Skąd właściwie się bierze/jak powstaje skóra terminatora? Była może o tym wzmianka w serialu, albo w jakimś komiksie, książce (jeżeli coś takiego było)?
Skoro Pops na końcu przemienił się w T-1000, to oznacza, że przestanie się starzeć? T-1000 od 1973 do 1984 nie zestarzał się (jeżeli to ten sam).
Jak myślicie, co się dzieje ze skórą terminatora (załóżmy) po 100-200 latach? Zacznie rozkładać, niszczyć się, aż zostaje sam mechaniczny szkielet?
Czy w serialu, albo jakimkolwiek innym źródle jest wzmianka o starzejących się terminatorach?
PS Jak to jest ze wzrostem Schwarzeneggera? Jest napisane, że mierzy 188 cm, w Genisys został nazwany nawet olbrzymem, ale wydaje się niższy od Jai Courtneya który mierzy 185 cm.
Niestety nie znalazłem w internecie odpowiedniego kadru z filmu, więc dla porównania wstawiam to zdjęcie.
http://img2-1.timeinc.net/people/i/2015/news/150406/emilia-clarke-2-1024.jpg
Schwarzeneggera,raczej chyba miał 188 cm
z wiekiem człowiek nie tylko sie starzeje ale i maleje o parę cm
wiec weź pod uwagę wiek tych 2 postaci
No racja. Głupio wyszło z tym wzrostem. T-800 najbardziej imponuje jako olbrzym wybijający się z tłumu, ale tutaj Kyle Reese wszystko psuje. Powinni jakoś powiększyć Schwarzeneggera (wyższe buty, komputer), albo wypieprzyć Jai Courtneya. Nie dość że kiepsko gra, jest nudny, irytujący i niemal że bezużyteczny, to jeszcze gorzej przy nim prezentuje się najważniejszy aktor w obsadzie >:( Dodatkowo określenie "olbrzym" na Popsa nie ma sensu - no bo dlaczego on, skoro to Kyle jest największy w drużynie?
co do starzenia sie skóry terminatora , nie ma o czym gadać ponieważ to taki ''myk'' by Schwarzenegger mógł zagrać w tym filmie
pewnie z upływem czasu - '' ta sztuczna skóra ''- w jakiś tak sposób zmienia swoje właściwości - aby był bardziej podobny do ludzi
nie wierze by terminator miał ludzką skórę która sie starzeje - bo i po co i jak by ja zrobili ?
"nie wierze by terminator miał ludzką skórę która sie starzeje - bo i po co i jak by ja zrobili ?"
Może po to by mógł przez lata udawać człowieka?
Trochę podejrzane byłoby gdyby gość z którym pracujesz od 10-15 lat w ogóle się nie zestarzał. Terminatory miały jak najlepiej wtapiać się w otoczenie, także ten "myk" jest jak najbardziej na miejscu.
"Jak myślicie, co się dzieje ze skórą terminatora (załóżmy) po 100-200 latach? Zacznie rozkładać, niszczyć się, aż zostaje sam mechaniczny szkielet?"
Myślę, że będzie się dalej starzeć. Podejrzewam, że cały proces "życia" sztucznej tkanki organicznej T-800 jest utrzymywany z jego baterii, więc skóra będzie sobie "żyła" i starzała się dopóki ten terminator będzie działać. W momencie gdy bateria się wyczerpie skóra zacznie się rozkładać.
To ma sens, ale co z T-1000? On się nie zestarzał, a skoro jest bardziej nowoczesny to powinien też być bardziej dopracowany i przemyślany.
Powinien i jest. Dla niego to żaden problem udawać człowieka w dowolnym wieku. Ba, może nawet udawać dowolnego człowieka (z którym miał wcześniej fizyczny kontakt) w dowolnym wieku. Nigdy to nie było mu potrzebne w żadnym filmie, ale myślę, że mógłby dorobić sobie kilka zmarszczek.