orton

ocenił(a) film na 7
dawid10809

Zgadzam się w sprawie Kinga.Zwłaszcza ze jest to moja ulubiona postać mogli go dać zamiast tego Rosjanina który nie jest zbyt barwna postacią.W dodatku pojawia się on dopiero w 6 części.

ocenił(a) film na 7
kamil_woloszyn

Mam nadzieje że w kontynuacji pojawią się :King,Paul,Jack,Panda,Kuma,Hwoarang,Craig Marduk,Armor King,Roger Junior,Asuka Kazama,Devil Jin,Mokujin.Chociaż widok zwierząt walczących w filmie byłby dość dziwny.Ale to by było coś nowego w końcu film o tekenie był by filmem o tekkenie.Przecież Tekken musi zwierać elementy za równo akcji jak fantasy.Bo w jedynce zrobili go zbyt realnego.

użytkownik usunięty
kamil_woloszyn

Reżyser spierdolił sprawe. Wiadomo co wyjdzie z czegoś za co biorą sie ludzie Warnera czy jakiejś innej firmy. Powinien ten film wyreżyserować fan a nie. Oczywiście profesjonalny reżyser - fan. Odrazu widać że nie grał w pierwsze części - co to ma być - Dragunov, Raven....no kurwa a gdzie wrestler King, Hwoarang. Ja pierdole, Paul? No gdzie kurwa. Jakiś jankes to robił.

ocenił(a) film na 6

haha, epic :D

użytkownik usunięty
SmokeMoar

No a Ling Xiaoyu , Zafina , Lili ? . Koszty ich przeraziły czy coś innego . Nauczyc kilka ślicznotek walczyc to nie problerm , wystarczy poszukac w śród zawodniczek MMA chociażby ;Ellena Baby Doll czy Rose Sexton albo słynna Gina Carano .
Aktorów potrafiących walczyc jest tym bardziej nie mało , poza tym wielu zawodników Kickboxingu,Karate czy MMA grało w filmach .
Taki niewykorzystany potenciał .

użytkownik usunięty

A poza tym Kazuye mógł zagrac : Reuben de Jong albo Brock Lesnar to byłoby coś , a nie ta ciota co grała . Film bez jaj . Fajny momentami , ale zabrakło charyzmatycznej postaci i mało dobrych walk .

SmokeMoar

Ja wiem kogo brakowało Rogera,Wanga,P,jack,

ocenił(a) film na 4
SmokeMoar

Pandy zabrakło!!!

ocenił(a) film na 8
SmokeMoar

mi brakowało : lee chaolana,hwoaranga,lei wulonga,paula phoenixa ,a jak hwoarang to równiez Baek doo san

dawid10809

Dla mnie brak Leia Wulong'a jest dużym nie porozumieniem...

ocenił(a) film na 3
lisek14mc

SmokeMoar mylisz sie king'a nie bylo w kazdej czesci gry. Tylko cztery postacie wystepowaly w kazdej z serii a mianowicie Heihachi, Nina, Paul i Yoshimitsu ;] jesli chodzi o sam film to tragedia, fabula w ogole nie trzyma sie kupy tandeta jak Dead or Alive. Z podobnych filmow to Street Fighter byl jeszcze w miare do strawienia.

ocenił(a) film na 4
inovation2

Przepraszam, zgłupiałem; inovation2 w której części Twoim zdaniem nie było Kinga? Bo grałem we wszystkie i King obok Yoshimitsu, Paula, Niny, Heńka, Kumy/Pandy i Lawa (chociaż w 3 był Forest ) jest postacią, która wystąpiła w każdej części Tekkena.

ocenił(a) film na 6
ha7ny

Niby King był w każdej części, ale od T3 jest już nowy King, gdyż ten pierwszy (o ile się nie mylę) został zabity przez Ogre.

ocenił(a) film na 6
ha7ny

PS.: Pandy/Kumy nie było w T1...

ocenił(a) film na 4
sebuuu98

Z całym szacunkiem ale musisz sobie odświeżyc serie, bo byli. W T4 dowiadujemy się że Craig Murdock zabił Armor Kinnga a King szuka na nim zemsty .

