nie jakieś gówna fantasy i inne brednie, tylko realistyczne kino,trzymające za jaja do ostatnich minut z genialnym zakończeniem. wo dodatku nakręcone przy minimalnym wkładzie hajsu, bez idiotycznych efektów, 3d czy innego ścierwa tego typu.
to jest własnie dobre kino a nie gówno typu avatar, władca pierścieni i inne cudaki
Współczesny amerykański film 6/10
Lord of the Rings ma swój klimat. Klimat, który się rozumie, gdy się CZYTA książki. Nie każdy lubi taki gatunek filmu.
Ja nie przepadam za typowo amerykańskimi filmami, np. za TELEFONEM.
Do obejrzenia, ale KLASYK?? GRUUUUUUUUUUUUUBA PRZESADA.
czyta sie książki ale nie takie głupie jak władca pierścieni, o bzdurach typu hobbici, elfy i inne glupoty
forsyth, grisham, crichton to są pisarze a nie jakis niezrównoważony dziadek tolkien, co pisał jakieś dla pryszczatych nastolaktów
każdy lubi co innego, ja lubię fantastykę, kryminał, thriller, obyczajowe... wiele, wiele książek, które mają w sobie coś, co przykuwa moją uwagę. Ty jak widać znasz tylko 3 pisarzy... naprawdę dobrze znasz się na literaturze, pogratulować... masz klapki na oczach, bo to że nie lubisz fantastyki nie oznacza, że Tolkien był niezrównoważonym dziadkiem... ale co ja tam wiem... wiem, że z pryszczy pewnie niedawno wyrosłeś (sugeruję się twoją "mądrością") i nadal je "przeżywasz";]
Sorry, ale to ty chyba nie wyrosłaś skoro Lord of the Rings kręci. Duran bajka dla dzieci i tyle.
Literówka, nic specjalnego i ty mnie dziecko ortografii nie ucz, bo bym Cię jeszcze zawstydził moją wiedzą na ten temat. A jak ktoś tutaj jest trollem to ty
Powiedział po.je.b, który dał 10 nowej edycji Star Wars i Rockiemu. Dziękujemy za dyskuję. :)
Jeżeli ty wyzywasz od p-o-j-e-b-ó-w ludzi który dali 10 tym dwóm filmom, to znaczy że ty jesteś niedokształconym p-o-j-e-b-e-m
Telefon jest świetny fakt,ale najeżdżanie na gatunki fantasy jest bez sensu Władca Pierścieni to arcy widowisko uczta dla oka i wyobraźni,każdy fan wie o co chodzi i dlatego ten film powstał,a telefon jest zupełnie innym filmem jest dobry ale to film z całkiem innej beczki.
Do autora tematu. Masz prawo do tego żeby film ci się nie podobał, jednak nie jest to powód gardzenia nim. Mam na myśli Avatar. Mój kolega będąc niepełnosprawnym płakał na tym filmie ze wzruszenia, potem był we wspaniałym nastroju i stwierdził że tak pozytywnego filmu potrzebował. Cieszyłem się, że powstał taki film bardzo komercyjny, który wywołał u niego tak silne poruszenie jakiego nie widziałem u niego. Widziałem radość w jego oczach, z którą rzadko się spotykam. Twierdzę że film może zawchwycić i wzruszyć osoby o pewnym doświadczniu związanym z życiem. Pewne bodźce widzimy kiedy sami to przeżyjemy. Osoby które nazywają ten film pustakiem, lub szmirą bez wartości powinny mieć szacunek do opinii. To że film Ci się nie podoba nie znaczy że jest tandetą. Po prostu każdy ma inne gusta i uszanuj to.
Zresztą jesteś chyba jeszcze osobą bardzo młodą, ciągle klniesz a Twoje oceny to wyłącznie 1/10, lub 10/10.
Film bardzo dobry 8/10, trzymający w napięciu, dosyc realistyczny i z świetnym aktorstwem. Bardzo mi się spodobał. Nie rozumiem jednak dlaczego tak bardzo krytykujesz Avatara i Władcę pierścieni które są genialnymi filmami. Trudno też poważnie traktowac osobę która wystawia tylko 1/10 i 10/10
Świetny film! Niby akcja dzieje się tylko w jednym miejscu, ale tak trzyma w napięciu... Ode mnie 9/10. Polecam!
Te kolo film jest wyrabany ale odwal sie od LoTRa co. Nie lubisz fantasy twoja sprawa, nie ogladaj nie oceniaj.
