PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=512784}

Terminator: Genisys

Terminator Genisys
2015
6,1 72 tys. ocen
6,1 10 1 72496
3,9 33 krytyków
Terminator: Genisys
powrót do forum filmu Terminator: Genisys

Przed seansem najnowszego Terminatora byłem naprawdę wypoczęty, ale po 5 minutach zaczęło mi się najzwyczajniej przysypiać. Ożywiłem się dopiero kiedy akcja skoczyła do lat 80tych jednak po chwili okazało się, że wątek tamtej epoki którą scenarzyści mogli bardziej wykorzystać o jakieś klimatyczne sceny jest krótki! Potem była już tylko seria efektów specjalnych przeplatana kilkakrotnie nową miną Arniego. MOJA OCENA 6 ! Za to, że Genesys jest lepszy od trójki i średniego Ocalenia, ale daleko mu do pierwszej a już na pewno drugiej części. Genesys jest pozbawione klimatu, naszprycowane efektami, a aktorzy nie są charyzmatyczni. Średniak.

ocenił(a) film na 5
Adiluzaczeq

Po przeanalizowaniu sprawy(Co to koorwa jest ?) ten film zdecydowałem potraktować z dystansem do Quadrologii T1, T2, T3, T4.
Piąty film uznaję za "dziwoląga" jako oddzielny film a nawet zbyteczny. Przedstawia jakby inny "wymiar" przypominający wydarzenia z 2029 w T1, T2 gdzie różnica pomiędzy tym a oryginałem polega na tym, że "z dupy" nie wiadomo skąd pojawia się
Skynet w postaci człowieka, zabija żołnierzy i "infekuje" Johna Connora. Potem mamy rok 1984 który okazuje się inny niż zakładano bo pojawia się niewiadoma w postaci Arnolda Schwarzeneggera(T-800) który przybywa z... a wysłał go .... (zostawiam bez komentarza) Ludzie się dwoją i troją w postach by znać prawidłową odpowiedź. Po prostu mam wrażenie, że scenarzyści z niczego wymyślili to "COŚ" i obawiam się, że w sequelu nie będzie już cyborgów T-800 a łażące "Im more" ( Megatron Galvatron - TRANSFORMERS 4) i ulepszone prototypy (latające, odpychające przeciwnika na 20 metrów bez kontaktu fizycznego, kopiące na 30 metrów) . To po prostu "alternatywna wersja Terminatora" którą obejrzę sobie jeszcze z raz w domu a potem będę omijał szerokim łukiem. GIMBASYS lekki jak "piórko" średniaczek z po pi erdoloną fabułą który ssie JEDYNCE I DWÓJCE.

ocenił(a) film na 4
Parsley81

Ssie na kolanach! Film zbedny, przekombinowany, glupi i bezduszny.

ocenił(a) film na 5
jasiu15

Kto wysłał Arniego w przeszłość do lat 70tych? Odpowiedź: Nie mam pojęcia.. może Jezus Chrystus
a może sam siebie wysłał.

ocenił(a) film na 4
Parsley81

Ha, taka mala dziurka w scenariuszu :) sam bylem tak znuzony tym filmem, ze nawet nie zwrocilem na to uwagi az do teraz...

ocenił(a) film na 5
jasiu15

To właśnie powoduje nowość która idzie na przód. Od tego się właściwie zaczyna remake/reboot serii a gdy nie wiemy skąd on przybywa to tak jakby film zrobić z niczego.

ocenił(a) film na 5
Parsley81

To taka trójka przez "was"gnojona to wręcz błyszczy na tle tej marnej piątej części.

ocenił(a) film na 5
aronn

Akceptuje T3 a od tego najnowszego czegoś mam odruchy wymiotne.