PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32599}

Telefon

Phone Booth
2002
7,0 177 tys. ocen
7,0 10 1 177308
6,7 40 krytyków
Telefon
powrót do forum filmu Telefon

nie jakieś gówna fantasy i inne brednie, tylko realistyczne kino,trzymające za jaja do ostatnich minut z genialnym zakończeniem. wo dodatku nakręcone przy minimalnym wkładzie hajsu, bez idiotycznych efektów, 3d czy innego ścierwa tego typu.
to jest własnie dobre kino a nie gówno typu avatar, władca pierścieni i inne cudaki

ocenił(a) film na 6
BlackShit

Współczesny amerykański film 6/10

Lord of the Rings ma swój klimat. Klimat, który się rozumie, gdy się CZYTA książki. Nie każdy lubi taki gatunek filmu.
Ja nie przepadam za typowo amerykańskimi filmami, np. za TELEFONEM.
Do obejrzenia, ale KLASYK?? GRUUUUUUUUUUUUUBA PRZESADA.

ocenił(a) film na 10
solcathrin

czyta sie książki ale nie takie głupie jak władca pierścieni, o bzdurach typu hobbici, elfy i inne glupoty
forsyth, grisham, crichton to są pisarze a nie jakis niezrównoważony dziadek tolkien, co pisał jakieś dla pryszczatych nastolaktów

ocenił(a) film na 10
BlackShit

Dodaj jeszcze Stephena Kinga oraz kryminały Jeffery Deaver

ocenił(a) film na 6
BlackShit

każdy lubi co innego, ja lubię fantastykę, kryminał, thriller, obyczajowe... wiele, wiele książek, które mają w sobie coś, co przykuwa moją uwagę. Ty jak widać znasz tylko 3 pisarzy... naprawdę dobrze znasz się na literaturze, pogratulować... masz klapki na oczach, bo to że nie lubisz fantastyki nie oznacza, że Tolkien był niezrównoważonym dziadkiem... ale co ja tam wiem... wiem, że z pryszczy pewnie niedawno wyrosłeś (sugeruję się twoją "mądrością") i nadal je "przeżywasz";]

ocenił(a) film na 9
solcathrin

Sorry, ale to ty chyba nie wyrosłaś skoro Lord of the Rings kręci. Duran bajka dla dzieci i tyle.

jaroslaw16

duran ? to raczej ty jesteś duran durak...Bogowie, zabierzcie takich trolli na swoje łono...

ocenił(a) film na 9
jeansibelius

Literówka, nic specjalnego i ty mnie dziecko ortografii nie ucz, bo bym Cię jeszcze zawstydził moją wiedzą na ten temat. A jak ktoś tutaj jest trollem to ty

ocenił(a) film na 8
BlackShit

swietnie to ujoles.A film swietny mimo malych nakladow itp

ocenił(a) film na 9
solcathrin

Schowaj się ze swoim władca pierścieni. Taka droga produkcja, a takie gówno.

użytkownik usunięty
jaroslaw16

Powiedział po.je.b, który dał 10 nowej edycji Star Wars i Rockiemu. Dziękujemy za dyskuję. :)

ocenił(a) film na 9

Jeżeli ty wyzywasz od p-o-j-e-b-ó-w ludzi który dali 10 tym dwóm filmom, to znaczy że ty jesteś niedokształconym p-o-j-e-b-e-m

BlackShit

Telefon jest świetny fakt,ale najeżdżanie na gatunki fantasy jest bez sensu Władca Pierścieni to arcy widowisko uczta dla oka i wyobraźni,każdy fan wie o co chodzi i dlatego ten film powstał,a telefon jest zupełnie innym filmem jest dobry ale to film z całkiem innej beczki.