ocenił(a) film na 8
sebuuu98

nie była grywalna w 2 była a w 3 od początku

użytkownik usunięty
lisek14mc

Na Lei Wulonga ich nie było stać :D budżet filmu to 35 mln... Odejmij pozostałe koszty i ile im zostanie żeby opłacić Jackie Chana? :D No bo nikogo innego nie widzę do tej roli

ocenił(a) film na 5
SmokeMoar

mi brakowało gona :D

SmokeMoar

A teraz piszemy wszyscy ile mamy lat. I jak nam się ten film podobał.

ocenił(a) film na 3
Trax

ha7ny tak jak juz mowilem ze wszystkich postaci ktore wymieniles tylko 4 wystepowaly w kazdej grze serii Heihachi, Nina, Paul i Yoshimitsu a Twoja niewiedza najwyrazniej jest spowodowana tym ze nie znasz fabuly gry skoro jestes w bledzie ;]
Marshall i Forest Law'owie to sa dwie rozne postacie ojciec i syn. Kuma i Panda to rowniez dwie rozne postacie Kuma jest maskotka i ochroniarzem Heihachi'ego a Panda to ochroniarz Ling Xiaoyu. Jesli chodzi natomiast o Kinga to jest to tylko przebranie za ktorym kryje sie zwykly czlowiek i tak w pierwszych dwoch czesciach byl nim tajemniczy zawodowy wrestler sierota i opiekun sierocinca a po jego smierci nastepca Kinga zostal chlopiec ktory wychowal sie w jego sierocincu. Niestety nie byl zdolny do nasladowania swojego wychowawcy wiec pobieral nauki u Armor Kinga by godnie nasladowac legende ;)

ocenił(a) film na 4
inovation2

Co do Lawa, to napisałem że w 3 był Foerst. Jeśli chodzi o Kinga, to zabiłeś mi teraz klina ( od razu na tym miejscu muszę zgłosic swój błąd w odpowiedzi do sebuuu98, gdyż Twoją odpowiedż przeczytałem później) bo o tym nie wiedziałem. Co do Kumy i Pandy, nie zmienia faktu że byli w każdej części ;)

ocenił(a) film na 6
SmokeMoar

Powracając do tematu: liczyłem na Kinga, Craiga, Paula, Leia, Hwoaranga i ew. Asukę - w końcu ona też należy do rodu Kazama, więc byłoby fajnie, gdyby to ona była najlepszym sojusznikiem Jina (zamiast Christie), gdyż Steve to była już jakaś pomyłka...

ocenił(a) film na 5
SmokeMoar

Według mnie powinien być Paul, King, Jack. Zawsze grałem Niną, w filmie fajną laskę na nią dobrali. Szkoda, że Heniek nie walczył ale cóż taka była fabuła filmu.

ocenił(a) film na 3
SCOrpion_

hehe ha7ny widze ze nadal nie rozumiesz zobacz jesli w 3 czesci zamiast Marshalla Law byl Forest Law ktory jest jego synem to swiadczy o tym ze Marshalla w 3 czesci brakuje i ze nie wystepuje we wszystkich czesciach ;) natomiast Kuma i Panda rowniez nie byli we wszystkich czesciach ile razy musze Ci to jeszcze powtarzac ???

ocenił(a) film na 3
inovation2

proponuje abys zagral od nowa we wszystkie czesci kazda z tych postaci i przestudiowal fabule wtedy bedziesz wiedzial kogo brakuje i w jakiej czesci ;)

użytkownik usunięty
inovation2

Taki z ciebie znawca a w innym temacie napisałeś że Tekkena robi Konami :D hahahahah i teraz mam pytanie od kiedy? I dlaczego o tym nie wiedziałem? ;) Nie wiedziałem że Konami ma na swoim koncie taki dobry tytuł... A nie wiesz kto dokładnie tę grę zrobił? :D Może Kojima? :D W końcu od zawsze zapowiadał że kończy z MGS i zaczyna inną serię :D

