PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=512784}

Terminator: Genisys

Terminator Genisys
2015
6,1 72 tys. ocen
6,1 10 1 72496
3,9 33 krytyków
Terminator: Genisys
powrót do forum filmu Terminator: Genisys

Kolejna próba wydojenia czegoś ze znanej marki.... szkoda tylko, że nikt nie przyłożył się do tego dojenia jak należy. Arnie wprawdzie bywa zabawny (chociaż może nie do końca oczekuje się tego, aby terminator był śmieszny, no ale w sumie już od drugiej części miewał zapędy lekko humorystyczne), pomysł z przerobieniem Johna Connora na tego złego nawet ciekawy (wybawca ludzkości staje się jej zaciekłym wrogiem), ale co z tego wszystkiego, skoro wykonanie jest dość marne. Sarah i Kyle są mało przekonujący, a ich rozmowy i silenie się na nawiązanie więzi po prostu mdłe. Akcja niby rzadko kiedy zwalnia, ale jakoś mnie nie wbijała w fotel aż tak jak w dwójce i mało mnie interesowało co z kim się tam stanie. I nawet średnio mnie obchodzi kto ostatecznie wysłał Arnolda w przeszłość, bo wiem, że to tylko nieprzemyślany pretekst do tego, aby nakręcić kolejną część. Nie zdziwiłbym się, gdyby scenarzyści sami jeszcze nie mieli w głowie pomysłu co do tego kto za tym stoi. Nie wiem jak długo jeszcze mają zamiar ciągnąć tą serię, ale wątpię, aby byli stanie powrócić do starego klimatu. Jak dla mnie do obejrzenia i zapomnienia, tak samo jak trójka i czwórka.