BlackShit

Do autora tematu. Masz prawo do tego żeby film ci się nie podobał, jednak nie jest to powód gardzenia nim. Mam na myśli Avatar. Mój kolega będąc niepełnosprawnym płakał na tym filmie ze wzruszenia, potem był we wspaniałym nastroju i stwierdził że tak pozytywnego filmu potrzebował. Cieszyłem się, że powstał taki film bardzo komercyjny, który wywołał u niego tak silne poruszenie jakiego nie widziałem u niego. Widziałem radość w jego oczach, z którą rzadko się spotykam. Twierdzę że film może zawchwycić i wzruszyć osoby o pewnym doświadczniu związanym z życiem. Pewne bodźce widzimy kiedy sami to przeżyjemy. Osoby które nazywają ten film pustakiem, lub szmirą bez wartości powinny mieć szacunek do opinii. To że film Ci się nie podoba nie znaczy że jest tandetą. Po prostu każdy ma inne gusta i uszanuj to.

andrzej_zawadzki_79

Zresztą jesteś chyba jeszcze osobą bardzo młodą, ciągle klniesz a Twoje oceny to wyłącznie 1/10, lub 10/10.

BlackShit

Film bardzo dobry 8/10, trzymający w napięciu, dosyc realistyczny i z świetnym aktorstwem. Bardzo mi się spodobał. Nie rozumiem jednak dlaczego tak bardzo krytykujesz Avatara i Władcę pierścieni które są genialnymi filmami. Trudno też poważnie traktowac osobę która wystawia tylko 1/10 i 10/10

ocenił(a) film na 9
ObiWanKenobi444

Świetny film! Niby akcja dzieje się tylko w jednym miejscu, ale tak trzyma w napięciu... Ode mnie 9/10. Polecam!

ocenił(a) film na 9
BlackShit

Super film, trzyma w napięciu no i genialna gra Colina Farrella :)))) Daje 9/10

użytkownik usunięty
BlackShit

Ja cię popieram.

BlackShit

Te kolo film jest wyrabany ale odwal sie od LoTRa co. Nie lubisz fantasy twoja sprawa, nie ogladaj nie oceniaj.

gorhand

To prawda, że filmów fantasy można nie oglądać, nie oceniać. Ba , można ich w ogóle nie akceptować jako gatunku filmowego. Mnie bardziej niż filmy interesuje profil psychologiczny "oglądaczy". Tych, którzy w odrealnieniu odnajdują rzeczywiste wrażenia. Jedno jest pewne. Ten infantylizm wynikający z "bezpłciowości" czasów w których żyjemy przeminie. Pokolenie "oglądaczy" Potterów , Władców, Avatarów odejdzie. Część z nich za parenaście lat spoglądać bedzie na swoje niegdysiejsze fascynacje mega-bajami ze wstydem i zażenowaniem. Ale póki są..póki jesteście. Póki oglądacie. Obgryzacie paznokcie na fotelach kinowych dławiąc sie pop -cornem, nie zabraknie służących wam twórców. Mamona nie jest filozofką.

mumia

Co ty piszesz, fantastyka i s-f zawsze beda mile widziane. ile mozna cholera ogladac filmy w realu, ciagle to samo. Powiedz mi czy sa teraz jakeis konkretne filmy sensacyjne lub akcji i jakiekolwiek. tyle filmow z tych gatunkow ogladnalem w zyciu, ze juz jestem zmeczony dzisiejszymi gniotami, bo zadnej nowosci nie ma i nudza. I zaczalem ostatnio ogladac nagminnie horrory fantastyke i s-f DLA RELAXU. I cos na koniec napisze jak dozyje 60 to czasem i sobie jakas bajke ogladne bo takie filmy odprezaja :P

ocenił(a) film na 8
mumia

Matko jakie brednie aż mnie oczy bolą jak to czytam. Weź ty się zastanów zanim coś napiszesz. Fantastyka jako gatunek jest bardziej żywotna niż sądzisz. Ona jest była i będzie, tak samo jest z jej fanami. Zresztą czego mają się wstydzić? Wstydzić to się można takich wypowiedzi jak Twoja. Weź sobie ją gdzieś zapisz i przeczytaj za parę lat (jeśli trochę zmądrzejesz to pewnie sam poczujesz zażenowanie).
Mała rada zostaw też psychologię i bo ci kiepsko idzie w tym temacie.

mumia

HAHA, mam 29 lat, władców oglądałem jak byli w kinie... I niczego nie żaluje, wręcz przeciwnie, smieje sie z takich osób jak Ty, które nie wiedzą co to wyobraznia

mumia

twój nick jest jak najbardziej na miejscu...tyle masz rozumu co wyschnięta mumia...

