Teksańska masakra piłą mechaniczną: Następne pokolenie

The Return of the Texas Chainsaw Massacre
1994
3,7 5,7 tys. ocen
3,7 10 1 5657
3,9 10 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną: Następne pokolenie
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną: Następne pokolenie

co jak co ale Matthew McConaughey zagrał w tym filmie świetnie tak samo zresztą jak kobitka grająca Darle. Poza tym to film kompletnie pokręcony, nie wiem czy to była komiedia, czy horror, LeatherFace stylizowany na gosposie i drzący jape w każdej ze scen :D. Noi ten biznesmen z ktorym wogóle nie wiem o co chodziło. Ogólnie strasznie popieprzony ale za aktorstwo 5/10 :).

Tehmaster

Matthew McConaughey był naprawdę rewelacyjny, ponadto użył swojego charakterystycznego Woodersonowego "All right all right all right", wygląda na to, że to jakiś jego znak rozpoznawczy.
Nie ma za bardzo co o tym filmie napisać. Na pewno jest lepszy od wiedźmina.

ocenił(a) film na 2
bartek_bart_92

Wiedźmin to chyba nie najlepsze porównanie ;P

ocenił(a) film na 4
bartek_bart_92

Z tym wiedźminem to pojechałeś, bo gdyby można było tak usprawiedliwiać każdą wtopę to w każdej szkole filmowej gdzie student oddaje marną pracę mógłby mówić "No cóż proszę państwo, nie starałem się, ani nawet nie mam za grosz talentu, ale proszę docenić to, iż mój projekt jest lepszy od wiedźmina[filmu oczywiście!], dziękuje"

kozas15

jeden z nas nie rozumie ironii. i to nie jestem ja

ocenił(a) film na 4
bartek_bart_92

Przecież żartowałem :(

ocenił(a) film na 3
Tehmaster

Zacząłem oglądać ten film nie wiedząc w jakiej konwencji jest utrzymany. Po kilku minutach dziwnie to wyglądało i nie wiedziałem co mam myśleć. Sam dom Leatherface'a był przerażający, ale za mało mroczny...i zacząłem się zastanawiać. Bardzo podobał mi się, wymieniony w tytule, Matthew McConaughey, który był wręcz przerażający. Aż bałem się jego zachowań, był nieprzewidywalny. Więzione kobiety grały według mnie źle(ani nie były przestraszone, sam nie wiem jak to opisać). Przy jednej ze scen nawet się zaśmiałem, nie mając świadomości, że jest to komedia-horror. Nie załapałem szczerze mówiąc tego zabiegu (oglądałem tę jedną z nowszych wersji Teksańskiej masakry). Biorąc poprawkę, że zamysł był trochę inny, dam 3, bo psychopatyczne aktorstwo mimo wszystko trzymało mnie w napięciu.

ocenił(a) film na 5
Tehmaster

w tym roku McConaughey dostanie prawdopodobnie Oskara za "Witaj w Klubie" także po wielu latach facet potwierdził że ma ogromny potencjał ;)

dansol20

Wiadomo każdy od czegoś zaczyna i Aktorem jest świetnym bez dwóch zdań, a za rolę Rust"a go wręcz uwielbiam, ale po prostu padłam jak zobaczyłam ten tytuł w jego filmografii, a co więcej opis postaci "Vilmer zarzynający" xD prawdziwa masakra ;p

ocenił(a) film na 5
kaziulek

no film troszke bekowy ale Matthew naprawde genialnie zagrał, zresztą polecam film "Zabójczy Joe" z 2011, tam McConaughey ma dosyć podobną role psychola i też jest w niej świetny :)