Witam. Mam pare pytań do osób które ogarnęły film.
1: Kto wyslal t800 i t1000 do lat 70 po mala Sarę Connor?
2: Kto wyslal ciekłego t1000 do lat 80? Jak to sie stało ze oprócz złego t800 pojawił sie tam t1000?
3: Na poczatku filmu kyle reese mówi ze urodził sie w czasach wojny a potem w filmie maly kyle reese żyje w czasach gdy skynet jeszcze nie zaatakował. Czy oni w którymś momencie zakłócili kontinuum czasowe? I czy zmiany czasowe w filmie są na zasadzie tych z powrót do przyszłości?
1) Na to trudno znaleźć mi sensowne rozwiązanie.
2) Wydaje mi się, że to ten sam T-1000 co jest w latach siedemdziesiątych.
3) Kontynuują wydarzenia po T2, czyli w już raz zmienionej przeszłości. Rodzi się Reese, następnie John wysyła go do 1984, co widać na filmie, Skynet wysyła Johna do 2017 albo coś jakoś tak, aby ten doprowadził do powstania Genisys, co jest dziwne, bo T-800 i T-1000 wysłanie do lat siedemdziesiątych tworzą nową linię czasową, więc Skynet, który wysyła Johna do 2017, nie może znać przyszłości tej nowej linii czasowej. Potem z 1984 przenoszą się do 2017, John się nie rodzi, ale Dzień Sądu zostaje przesunięty w czasie ponieważ zniszczyli złego T-800, więc jest zbędny, teoretycznie. W 2017 prawie niszczą Genisys/Skynet, a John kłamie w scenie, że Reese jest jego ojcem, ponieważ ten Reese nie spółkował z matką tego Johna, jego ojcem jest Reese, ale ten z T1, który ginie w T1 w 1984 roku.
1) John Connor
2) To ten sam T-1000 i T-800 co T2, tylko wysłani zostali do wcześniejszych czasów
3) Gdy się przenosi widzi jak skynet atakuje Johna i wtedy był w zaburzeniu czasoprzestrzennym tzn, przyszłość z której szedł w przeszłość nie nastąpiła, a dzień sądu przesunął się na 2017 :)