BlackShit

Popieram ;)

ocenił(a) film na 9
BlackShit

Zgadzam się jeden z lepszych filmów
można powiedzieć że w tym filmie zło wygrywa
9/10

ocenił(a) film na 9
BlackShit

dobry film mozna zrobic nawet w odrebie jednej ulicy:D nie trzeba duzo kasy a napiecie jest:]

ocenił(a) film na 8
BlackShit

pewnie że filmik na 8/10 minimum.
Pozdro...

ocenił(a) film na 9
BlackShit

Tak, masz rację, doskonały film

jaroslaw16

Końcówka najlepsza , napięcie od początku do końca, trudno zrobić taki film skoro prawie cała akcja dzieje się c budce telefonicznej :d 9 :D

ocenił(a) film na 8
BlackShit

Już któryś raz z kolei spotykam się z Twoimi wypowiedziami na tym forum i nie przypominam sobie żebyś kiedyś napisał coś mądrego... Tym razem także trzymasz się tej reguły. Przeważnie obrażasz innych i wykrzykujesz jakieś brednie o męskości (ty chyba nie rozumiesz tego pojęcia) byciu twardym itp. masz jakieś kompleksy??
Co do tej konkretnej wypowiedzi, po kiego grzyba piszesz o LOTR a bo Avatarze, nie potrafisz napisać nic konstruktywnego żeby nie obrazić przy okazji drugiego filmu i jego odbiorców. Zresztą co ma piernik do wiatraka, przecież te filmy nie mają ze sobą nic wspólnego. To dwa zupełnie różne gatunki.

BlackShit

I LOL"D.

LOTR to dużo bardziej ambitny film niż telefon.. nuff said.

użytkownik usunięty
BlackShit

Nie pier.dol, hejterze. LOTR to arcydzieło kinematografii. Za 50 lat będzie klasykiem, a Telefon - owszem, bardzo dobry, ale jeden z wielu. Produkcyjniak na wysokim poziomie. 7/10. LOTR to legenda kina. 10/10.

Czym jest LOTR? Bo chyba źle przeczytałem.

ocenił(a) film na 9
Sebu_BGZ

LOTR to Lord of the Rings czyli Władca Pierścieni.

Kinomaniak_1991

Wiem co oznacza ten skrót, nie uważam tego po prostu za arcydzieło.

ocenił(a) film na 9

Chyba legenda chłamu a nie kina... Legendą kina może być ojciec chrzestny czy właśnie Rocky... paja bez wyobraźni...

ocenił(a) film na 9
BlackShit

Jak możesz porównywać thriller z filmem fantasy? Zastanów się trochę. Władca Pierścieni to jest klasyk. Gdyby nie był genialnym filmem to nie otrzymałby tylu Oskarów.

arvena24

Racja nie ma co porównywać, ale uważam że Telefon to naprawdę dobry film jeśli chodzi o thrillery.

BlackShit

Hehe, no fajny. U mnie mocne 2/10

ocenił(a) film na 9
bachan

haha no fajny twój komentarz... jak dla mnie ocena twojego komentarza to 1/10

jaroslaw16

haha, a cieszysz się?

ocenił(a) film na 9
bachan

z Twojej głupoty, bo nie umiesz docenić super filmu i jeszcze sklecić mądrego komentarza

jaroslaw16

aha, a pokażesz jak się cieszysz?

ocenił(a) film na 9
bachan

skąd czerpiesz swoją głupotę?

jaroslaw16

Nie pokażesz?

ocenił(a) film na 9
bachan

pokazywałem jak byłem mały
ale potwierdzasz przynajmniej, że mam rację

jaroslaw16

Czyli wcale się nie cieszysz. :(
Możesz więc zamknąć mordę

ocenił(a) film na 9
bachan

czy jest tutaj więcej takich psychicznych upadków na tym forum jak ten nade mną ,czy tylko ja mam takiego pecha?

jaroslaw16

Czemu nie zamknąłeś mordy? Teraz i ja się nie cieszę :(