A tak do twojej wiadomości Tekkena zrobiło Namco!!! Które dawno się połączyło z BanDai i jest BanDai Namco

użytkownik usunięty
inovation2

I przeczysz sam sobie ;D na początku napisałeś że Kinga nie było w każdej części a jak ktoś napisał że się mylisz to szybko doczytałeś gdzieś na stronie o postaciach i odwróciłeś kota ogonem mówiąc ze to ta osoba która ci zwróciła uwagę nie jest dobrze poinformowana a jest lepiej od ciebie :D King był od 1 do teraz więc nie gadaj ze nie było

użytkownik usunięty
SmokeMoar

Zdecydowanie najbardziej liczylem na obecnosc Paula...

użytkownik usunięty

O Paulu jedynie była mowa ;p Jak wiadomo to nie był pierwszy turniej. Paul brał udział w turnieju który odbywał się przed tym w filmie i został pokonany w półfinałach przez Lawa mówi o tym komentator jak Jin ma walczyć z Lawem

użytkownik usunięty

A nie sorki... Komentator mówi że Law został pokonany przez Paula w półfinałach w poprzednim turnieju... pokręciło mi się;p

ocenił(a) film na 3

a widzisz pokrecilo mi sie tak samo jak Tobie w poprzednim poscie myslalem o MGS Philanthropy i napisalem Konami wiec sorrki za to ;) a co do kinga to od poczatku twierdzilem ze nie ma go w kazdej czesci i teraz twierdze tak samo a jak ktos napisal mi ze sie myle to po prostu wytlumaczylem mu ze to on jest w bledzie i przedstawilem na to dowody ;) i owszem czytam o postaciach z serii tekken ale nie tak jak Ty napisales teraz na szybko tylko od kiedy pierwszy raz spotkalem sie z seria. znam na pamiec historie wielu postaci i lubie o nich czytac od kilku dobrych lat poniewaz po prostu sie tym interesuje czy to takie dziwne ? i to Ty mylisz sie King byl tylko w pierwszych dwoch czesciach w pozostalych wystepowal jego podopieczny nastepca ;]

użytkownik usunięty
inovation2

Co nie zmienia faktu ze King był w każdej części :D przestań kręcić :D każdy wie ze King to były 2 osoby tak samo jak Armor King. A ty napisałeś że Kinga nie było w każdej później doczytałeś i zmieniłeś sens wypowiedzi :D

ocenił(a) film na 3

chyba lepiej wiem co zrobilem nie sadzisz ? ;] mowic jak do sciany King byl tylko w dwoch czesciach od poczzatkuu tak sadzilem i nie zmieniam sensu wypowiedzi tylko ja razwijam a to roznica ktorej nie potrafisz pojac ;] i nie kazdy wie ze King to byly dwie osoby np kolega ha7ny nie wiedzial ;]

inovation2

tutaj chodzi o to ze postaci powinny byc barwne np King , Hwoarang ,Lei Wulong, Poul bo przeciez nie chodzi tutaj o fabule a dobre sceny walk :>

NatsuD

A ja powiem tak. jak dla mnie Tekken powinien być zrobiony technika komputerową. Tak jak np sa trailery do Tekkea 6. Ogladał ktoś FFVII: Advent Children? jakby Tekken był tak zrobiony, to by kazdemu kopara zwisała aż do podłogi. Tak sadze. I pozdro dla fanów.

ocenił(a) film na 2
SmokeMoar

film bardzo slaby. Zamiast bryana fury mogli dac jack5, postacie ktorych zabraklo to oczywiscie te co wymieniles. Daja jakichs ruskow z 6 a nie dadza Paula. Nawet w walce bylo malo powiazan z gry. Moze kilka ciosow jak w grze. Ale mogl chociaz w jednej walce jeden zawodnik zrobic swoj glowny najsilniejszy atak jak na Kazuya ten obrot w pol przysiadzie i uderzenie piescia z wyskokiem a tu nic. Ogolnie slaby film. A Ravena lepiej by zagral Wesley Snipes. I tak najlepszym zawodnikiem jest Hwoarang!!!!!