To prawda, że filmów fantasy można nie oglądać, nie oceniać. Ba , można ich w ogóle nie akceptować jako gatunku filmowego. Mnie bardziej niż filmy interesuje profil psychologiczny "oglądaczy". Tych, którzy w odrealnieniu odnajdują rzeczywiste wrażenia. Jedno jest pewne. Ten infantylizm wynikający z "bezpłciowości" czasów w których żyjemy przeminie. Pokolenie "oglądaczy" Potterów , Władców, Avatarów odejdzie. Część z nich za parenaście lat spoglądać bedzie na swoje niegdysiejsze fascynacje mega-bajami ze wstydem i zażenowaniem. Ale póki są..póki jesteście. Póki oglądacie. Obgryzacie paznokcie na fotelach kinowych dławiąc sie pop -cornem, nie zabraknie służących wam twórców. Mamona nie jest filozofką.
Co ty piszesz, fantastyka i s-f zawsze beda mile widziane. ile mozna cholera ogladac filmy w realu, ciagle to samo. Powiedz mi czy sa teraz jakeis konkretne filmy sensacyjne lub akcji i jakiekolwiek. tyle filmow z tych gatunkow ogladnalem w zyciu, ze juz jestem zmeczony dzisiejszymi gniotami, bo zadnej nowosci nie ma i nudza. I zaczalem ostatnio ogladac nagminnie horrory fantastyke i s-f DLA RELAXU. I cos na koniec napisze jak dozyje 60 to czasem i sobie jakas bajke ogladne bo takie filmy odprezaja :P
Matko jakie brednie aż mnie oczy bolą jak to czytam. Weź ty się zastanów zanim coś napiszesz. Fantastyka jako gatunek jest bardziej żywotna niż sądzisz. Ona jest była i będzie, tak samo jest z jej fanami. Zresztą czego mają się wstydzić? Wstydzić to się można takich wypowiedzi jak Twoja. Weź sobie ją gdzieś zapisz i przeczytaj za parę lat (jeśli trochę zmądrzejesz to pewnie sam poczujesz zażenowanie).
Mała rada zostaw też psychologię i bo ci kiepsko idzie w tym temacie.
HAHA, mam 29 lat, władców oglądałem jak byli w kinie... I niczego nie żaluje, wręcz przeciwnie, smieje sie z takich osób jak Ty, które nie wiedzą co to wyobraznia
Zgadzam się jeden z lepszych filmów
można powiedzieć że w tym filmie zło wygrywa
9/10
dobry film mozna zrobic nawet w odrebie jednej ulicy:D nie trzeba duzo kasy a napiecie jest:]
Końcówka najlepsza , napięcie od początku do końca, trudno zrobić taki film skoro prawie cała akcja dzieje się c budce telefonicznej :d 9 :D
Już któryś raz z kolei spotykam się z Twoimi wypowiedziami na tym forum i nie przypominam sobie żebyś kiedyś napisał coś mądrego... Tym razem także trzymasz się tej reguły. Przeważnie obrażasz innych i wykrzykujesz jakieś brednie o męskości (ty chyba nie rozumiesz tego pojęcia) byciu twardym itp. masz jakieś kompleksy??
Co do tej konkretnej wypowiedzi, po kiego grzyba piszesz o LOTR a bo Avatarze, nie potrafisz napisać nic konstruktywnego żeby nie obrazić przy okazji drugiego filmu i jego odbiorców. Zresztą co ma piernik do wiatraka, przecież te filmy nie mają ze sobą nic wspólnego. To dwa zupełnie różne gatunki.
Nie pier.dol, hejterze. LOTR to arcydzieło kinematografii. Za 50 lat będzie klasykiem, a Telefon - owszem, bardzo dobry, ale jeden z wielu. Produkcyjniak na wysokim poziomie. 7/10. LOTR to legenda kina. 10/10.
Chyba legenda chłamu a nie kina... Legendą kina może być ojciec chrzestny czy właśnie Rocky... paja bez wyobraźni...
Jak możesz porównywać thriller z filmem fantasy? Zastanów się trochę. Władca Pierścieni to jest klasyk. Gdyby nie był genialnym filmem to nie otrzymałby tylu Oskarów.
z Twojej głupoty, bo nie umiesz docenić super filmu i jeszcze sklecić mądrego komentarza
czy jest tutaj więcej takich psychicznych upadków na tym forum jak ten nade mną ,czy tylko ja mam takiego pecha?